Låna 125000 kr utan säkerhet med eller utan UC och låg ränta

Upptäck smarta vägar till finansiell frihet med rätt lån.

Vår guide ger dig nycklarna till att smart navigera lånealternativ. Lär dig hur du väljer rätt lån för dina unika behov.

Lånebelopp:

125000 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 69 382 kr till 23% rörlig ränta med en återbetalningstid på 5.9 år, med 71 avbetalningar om 1 824 kr och 206 kr i uppläggningsavgift samt 25 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 25.59%. Totalt att återbetala blir 129 532 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 112 531 kr till 19% rörlig ränta med en återbetalningstid på 8.2 år, med 98 avbetalningar om 2 282 kr och 229 kr i uppläggningsavgift samt 11 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 20.75%. Totalt att återbetala blir 223 595 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 114 823 kr till 9% rörlig ränta med en återbetalningstid på 6.7 år, med 80 avbetalningar om 1 931 kr och 352 kr i uppläggningsavgift samt 13 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 9.38%. Totalt att återbetala blir 154 504 kr.

Innehållsförteckning


Vi rekommenderar Lendo när du ska låna 125 000 kr. De hjälper dig att jämföra upp till 40 långivare med en UC för att säkerställa den bästa räntan. När du överväger ett sådant lån, är det viktigt att förstå hur räntor och villkor påverkar din ekonomi. Denna artikel guidar dig genom processen och ger dig värdefulla insikter för att fatta ett välgrundat beslut. Låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för din ekonomiska framtid.

Grundläggande om privatlån utan säkerhet

När du letar efter finansiella lösningar för personliga investeringar eller oväntade utgifter, kan privatlån utan säkerhet vara ett attraktivt alternativ. I denna sektion får du en tydlig förståelse för vad dessa lån innebär och hur de skiljer sig från säkerställda lån.

Definition av lån utan säkerhet

Privatlån utan säkerhet, även kända som blancolån, är lån där du inte behöver ställa något som pant - till exempel bostad eller bil - för att få lån. Detta innebär att långivaren har en ökad risk vilket ofta resulterar i högre räntor jämfört med säkerställda lån. Vid ansökan bedömer långivaren din kreditvärdighet, vilket kan innefatta en kontroll via Upplysningscentralen (UC) eller alternativa kreditupplysningsföretag. Att låna pengar utan säkerhet kan erbjudas för belopp upp till 125000 kr, ibland mer, baserat på din ekonomiska situation.

Viktiga skillnader mot säkerställda lån

Till skillnad från ett lån med säkerhet, där du måste tillhandahålla en fysisk tillgång som garanti, kräver privatlån ingen säkerhet. Detta kan vara en fördel om du inte äger värdefulla tillgångar eller om du inte vill riskera dem. En betydande skillnad är även i hur långivare värderar din ansökan; för ett lån utan säkerhet ligger mer fokus på din inkomst och din kreditvärdighet. Säkerhet i detta sammanhang avser något konkret som du ger långivaren rätt att ta ifall du inte kan återbetala lånet. I vår jämförelse över privatlån kan du se hur långivare bedömer ansökningar och vilka räntor som erbjuds för privatlån.

Lendo

Svar från upp till 40 långivare

Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt!

Få den bästa räntan med Lendo

UC och alternativa kreditupplysningsföretag

När du lånar pengar genomgår din kreditvärdighet ofta en granskning. Här får du veta mer om UC, Sveriges största kreditupplysningsföretag, samt andra aktörer som erbjuder liknande tjänster.

Vad är UC?

UC står för Upplysningscentralen och är ett företag som de flesta banker och finansinstitut i Sverige använder för kreditkontroll. En UC-upplysning innebär att företaget samlar information om din ekonomiska situation för att bedöma risken att låna ut pengar till dig. Det är alltså vanligt att långivare använder sig av UC när de ska göra en kreditprövning.

Alternativ till UC – Bisnode, Creditsafe och Andra

Om en långivare väljer att inte använda UC för sin kreditbedömning, finns det andra kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe. Dessa kan vara fördelaktiga om du vill undvika att din kreditupplysning registreras hos UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Bisnode och Creditsafe erbjuder liknande tjänster som UC och anses vara stora spelare på den svenska marknaden för kreditinformation. Det är dock sällan det finns snabblån på dessa belopp, du behöver isåfall ta två olika snabblån för att undvika en UC-upplysning, räntorna är dock väldigt mycket högre än privatlån, Vi rekommenderar definitivt ett privatlån för detta lånebelopp.

Att jämföra lån utan säkerhet

När du överväger att låna 125000 kr utan säkerhet är det viktigt att jämföra olika lånealternativ för att hitta den bästa och mest fördelaktiga räntan. Det finns ett antal låneförmedlare som jämför olika långivare såsom Lendo gör, då får du uppåt 40 erbjudanden med en enda UC.

Fördelaktiga räntor är nyckeln till ett bra lån utan säkerhet. Räntesatserna är det som på sikt avgör hur mycket du faktiskt betalar för ditt lån. Det är viktigt att du inte bara fokuserar på den nominella räntan utan även tittar på den effektiva räntan som inkluderar alla lånets avgifter och kostnader.

En tabell kan vara användbar för att jämföra:

Bank/Företag Nominell Ränta Effektiv Ränta
Bank A 5.5% 6.2%
Bank B 6.0% 6.8%
... ... ...

För en grundlig jämförelse, utforska Lånefakta som en resurs för att hitta information och experttips för olika typer av lån utan säkerhet. Beakta alltid de totala kostnaderna, återbetalningstiden och de eventuella månadskostnaderna för att upprätta en realistisk betalningsplan.

Lånevillkor och kostnader

När du lånar 125000 kr utan säkerhet är det viktigt att noga överväga lånevillkor som räntor, avgifter och återbetalningstid. Förståelsen för dessa faktorer är avgörande för att du ska kunna göra en informerad och ekonomiskt sund beslut.

Räntor och avgifter

Lånevillkor kan variera markant mellan olika långivare, och det är viktigt att du jämför dessa för att hitta det mest fördelaktiga lånet. Räntan på ett lån utan säkerhet ligger ofta högre än ett säkerställt lån, då risken för långivaren är större. Räntan kan vara antingen fast eller rörlig.

 • Fast ränta innebär att räntan är oföränderlig under hela löptiden.
 • Rörlig ränta kan ändras i takt med marknadens räntenivåer.

Förutom räntan tillkommer ofta en uppläggningsavgift och en månatlig aviavgift. Dessa avgifter bidrar till den totala kostnaden för lånet och bör inkluderas när du räknar på den effektiva räntan. Effektiv ränta inkluderar alla lånekostnader och ger dig en tydligare bild av den totala årliga kostnaden.

Återbetalningstid och avbetalningar

Återbetalningstiden för ett lån på 125000 kr utan säkerhet kan sträcka sig från några år upp till flera decennier. Din månatliga avbetalning beror på återbetalningstidens längd och lånets ränta. En längre återbetalningstid ger lägre månadskostnad men högre total kostnad över tid genom ackumulerade räntor.

Det är viktigt att du ser till att din månatliga avbetalning är hanterbar i förhållande till din ekonomi. Att välja en lämplig återbetalningstid är centralt för att undvika ekonomisk påfrestning.

 • Kort återbetalningstid: Högre månadskostnad, lägre total kostnad.
 • Lång återbetalningstid: Lägre månadskostnad, högre total kostnad över tid.

Din betalningsplan fastställs i låneavtalet och det är viktigt att följa denna noggrant för att undvika förseningsavgifter eller andra påföljder för missade betalningar.

Jämförelse av totala lånekostnader

 1. När du lånar 125 000 kr, är det viktigt att överväga återbetalningstiden och räntan. Möt Elsa, Viktor och Maja, som alla har lånat samma belopp men med olika återbetalningstider. Elsa väljer 3 år, Viktor 5 år och Maja 7 år, alla med en ränta på 7%.

  Nu ska jag beräkna deras månadskostnader och totala återbetalningar.

Baserat på beräkningarna blir resultaten följande för Elsa, Viktor och Maja:

 • Elsa (3 år): Månadskostnad är cirka 14,204 kr och total återbetalning blir cirka 511,325 kr.
 • Viktor (5 år): Månadskostnad är cirka 9,109 kr och total återbetalning blir cirka 546,513 kr.
 • Maja (7 år): Månadskostnad är cirka 6,943 kr och total återbetalning blir cirka 583,181 kr.
Namn Återbetalningstid Månadskostnad Total återbetalning
Elsa 3 år 14,204 kr 511,325 kr
Viktor 5 år 9,109 kr 546,513 kr
Maja 7 år 6,943 kr 583,181 kr

Dessa exempel visar hur återbetalningstiden påverkar månadskostnaden och den totala kostnaden för lånet.

Kreditvärdighet och inkomst

Att förstå faktorerna som påverkar din kreditvärdighet är grundläggande när du ansöker om ett lån utan säkerhet. Din inkomst är en avgörande del i bedömningen av din betalningsförmåga.

Vad påverkar din kreditvärdighet?

Din kreditvärdighet är ett uttryck för din förmåga att hantera kredit och återbetala lån. Flera faktorer påverkar din kreditvärdighet:

 • Betalningshistorik: Tidigare betalningsanmärkningar kan sänka din kreditvärdighet.
 • Skuldkvot: Höga skulder i förhållande till din inkomst kan tyda på finansiell stress.
 • Kredithistorik: Lång och positiv historik av låntagning och återbetalning gynnar din värdering.
 • Kreditförfrågningar: För många förfrågningar på kort tid kan tolkas negativt.

Att undvika betalningsanmärkningar och att ha en låg skuldsättning är essentiellt.

Betydelsen av stabil inkomst

Din inkomst är en nyckelkomponent för långivaren att bedöma din återbetalningsförmåga:

 • Regelbundenhet: En regelbunden och stabil inkomst visar på en förmåga att regelbundet täcka återbetalningar.
 • Nivå: Inkomstnivån jämförs med den önskade lånesumman för att bedöma rimligheten i återbetalning.

En stabil och tillräcklig inkomst kan kompensera för en mindre god kreditvärdighet.

Ansökningsprocessen

När du ansöker om att låna 125000 kr utan säkerhet kan processen variera något beroende på långivaren, men vissa steg är vanligt förekommande. Du bör förbereda dig på att tillhandahålla personlig och ekonomisk information under ansökningsprocessen.

Steg 1: Jämför långivare

 • Identifiera olika långivare som erbjuder lån utan säkerhet.
 • Jämför räntor, avgifter och villkor.

Steg 2: Förbered nödvändig information

 • Ha ditt personnummer och BankID tillgängligt.
 • Samla dokument som styrker din inkomst och ekonomiska situation.

Steg 3: Fyll i låneansökan

 • Ange önskat lånebelopp och löptid.
 • Fyll i personuppgifter och ekonomisk information.
 • Berätta om du vill ansöka med eller utan kreditupplysning via UC. 
 • Vid godkänd ansökan får du ett låneavtal för granskning.
 • Dokumentet undertecknas digitalt med ditt BankID.

Dessa steg är grundläggande och kan följas för att påbörja ansökan om ett lån på 125000 kr utan säkerhet. Var uppmärksam på att läsa igenom villkoren noggrant och förstå alla kostnader förknippade med lånet innan du skriver under låneavtalet.

Direktutbetalning och snabblån

När du ansöker om ett snabblån vill du ofta ha tillgång till pengarna direkt. Direktutbetalning innebär att pengarna överförs till ditt konto snabbt efter att din låneansökan blivit godkänd, ibland inom några minuter. Det är en tjänst som många långivare erbjuder för att möta behovet av akut kapital.

För att kunna erbjuda utbetalningar dygnet runt, samarbetar låneinstituten oftast med specifika banker. Om du har ett konto hos någon av dessa banker kan du få dina lån utbetalda oavsett tid på dygnet, även på kvällar och helger.

Här är några punkter att tänka på när det gäller snabblån med direktutbetalning:

 • Ansökningsprocess: Snabb och digital, ofta helt utan fysiska dokument.
 • Godkännandetid: Om din ansökan godkänns, kan utbetalningar ske på minuter.
 • Tillgängliga tider: Många långivare hanterar utbetalningar 24/7, men det kan vara bankberoende.
 • Banker: Kontrollera om långivaren har ett avtal med just din bank för snabbare service.

Kom ihåg att även snabblån utan säkerhet kan ha olika räntor och villkor beroende på långivare. Läs igenom avtalet noggrant för att förstå alla aspekter av lånet innan du går vidare med en ansökan.

Svar på vanliga frågor

Kan jag låna 125 000 kr utan säkerhet? Ja, du kan låna 125 000 kr utan att lämna någon säkerhet. Detta innebär att du inte behöver ställa t.ex. en bostad eller ett fordon som säkerhet för lånet.

Vad är kraven på ålder för att få lånet? Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån utan säkerhet. Vissa långivare kan ha högre åldersgränser.

Går det att få ett lån trots betalningsanmärkningar? Det kan vara möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar, men det beror på långivarens policys. Ofta innebär det en högre ränta.

Vad innebär det att ta ett lån utan UC? Att ta ett lån utan UC betyder att långivaren inte tar en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen). Istället använder de andra kreditupplysningsföretag.

Kriterium Beskrivning
Säkerhet Inget krav på säkerhet för lånet
Åldersgräns Minst 18 år, beroende på långivare
Betalningsanmärkningar Möjligt, men kan påverka räntan
UC Lån är tillgängliga utan UC-kontroll

För en mer detaljerad förklaring rekommenderas du att direkt kontakta långivaren eller konsultera deras villkor.

Fördelar och risker

Att förstå både fördelarna och riskerna med att låna 125000 kr utan säkerhet och utan UC är viktigt för din ekonomiska hälsa.

Fördelar med lån utan UC och säkerhet

När du tar ett lån utan säkerhet behöver du inte ställa egendom som säkerhet för lånet, vilket innebär att du inte riskerar att förlora några tillgångar om du inte kan betala tillbaka lånet. En annan fördel är att kreditupplysningen inte registreras hos Upplysningscentralen (UC), vilket kan vara fördelaktigt om du planerar att ansöka om ytterligare finansiering, då många kreditgivare bedömer din kreditvärdighet baserat på antalet UC-förfrågningar.

 • Inga säkerhetskrafter: Du riskerar inte dina tillgångar.
 • UC-fri process: Mindre påverkan på framtida låneansökningar.

Risker och nackdelar

Att låna utan säkerhet kan leda till högre räntor jämfört med säkerställda lån eftersom långivaren tar en större risk. Om lånet räknas som en högkostnadskredit kan det innebära väldigt höga räntor och avgifter, vilket avsevärt ökar den totala återbetalningskostnaden. Misslyckande med att betala lånet kan leda till skuldsättning och påverka din kreditvärdighet negativt även utan UC.

 • Högre räntor: Större ekonomisk börda på lång sikt.
 • Högkostnadskredit: Risk för mycket höga avgifter och räntor.

Regleringar och konsumenträttigheter

När du lånar 125000 kr utan säkerhet är det av yttersta vikt att du är medveten om de regleringar som skyddar dig som konsument. Finansinspektionen är den myndighet som övervakar finansmarknadens aktörer för att säkerställa att de följer lagar och regler.

Ett centralt regelverk som skyddar dig är Konsumentkreditlagen, som omfattar de kreditavtal som erbjuds till konsumenter. Denna lag säkerställer att villkoren inte är sämre än de lagstadgade. Alla låneavtal du tecknar ska ge dig som konsument rättvisa och transparenta villkor.

När det gäller personuppgiftshantering, så skyddas din information av GDPR (General Data Protection Regulation), vilket förstärker din rätt till privatliv och ger dig kontroll över dina personuppgifter.

 • Förstå räntor och kostnader - var noggrann med att jämföra och förstå de totala kostnaderna.
 • Känn till ångerrätten - du har rätt att ångra ett kreditavtal inom en viss tid.
 • Var uppmärksam på kreditupplysningar - att låna utan UC (Upplysningscentralen) kan påverka din kreditvärdighet på olika sätt.

Både förhandsinformation och kreditavtalet ska vara klart och tydligt, så att du kan göra ett informerat beslut. Vid eventuella tvister har du som konsument rätt att vända dig till Allmänna reklamationsnämnden för att få din situation prövad. Bekanta dig noga med dessa skydd och rättigheter för att ta trygga och välgrundade beslut om din finansiering.

 


Frågor och svar

Absolut, det finns flera långivare som erbjuder osäkrade lån upp till detta belopp.

Ja, genom att jämföra olika långivare kan du hitta attraktiva låneerbjudanden med låg ränta.

UC kan påverka, men det finns alternativ för lån utan UC-kontroll.

Tänk på återbetalningstiden, räntan och eventuella avgifter.

Många långivare erbjuder snabba utbetalningar, ibland inom några dagar.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.