Låna 340 000 kr utan säkerhet

Hitta privatlån med låg ränta i vår guide

Utforska möjligheterna att låna 340 000 kr utan säkerhet och dra nytta av konkurrenskraftiga låg ränta-erbjudanden genom privatlån.

Lånebelopp:

340000 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 81 537 kr till 9% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9.8 år, med 118 avbetalningar om 1 063 kr och 461 kr i uppläggningsavgift samt 15 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 9.38%. Totalt att återbetala blir 125 388 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 125 075 kr till 25% rörlig ränta med en återbetalningstid på 6.9 år, med 83 avbetalningar om 3 228 kr och 465 kr i uppläggningsavgift samt 42 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 28.07%. Totalt att återbetala blir 267 899 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 105 456 kr till 15% rörlig ränta med en återbetalningstid på 8.1 år, med 97 avbetalningar om 1 915 kr och 327 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 16.08%. Totalt att återbetala blir 185 726 kr.

Innehållsförteckning


Att låna pengar utan säkerhet innebär att du inte behöver ställa någon form av egendom som garanti för lånet. Detta är en flexibel lösning för dig som behöver finansiera större utgifter som renoveringar, bilköp eller kanske en lång resa. När du tar ett privatlån på 340 000 kr utan säkerhet kan du förvänta dig en relativt låg ränta jämfört med andra typer av lån utan säkerhet, speciellt om du har en stabil inkomst och god kreditvärdighet.

För att hitta det bästa privatlånet med låg ränta är det klokt att jämföra olika låneerbjudanden. Den effektiva räntan är särskilt viktig att ha koll på då den inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter som uppläggnings- och aviavgifter. Ett lån bör inte bara bedömas baserat på den månatliga betalningen, utan även totala lånekostnaden över tid bör beaktas.

Genom att använda sig av låneförmedlare kan du snabbt få en översikt över de olika villkor som erbjuds, vi rekommenderar Lendo för just detta lånebelopp!

Det är väsentligt att du tar del av det finstilta så att du fullständigt förstår återbetalningsplanen och eventuella förseningsavgifter eller andra kostnader som kan tillkomma under lånets löptid. Tänk på att noggrant överväga din ekonomiska situation innan du tar ett lån, för att säkerställa att du kan hantera återbetalningen utan problem.

Vad är ett privatlån utan säkerhet?

Ett privatlån utan säkerhet, även känt som blancolån, är en låneform där du inte behöver ställa någon egendom som säkerhet för lånet. Detta innebär att långivaren inte har någon pant i dina tillgångar vid en eventuell oförmåga att betala tillbaka lånet.

Skillnaden mellan säkerhet och blancolån

Säkerhet: När du tar ett lån med säkerhet innebär det att du erbjuder något av värde, som din bostad eller bil, som en garanti för långivaren. Om du inte kan återbetala lånet kan långivaren ta den tillgång du ställt som säkerhet.

Blancolån: Å andra sidan saknar blancolån kravet på säkerhet. Lån utan säkerhet baseras istället på din kreditvärdighet och inkomst. Långivaren tar en större risk, vilket ofta resulterar i högre räntor jämfört med säkrade lån.

Fördelar med att låna utan säkerhet

 • Flexibilitet: Du har möjlighet att använda lånet till vad du vill utan att begränsas av specifika krav.
 • Utan risk för egendom: Eftersom lånet är utan säkerhet finns det ingen risk att förlora dina tillgångar vid en eventuell betalningssvårighet.

Återbetalningstiden och lånevillkoren varierar beroende på långivare, vilket gör det viktigt att jämföra olika erbjudanden för att hitta det som passar dina behov bäst.

Lendo

Svar från upp till 40 långivare

Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt!

Få den bästa räntan med Lendo

 

Hur man ansöker om ett privatlån på 340 000 kr

För att ansöka om ett privatlån på 340 000 kr utan säkerhet med låg ränta genom privatlån, är det viktigt att du förstår processen och vilka faktorer som påverkar ditt lån. En kreditupplysning kommer att tas och din årsinkomst samt anställningsform är avgörande för godkännandet av lånet.

Ansökningsprocessen steg för steg

 1. Förberedelse: Innan du påbörjar din låneansökan, se till att ha all nödvändig information tillgänglig, såsom personuppgifter och ekonomisk information. Detta inkluderar ditt personnummer och uppgifter om din nuvarande ekonomiska situation.
 2. BankID: För att kunna identifiera dig elektroniskt behöver du ett BankID. Detta används för en säker inloggning och för att signera din ansökan digitalt.
 3. Val av långivare: Undersök olika långivare och deras räntor. Jämför villkor för att hitta det mest gynnsamma alternativet.
 4. Onlineansökan: Fyll i en onlineansökan på långivarens webbplats. Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 5. Kreditupplysning: Långivaren kommer att genomföra en UC kreditupplysning eller använda sig av andra kreditupplysningstjänster som Bisnode kredit för att bedöma din kreditvärdighet.
 6. Besked och signering: Efter att din ansökan har behandlats får du ett låneerbjudande. Om du accepterar erbjudandet, signerar du låneavtalet elektroniskt med ditt BankID.

Vikten av kreditupplysning

 • Kreditvärdighet: Kreditupplysningen ger långivaren en bild av din kreditvärdighet, vilket är en avgörande faktor i bedömningen av din låneansökan.
 • UC och alternativ: Långivaren använder ofta UC (Upplysningscentralen) för denna upplysning, men vissa kan välja andra tjänster. Olika kreditupplysningar kan påverka ditt kreditbetyg på olika sätt.

Betydelsen av årsinkomst och anställning

 • Stabilitet: Din årsinkomst och anställningsform visar på ekonomisk stabilitet, vilket ökar dina chanser att få lånet beviljat.
 • Krav: Långivaren ställer ofta krav på en minimiårsinkomst för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Så jämför du låneerbjudanden

När du jämför olika låneerbjudanden är det centrala att förstå räntor, kostnader och hur dessa påverkar den totala månadskostnaden för lånet. Det är viktigt att se till att du får en överskådlig bild över de totala kostnaderna under lånets hela löptid.

Att förstå ränta och kostnader

Räntan är priset du betalar för att låna pengar och uttrycks ofta som en procent av lånebeloppet. Det finns nominell ränta, som är den grundläggande årsräntan på lånet, och effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och kostnader förknippade med lånet. Effektiva räntan ger en mer heltäckande bild av den faktiska årliga kostnaden och är därför ett viktigt verktyg för att jämföra olika låneerbjudanden.

 • Nominell ränta: En lägre nominell ränta kan verka förmånlig, men glöm inte att kontrollera andra avgifter.
 • Effektiva räntan: Använd denna som en jämförelsetal mellan olika låneerbjudanden, då den inkluderar alla avgifter.

Lånekalkyl och månadskostnad

För att beräkna den exakta månadskostnaden för ett lån kan du använda en lånekalkyl. Denna hjälper dig att förstå vilket totalt belopp du kommer att behöva betala tillbaka, såväl som månadskostnaden över hela lånets löptid. Genom att använda lånekalkylen kan du även se hur ändringar i amorteringstid och räntespann påverkar din månadskostnad och det totala beloppet att betala.

 • Månadskostnad: Avgörande för din månatliga budget. Den innehåller ränta och andra eventuella avgifter.
 • Totalt belopp att betala: Summerar alla kostnader inklusive ränta över lånets löptid.

För att effektivt jämföra lån är det rekommenderat att använda samma kalkylmodell och att i jämförelsen inkludera alla erbjudanden som matchar dina behov.

Att välja rätt långivare för lån på 340000kr

När du söker efter ett lån på 340 000 kr utan säkerhet är det viktigt att jämföra olika långivare för att hitta ett lån med låg ränta. Din valda långivare bör erbjuda transparenta villkor och ha en stark ställning på marknaden.

Banker kontra låneförmedlare

Det finns två huvudalternativ när du letar efter lån: traditionella banker och låneförmedlare. Banker erbjuder vanligtvis lån direkt till konsumenten, medan låneförmedlare jämför erbjudanden från flera långivare åt dig.

 • Banker:

  • Lång erfarenhet av kreditgivning.
  • Möjlighet att förhandla om räntor om du redan är kund.
 • Låneförmedlare:

  • Jämför lån från flera långivare och kreditgivare.
  • Kan hitta lån med konkurrenskraftiga räntor genom att jämföra flera erbjudanden.

Rollen av finansinspektionen

Finansinspektionen spelar en central roll i att säkerställa att långivarna följer lagar och regler. När du väljer en långivare, bör du kontrollera att de är registrerade hos Finansinspektionen.

 • Registrering hos Finansinspektionen garanterar:
  • Att långivaren följer svenska lagar och regleringar.
  • Ökad trygghet i din affär med långivaren.

Genom att granska registrering och eventuella rapporter från Creditsafe kan du få en god uppfattning om långivarens kredithistoria och stabilitet.

Återbetalning av ditt privatlån

Att förstå återbetalningens villkor är avgörande för att hantera ditt privatlån på ett ansvarsfullt sätt. Det är viktigt att känna till din amortering och amorteringstid samt hur du kan anpassa återbetalningen om din ekonomiska situation förändras.

Amortering och amorteringstid

Amortering innebär att du betalar av på lånebeloppet. För ett privatlån på 340 000 kr bestäms en amorteringstid, som är den totala tiden du har på dig att betala tillbaka lånet. Det är vanligt med en amorteringstid mellan 1 till 15 år. Månadsamorteringen beräknas utifrån lånebeloppet, räntan och den valda amorteringstiden.

 • Månatlig amortering: lånebelopp / antal månader i amorteringstiden
 • Tillkommande kostnader: uppläggnings-/ och aviavgift

De flesta banker erbjuder möjligheten till autogiro för din betalning, vilket förenklar processen då pengar dras automatiskt från ditt konto.

Att hantera oförutsedda förändringar i ekonomin

Livet är oförutsägbart och ibland uppstår ekonomiska förändringar som kan påverka din förmåga att betala tillbaka ditt lån. Om din ekonomiska situation försämras, är det viktigt att agera snabbt.

 • Kontakta långivaren: Diskutera möjligheterna att justera återbetalningsplanen.
 • Låneskydd: Överväg att teckna ett låneskydd som kan hjälpa till att täcka månadskostnaderna vid exempelvis arbetslöshet eller sjukdom.

Tidigare återbetalning kan vara möjlig utan extra kostnader, men kontrollera villkoren för förtida återbetalning med din långivare. Upplysningen om möjlighet till delbetalningar eller betalningsfria månader kan också hjälpa dig i tider av ekonomisk press.

Samlar lån och refinansiering

Att samla dina lån kan vara ett klokt finansiellt beslut som kan leda till lägre räntekostnader och enklare hantering av din ekonomi.

Fördelarna med att samla lån

När du samlar dina lån innebär det att du tar ett nytt lån för att betala av flera mindre skulder och krediter. Detta kan resultera i en rad fördelar för din ekonomi:

 • Enklare ekonomisk översikt: En faktura per månad istället för flera.
 • Lägre månadskostnad: Potentiellt sänkta räntekostnader jämfört med att ha flera högrentelån separat.
 • Möjlighet till lägre totalkostnad: Förenklad hantering och en möjlig lägre ränta kan leda till att den totala kostnaden för lånen minskar.
 • Bättre villkor: Återförhandla dina lånevillkor, vilket kan inkludera en lägre ränta eller längre återbetalningstid.

Om du väljer rak amortering för ditt samlade lån, betalar du ett fast belopp på skulden vid varje betalningstillfälle, vilket kan förenkla din budgetering och ge dig en tydlig nedbetalningsplan. Det är viktigt att du noggrant jämför olika alternativ för att se till att du får det lån som passar just dina behov och som erbjuder bäst villkor.

Viktiga termer och villkor att förstå

När du överväger att låna 340 000 kr utan säkerhet med en låg ränta genom ett privatlån, är det viktigt att förstå några grundläggande termer och villkor:

 • Lånevillkor: Detaljerna i låneavtalet, inklusive räntesats, återbetalningstid och månatliga avbetalningar.
 • Konsumentkreditlagen: Lagstiftning som skyddar dig som konsument vid lån och som styr villkoren för kreditgivning.
 • Privatlån utan säkerhet: Ett lån där du inte behöver ställa någon egendom som säkerhet.
 • Konsumtionslån: Ett annat begrepp för privatlån, ofta används för köp av varor och tjänster för privat bruk.

Förståelse för din kreditprocess:

 • Kreditprövning: En bedömning som kreditgivare gör för att avgöra din ekonomiska förmåga att återbetala lånet.
 • Kreditvärdighet: Din förmåga att få lån baserad på tidigare betalningshistorik och finansiell stabilitet.
 • Individuell bedömning: En opartisk utvärdering av din ekonomiska situation som kreditgivaren gör före lånebeslutet.

Dina rättigheter och skyldigheter:

 • Personuppgifter: Information om dig som är nödvändig för kreditprövningen. Det är viktigt att uppgifterna du lämnar är korrekta.

Var medveten om att namn och information du tillhandahåller behandlas i enlighet med dataskyddslagar. Vid varje låneansökan måste du lämna dina personuppgifter för att kreditgivaren ska kunna genomföra den nödvändiga bedömningen av din kreditvärdighet.

Anmärkningar och UC-upplysningar

I detta avsnitt tar vi upp viktiga aspekter kring hantering av betalningsanmärkningar och förståelse för UC samt alternativa kreditupplysningar när du avser att låna 340 000 kr utan säkerhet.

Hantera betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan det påverka din förmåga att låna pengar, men det är inte alltid ett hinder. Huvudsaken är att ingen ny anmärkning tillkommer och att de obetalda skulderna hanteras väl. För att förbättra din kreditvärdighet:

 • Reglera skulder: Betala av eventuella utestående skulder.
 • Kontrollera din adress: Se till att du är korrekt folkbokförd, adressfel kan påverka din kreditvärdighet.

Var medveten om att en betalningsanmärkning vanligtvis finns kvar i tre år för en privatperson.

Att förstå UC och alternativa kreditupplysningar

UC står för Upplysningscentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag. De samlar information om privatpersoners och företags ekonomi. När du ansöker om ett privatlån kommer långivaren ofta göra en kreditupplysning via UC, som kan påverka din kreditvärdighet. Det finns dock också alternativa kreditupplysningsföretag som kan användas när man låna pengar, till exempel Bisnode eller Creditsafe. Viktigt att tänka på:

 • Förstå UC-poäng: En hög poäng indikerar en god kreditvärdighet.
 • Alternativ utan UC: Vissa långivare använder alternativa kreditupplysningsföretag, vilket kan vara fördelaktigt om du vill undvika för många förfrågningar hos UC.

Frågor och svar

Att låna pengar utan säkerhet betyder att du inte behöver ställa någon egendom som bostad eller bil som säkerhet för lånet. Långivaren bedömer din återbetalningsförmåga baserat på din ekonomiska situation och kreditvärdighet.

Din kreditvärdighet spelar en stor roll i att bestämma räntan på ditt lån. Högre kreditvärdighet kan leda till lägre ränta, medan en lägre kreditvärdighet kan resultera i en högre ränta.

De flesta långivare tillåter att du löser lånet i förtid. Det kan dock finnas avgifter eller kostnader för detta, så det är viktigt att läsa igenom låneavtalet noggrant för att förstå eventuella extra avgifter.

Vanliga dokument som krävs inkluderar identitetshandling, inkomstbevis som lönespecifikationer, och ibland bankutdrag. Specifika krav kan variera beroende på långivare.

Tiden det tar att få ett lån beviljat och utbetalt varierar mellan olika långivare. Vanligtvis kan det ta från några dagar till en vecka från ansökan till utbetalning, förutsatt att all nödvändig dokumentation är i ordning.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.