Låna 500 kr

Smarta lån för små belopp

Att låna 500 kr kan ibland vara allt som behövs för att täcka en oväntad utgift eller för att hålla ekonomin flytande till nästa löneutbetalning. Detta lilla belopp, när det hanteras klokt, kan vara en praktisk lösning för kortsiktiga ekonomiska behov. Det är viktigt att komma ihåg att även små lån bär med sig åtaganden och bör återbetalas ansvarsfullt. I den här artikeln utforskar vi hur du kan närma dig ett lån på 500 kr med en genomtänkt och informerad inställning.

Lånebelopp:

500 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 112 701 kr till 18% rörlig ränta med en återbetalningstid på 2.4 år, med 29 avbetalningar om 4 875 kr och 273 kr i uppläggningsavgift samt 44 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 19.56%. Totalt att återbetala blir 141 364 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 137 140 kr till 14% rörlig ränta med en återbetalningstid på 4.7 år, med 56 avbetalningar om 3 386 kr och 385 kr i uppläggningsavgift samt 30 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 14.93%. Totalt att återbetala blir 189 619 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 123 472 kr till 9% rörlig ränta med en återbetalningstid på 2.5 år, med 30 avbetalningar om 4 631 kr och 241 kr i uppläggningsavgift samt 12 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 9.38%. Totalt att återbetala blir 138 945 kr.

Innehållsförteckning


Att låna 500 kr snabbt kan vara en lösning för dig som behöver en mindre summa pengar omgående. Det finns alternativ för att få ett sådant lån direkt, ofta genom tjänster som erbjuder små kortfristiga lån, även känt som smslån. Dessa långivare har förenklat ansökningsprocessen så att du kan ansöka digitalt och ibland få pengarna utbetalade till ditt konto inom en mycket kort tid.

Även möjligheten att låna 500 kr gratis har förekommit, där några långivare erbjudit lån utan ränta under förutsättning att lånet återbetalas inom en bestämd kort period. Det är dock viktigt att noggrant överväga villkoren för dessa lån och förstå eventuella avgifter eller kostnader som kan tillkomma vid försenad återbetalning. Kom ihåg att även små lån har juridiska aspekter och att det krävs ansvarstagande vid lån av pengar.

Tänk på detta!

 • Små snabblån kan överföras till ditt konto med få krav på kreditprövning.
 • Det finns möjligheter att låna utan kostnad, men var medveten om alla villkor.
 • Ansöknings- och utbetalningsprocessen är snabb och digital, vilket underlättar akut behov av pengar.

Lånealternativ

När du behöver låna en mindre summa pengar, som 500 kr, har du flera alternativ att välja mellan. Beroende på dina omständigheter och behov kan du hitta snabba och enkla lösningar.

Smslån och snabblån erbjuder dig möjligheten att låna 500 kr snabbt och oftast med minimal dokumentation. Dessa lån är kända för sin snabbhet och smidighet vid godkännande och utbetalning, vilket kan ske inom bara några minuter.

Om du letar efter ett lån utan kreditkontroll hos UC, finns det långivare som erbjuder lån om 500 kr utan uc. Detta kan vara en fördel om du vill undvika att din kreditvärdighet påverkas. Men var medveten om att dessa långivare kan ha sina egna kreditkontroller och höga räntor.

I vissa fall kan du stöta på erbjudanden om att låna 500 kr gratis, som kan innebära att du inte behöver betala ränta eller avgifter om lånet återbetalas inom en viss tid. Det är viktigt att noggrant läsa igenom lånevillkoren för att förstå exakt vad som krävs av dig.

Om du behöver pengar under helgen, finns det helglån tillgängliga hos vissa banker och långivare. Dessa ger dig tillgång till pengar även utanför vanliga bankdagar.

 • För längre låneperioder kan du överväga ett kontokredit eller samlingslån, som kan ge dig mer flexibilitet och eventuellt lägre totala kreditkostnader.
 • Små lån som snabblån och smslån kan passa för omedelbara utgifter och oförutsedda händelser.
 • Var uppmärksam på villkoren och avgifterna för att välja det alternativ som passar dig bäst.

För att undvika onödiga kostnader, försäkra dig om att du väljer det lånealternativ som bäst uppfyller dina nuvarande behov och ekonomiska situation.


Låneprocessen

När du behöver låna 500 kr snabbt kan processen vara både enkel och snabb. För att inleda processen genomför du en ansökan online genom att fylla i personliga uppgifter och ofta verifiera din identitet med BankID. Direkt efter ansökningen får du oftast ditt lånebesked direkt, vilket gör att du snabbt vet var du står.

 • Utbetalning: Normalt sett sker utbetalningen direkt till ditt bankkonto, ofta inom bara några minuter till någon timme efter godkänt beslut.
  • På helgen: Många långivare erbjuder även utbetalning direkt på helgen, vilket gör att du inte behöver vänta till nästkommande bankdag för att få tillgång till pengarna.

Majoriteten av sms-lån och snabblån på 500 kr är uppbyggda för att vara snabb utbetalning med inga dolda avgifter, men det är viktigt att du läser igenom villkoren för att förstå eventuella uttagsavgifter eller andra kostnader som kan tillkomma.

 • Avgift: Titta efter erbjudanden som "första lånet gratis" vilket ofta är en kampanj för nya kunder och innebär att lånet är gratis utan ränta om det återbetalas inom en viss tidsram.

Det är även vanligt att det finns en åldersgräns för att kunna ansöka om lånet. Åldersgränsen kan variera men är oftast mellan 18 till 20 år. Försäkra dig om att du uppfyller grundkraven för att öka dina chanser för godkännande.

Kom ihåg att även om processen är snabb och tilltalande bör ett lån alltid ses som en tillfällig ekonomisk lösning och det är viktigt att du planerar för återbetalning för att undvika ytterligare avgifter.


Kostnader och villkor

När du lånar 500 kr, är det viktigt att ha en tydlig uppfattning om de kostnader och villkor som gäller för lånet. Specifika räntor, avgifter och krav på dig som låntagare varierar mellan olika kreditgivare.

Räntor och avgifter

Ränta för snabblån av beloppet 500 kr kan variera kraftigt. Du kan stöta på erbjudanden med låga räntor från omkring 6,48 % upp till höga räntor som kan överstiga 200 %. Utöver de angivna räntorna tillkommer ofta en uppläggningsavgift. Effektiv ränta klargör den totala kostnaden för lånet inklusive räntor och alla avgifter.

Krav och bedömning

För att låna 500 kr snabbt ställer kreditgivare ofta grundläggande kreditvärderingskrav, där de använder uppgifter från kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe istället för UC. Vissa tillåter lån utan UC vilket inte påverkar ditt kreditbetyg. Dock kan en betalningsanmärkning minska chanserna att bli godkänd, eftersom den indikerar en låg kreditvärdighet.

Återbetalning

Återbetalningstiden och löptiden kan också variera. Vissa kreditgivare erbjuder korta återbetalningstider vilket kan innebära högre månadskostnader. Du bör säkerställa att du klarar av den månatliga budgeten med hänsyn till lånet.

Övriga kostnader

Andra kostnader kan inkludera en startavgift eller avgifter för försenade betalningar. Snabblån, eller högkostnadskrediter, kan vara kostsamt om de inte hanteras korrekt. Det rekommenderas att du kontaktar budget- och skuldrådgivning om du har frågor kring ditt lån.


Exempel på olika återbetalningstider

Att låna en mindre summa som 500 kr kan ibland vara nödvändigt för att täcka oväntade utgifter eller mindre inköp. Det är dock viktigt att förstå hur räntor och återbetalningstider påverkar det totala återbetalningsbeloppet. I detta exempel, med en ränta på 25%, kommer vi att se på tre fiktiva personer som alla lånar 500 kr, men med olika återbetalningstider, för att illustrera hur detta påverkar deras totala återbetalningskostnad.

Beräknade återbetalningar för mikrolån på 500 kr

 1. Elias: 1 månads återbetalningstid

  • Total återbetalning: ca 510 kr
  • Notering: Med en återbetalningstid på endast 1 månad blir den totala räntekostnaden relativt låg.
 2. Maja: 3 månaders återbetalningstid

  • Total återbetalning: ca 531 kr
  • Notering: En återbetalningstid på 3 månader leder till en något högre total räntekostnad jämfört med en kortare löptid.
 3. Oscar: 6 månaders återbetalningstid

  • Total återbetalning: ca 563 kr
  • Notering: Med en återbetalningstid på 6 månader ökar den totala räntekostnaden betydligt.

Dessa exempel visar att ju längre återbetalningstid du väljer för ett mikrolån, desto högre blir den totala räntekostnaden. Det är viktigt att noggrant överväga återbetalningstiden för att hålla kostnaderna så låga som möjligt.


Månadskostnad för lån mellan 500 kr - 49 500 kr

Denna tabell ger en detaljerad översikt över olika lånebelopp, sträckande sig från 500 kr till 49 000 kr, och de tillhörande ekonomiska åtagandena i form av månadskostnader och totala räntekostnader. Beräkningarna baseras på en räntesats på 7% och en återbetalningstid på fem år. Syftet med tabellen är att ge en tydlig och omfattande bild av de finansiella konsekvenserna av att låna dessa belopp under angivna villkor.

Lånebelopp Ränta Månadskostnad Total Räntekostnad
500 kr 7% 10 kr 94 kr
1000 kr 7% 20 kr 188 kr
2000 kr 7% 40 kr 376 kr
3000 kr 7% 59 kr 564 kr
4000 kr 7% 79 kr 752 kr
5000 kr 7% 99 kr 940 kr
6000 kr 7% 119 kr 1128 kr
7000 kr 7% 139 kr 1317 kr
8000 kr 7% 158 kr 1505 kr
9000 kr 7% 178 kr 1693 kr
10000 kr 7% 198 kr 1881 kr
11000 kr 7% 218 kr 2069 kr
12000 kr 7% 238 kr 2257 kr
13000 kr 7% 257 kr 2445 kr
14000 kr 7% 277 kr 2633 kr
15000 kr 7% 297 kr 2821 kr
16000 kr 7% 317 kr 3009 kr
17000 kr 7% 336 kr 3197 kr
18000 kr 7% 356 kr 3385 kr
19000 kr 7% 376 kr 3573 kr
20000 kr 7% 396 kr 3761 kr
21000 kr 7% 416 kr 3949 kr
22000 kr 7% 435 kr 4137 kr
23000 kr 7% 455 kr 4325 kr
24000 kr 7% 475 kr 4514 kr
25000 kr 7% 495 kr 4702 kr
26000 kr 7% 515 kr 4890 kr
27000 kr 7% 534 kr 5078 kr
28000 kr 7% 554 kr 5266 kr
29000 kr 7% 574 kr 5454 kr
30000 kr 7% 594 kr 5642 kr
31000 kr 7% 614 kr 5830 kr
32000 kr 7% 634 kr 6018 kr
33000 kr 7% 653 kr 6206 kr
34000 kr 7% 673 kr 6394 kr
35000 kr 7% 693 kr 6583 kr
36000 kr 7% 713 kr 6771 kr
37000 kr 7% 733 kr 6959 kr
38000 kr 7% 752 kr 7147 kr
39000 kr 7% 772 kr 7335 kr
40000 kr 7% 792 kr 7523 kr
31000 kr 7% 614 kr 5830 kr
32000 kr 7% 634 kr 6018 kr
33000 kr 7% 653 kr 6206 kr
34000 kr 7% 673 kr 6394 kr
35000 kr 7% 693 kr 6583 kr
36000 kr 7% 713 kr 6771 kr
37000 kr 7% 733 kr 6959 kr
38000 kr 7% 752 kr 7147 kr
39000 kr 7% 772 kr 7335 kr
40000 kr 7% 792 kr 7523 kr
40000 kr 7% 792 kr 7523 kr
41000 kr 7% 812 kr 7711 kr
42000 kr 7% 832 kr 7899 kr
43000 kr 7% 851 kr 8087 kr
44000 kr 7% 871 kr 8275 kr
45000 kr 7% 891 kr 8463 kr
46000 kr 7% 911 kr 8651 kr
47000 kr 7% 931 kr 8839 kr
48000 kr 7% 950 kr 9027 kr
49000 kr 7% 970 kr 9216 kr

Kreditupplysning

När du väljer att låna 500 kr snabbt, är det viktigt att förstå grunderna i kreditupplysningar. Detta lilla belopp kan ofta lånas utan UC (Upplysningscentralen), vilket betyder att kreditförfrågningen ej registreras hos dem, men det är fortfarande avgörande att du håller saldo på ditt konto för återbetalning av lånet för att undvika betalningsanmärkningar.

Om du behöver pengar på kontot direkt kan vissa långivare erbjuda dig att låna 500 kr direkt med snabb handläggning och utbetalning. Det finns till och med möjligheter att låna 500 kr gratis under en begränsad kampanjperiod, där du som låntagare inte betalar någon ränta om du återbetalar inom en viss tid.

Här är en snabb översikt för att hjälpa dig att navigera kreditinformation:

 • Små belopp: Lån som 500 kr anses som småbelåning och hanteras snabbt.
 • Återbetalning: Betala tillbaka i tid för att undvika extra kostnader och anmärkningar.
 • Kostnader: Håll utkik efter avgifter eller ränta som kan tillkomma efter kampanjperiodens slut.
 • Recensioner: Kolla recensioner på oberoende plattformar som Trustpilot för att utvärdera långivarens pålitlighet.

Genom att förstå dessa aspekter kan du låna pengar ansvarsfullt och behålla din ekonomiska stabilitet.


Syna alltid villkoren

När du lånar 500 kr snabbt är det viktigt att förstå de juridiska aspekterna som skiljer sig från större lån. Konsumentkreditlagen reglerar kreditavtal för privatpersoner och omfattar även små lån som smslån eller snabblån. Denna lag ställer krav på kreditgivaren att tillhandahålla tydlig information om lånet, inklusive kostnader och villkor.

Om du känner att du behöver ångra ditt lån, har du som konsument rätt till en ångerrätt. För lån tagna på distans, inklusive online-lån, har du rätt att ångra låneavtalet inom 14 dagar från det att avtalet ingicks.

I en nödsituation kanske du känner att ett snabbt lån är enda utvägen. Det är dock viktigt att noga överväga lånevillkoren och att aktsamt tänka igenom din förmåga att återbetala lånet i tid.

 • Lånevillkor och information ska vara klara och tydliga

  • Räntor
  • Avgifter
  • Återbetalningstid
 • Ångerrätt

  • 14 dagars ångerrätt från avtalets ingående
  • Rätt att återbetala hela beloppet under ångerperioden utan extra kostnad

När du väljer att låna 500 kr gratis, var medveten om att även om inga räntor tas ut, kan andra avgifter förekomma. och det kan finnas villkor kopplade till erbjudandet, som till exempel att lånet måste återbetalas inom en viss tidsram.

Det är ditt ansvar att förstå dessa regler och att alltid läsa igenom avtalet noggrant innan du godkänner det. Om något är oklart, tveka inte att kontakta långivaren för förtydliganden.


Lånealternativ för nya kunder

Om du är en ny kund som är intresserad av att låna en mindre summa pengar, så finns det flera alternativ att överväga. När du vill låna 500 kr snabbt, kan det vara fördelaktigt att titta på lån som erbjuder direkt utbetalning.

Gratislån är en möjlighet som vissa långivare erbjuder för förstagångslånare. Ett sådant lån kan innebära att du som ny kund kan låna utan ränta eller andra avgifter under en kort kampanjperiod. Det är dock viktigt att noggrant läsa igenom villkoren, då detta ofta kräver att lånet återbetalas inom en specifik tidsram.

Mindre lån Fördelar
Låna 500 kr gratis Inga räntekostnader för nya kunder
Låna 500 kr direkt Snabb utbetalning till ditt konto
Låna 500 snabbt Enkel ansökningsprocess via BankID

När du vill låna 500 kr gratis som ny kund kan det vara bra att jämföra olika långivare, vår lista ovan ger en översikt över olika snabblån. För de som föredrar att undvika kreditupplysningsföretag som UC, finns alternativ som lån utan UC där kreditgivare inte tar in kreditupplysningar från UC vilket kan vara fördelaktigt för din kreditvärdighet.

Var alltid noga med att förstå villkoren och återbetalningskrav när du ansöker om att låna 500 kr. Ett väl informerat beslut minskar risken för framtida ekonomiska bekymmer.


Lån utan traditionell kreditprövning

När du vill låna 500 kr snabbt utan att genomgå en traditionell kreditprövning finns alternativ som inte konsulterar Upplysningscentralen (UC). Istället för UC kan långivare använda kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode, vilket kan vara fördelaktigt för din kreditvärdighet.

 • Varför välja lån utan UC?
  • Ingen registrering: Din förfrågan syns inte i UC register.
  • Snabb process: Ofta snabbare handläggning och beslut.

Om du behöver låna pengar direkt kan dessa lån utan UC vara lösningen. Många långivare erbjuder direkta utbetalningar, vilket innebär att du kan få pengarna på ditt konto mycket snabbt, ibland inom några minuter efter godkänd ansökan.

 • Vad innebär direkt utbetalning?
  • Omedelbar tillgång: Pengarna kan finnas tillgängliga omedelbart.
  • Tillgänglighet: Även på kvällar och helger.

Du kan dessutom jämföra lån från olika aktörer för att hitta det som passar dina behov bäst. Det finns jämförelsetjänster som hjälper dig att granska olika erbjudanden om du vill låna 500 kr gratis, det vill säga utan avgifter eller ränta under en viss introduktionsperiod.

Det är viktigt att noggrant överväga kostnader, räntor och villkor när du väljer att ta ett lån. Tänk på din betalningsförmåga och var medveten om att även lån utan UC kan innebära skulder och kostnader.


Hur snabbt kan jag få 500kr utbetalt?

När du behöver låna 500 kr snabbt, är det viktigt att känna till tjänsternas service och tillgänglighet. Tack vare effektiva online-processer kan du ofta ansöka om ett lån dygnet runt och få direktutbetalning till ditt konto. Detta inkluderar helger, vilket är en betydande fördel om du behöver pengar utanför traditionella bankdagar.

Många kreditgivare har utvecklat system som gör det möjligt för dig att låna 500 kr direkt med hjälp av BankID. Det säkerställer en snabb och säker process. Även om du har betalningsanmärkningar, finns det alternativ tillgängliga. Kreditgivare tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation istället för att bara fokusera på din historik.

Öppettiderna för kundservice kan variera, men vanligtvis kan du nå dem via telefon eller online chatt under vanliga kontorstider. Efterkontorstid är ofta digital service tillgänglig, där du kan få hjälp via FAQ eller automatiska meddelanden.

Det är viktigt att komma ihåg att även om du kan låna 500 kr gratis som en första kunds erbjudande, bör du alltid läsa de finstilta villkoren. En del erbjudanden inkluderar krav på snabb återbetalning för att undvika räntekostnader.

I tabellen nedan är några nyckelfunktioner listade:

Funktion Beskrivning
Direktutbetalning Oftast tillgängligt även på helger.
Öppettider Kundservice till handa inom normerade tider.
Betalningsanmärkningar Tillgängligt hos vissa kreditgivare.
Utan ränta Ett erbjudande som kan finnas för nya kunder.

Frågor och svar

Ja, det är möjligt att låna 500 kr snabbt. Många långivare erbjuder mikrolån som kan behandlas och betalas ut inom bara några timmar eller till och med minuter efter godkänd ansökan. Tiden för utbetalning kan dock variera mellan olika långivare.

Vissa långivare kan erbjuda första lånet gratis för nya kunder, vilket innebär att du inte betalar någon ränta eller avgifter på lånebeloppet. Det är dock viktigt att läsa villkoren noggrant, eftersom erbjudandet ofta bara gäller för första lånet och inom en viss återbetalningstid.

För att låna 500 kr direkt bör du vända dig till långivare som erbjuder snabblån eller mikrolån. Dessa långivare har ofta en snabb ansökningsprocess online, och efter godkänd ansökan kan pengarna sättas in på ditt konto direkt. Kom ihåg att kontrollera hur lång tid det tar för långivaren att överföra pengarna.

Vanliga krav för att låna 500 kr snabbt inkluderar att du måste vara myndig (över 18 år), ha en stabil inkomst, och ibland ett aktivt mobilnummer och bankkonto. Kreditkontroller kan också genomföras beroende på långivaren.

Innan du lånar 500 kr snabbt, bör du överväga om du verkligen behöver lånet och om du kan återbetala det inom den angivna tiden. Läs igenom villkoren noggrant och se till att du förstår eventuella räntor och avgifter som kan tillkomma, även om lånet initialt verkar vara gratis.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.