Snabblån

Jämför snabblån för bästa ränta och villkor. Undvik höga kostnader.

Snabblån är små, snabba lån med hög ränta och kort återbetalningstid. Lockande för omedelbara behov, men riskfyllda. Privatlån är ofta ett bättre, mer hållbart alternativ.

Lånebelopp:

30 000 kr

1 000 kr

100 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 25% ränta.

Snabblån med förnuft

Ansök om snabblån med trygghet. Vi guidar dig till det mest fördelaktiga lånet med låga avgifter och flexibla villkor.

Nödsituationer

Snabblån kan vara till hjälp vid oväntade utgifter som reparationer, där snabb tillgång till pengar är avgörande.

Kortsiktiga skulder

För att hantera tillfälliga ekonomiska svårigheter eller för att täcka små skulder kan snabblån användas.

Tillfälliga kapitalbehov

Entreprenörer eller småföretagare kan använda snabblån för att täcka tillfälliga kapitalbrister.

Oförutsedda utgifter

Vid oväntade utgifter, som bilreparationer eller apparatfel, kan snabblån ge omedelbar ekonomisk lättnad.


Populära långivare

Här nedan följer några långivare som vi rekommenderar på Lånefakta.

Högkostnadskredit!

Denna låneform klassificeras som en högkostnadskredit. Om full återbetalning av skulden blir svår, finns det en risk för att du får en betalningsanmärkning. För ytterligare stöd, rekommenderas att du kontaktar budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Du hittar kontaktuppgifter på hallåkonsument.se.

Snabba Swishutbetalningar!
Belopp
3.000 - 30.000 SEK
Löptid
1 - 12 månader år
Ränta
28.95 %
Åldersgräns
18 år
Utbetalning med Swish
Ja
Utan UC
Ja
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 33 573 kr till 48% rörlig ränta med en återbetalningstid på 1.8 år, med 22 avbetalningar om 2 370 kr och 410 kr i uppläggningsavgift samt 28 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 60.10%. Totalt att återbetala blir 52 137 kr.
Belopp
3.000 - 30.000 SEK
Löptid
1 - 12 månader år
Ränta
43.48 %
Åldersgräns
18 år
Utbetalning med Swish
Nej
Utan UC
Ja
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 21 231 kr till 50% rörlig ränta med en återbetalningstid på 2.2 år, med 26 avbetalningar om 1 403 kr och 261 kr i uppläggningsavgift samt 40 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 63.21%. Totalt att återbetala blir 36 469 kr.
Belopp
2.000 - 70.000 SEK
Löptid
1 - 10 månader år
Ränta
43.5 %
Åldersgräns
18 år
Utbetalning med Swish
Nej
Utan UC
Ja
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 39 209 kr till 41% rörlig ränta med en återbetalningstid på 2.9 år, med 35 avbetalningar om 1 970 kr och 357 kr i uppläggningsavgift samt 22 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 49.65%. Totalt att återbetala blir 68 938 kr.

Ränteläget i Sverige

Här nedan följer en illustration av ränteläget i Sverige, styrräntan.

Källa: Riksbanken


Innehållsförteckning

Denna sida är delad upp i följande rubriker.


Populära långivare

Välj mellan låneförmedlare eller ansök direkt till en långivare.

Långivare Ränta

Snabblån

Välkommen till vår omfattande guide om snabblån – din källa till insikter och vägledning när det kommer till snabba och smidiga finansieringsalternativ. Oavsett om du står inför oväntade utgifter, behöver täcka en akut kostnad eller bara söker en flexibel kreditlösning, är vår sida dedikerad till att förse dig med allt du behöver veta om snabblån.

Här kommer du att utforska definitionen av snabblån, förstå hur de skiljer sig från traditionella lån, och få djupgående information om processen att ansöka om och använda dessa lån. Vi kommer också att belysa de fördelar och risker som är förknippade med snabblån, så att du kan fatta välgrundade beslut som passar din ekonomiska situation.

Oavsett om du är nyfiken på snabblån, överväger att ansöka om ett eller bara vill förstå hur de fungerar, är du på rätt plats. Följ med oss när vi navigerar genom snabblånets värld och ger dig den kunskap och insikt du behöver för att fatta informerade beslut om din ekonomi.

Det är viktigt att notera att snabblån ofta åtföljs av högre räntor och mindre fördelaktiga villkor jämfört med andra lånealternativ. Dessa lån utmärker sig genom snabb hantering och enkelhet vid ansökningsprocessen, vilket kan vara fördelaktigt för akuta ekonomiska behov. Dock kommer den bekvämligheten ofta med en prislapp.

En fördel med Snabblån är dock att det inte tas någon UC-upplysning på dig vilket kan försämra din kreditvärdighet, långivarna tar ofta en upplysning med exempelvis Creditsafe istället som gör att du slipper en UC-upplysning på ditt namn.


Definitionen av snabblån

Snabblån är en form av lån som kännetecknas av dess snabba och enkla ansökningsprocess. Dessa lån är utformade för att tillgodose omedelbara ekonomiska behov och erbjuder vanligtvis snabb godkännande och utbetalning av lånebeloppet. Nedan är några kännetecken som definierar snabblån:

 1. Snabb ansökningsprocess: Snabblån utmärks av enkelheten och hastigheten i ansökningsprocessen. Ansökningar kan ofta göras online och tar endast några minuter att fylla i.
 2. Omedelbar godkännande: Långivare som erbjuder snabblån strävar efter att ge omedelbar feedback på ansökningar. Detta innebär att låntagaren får veta om lånet godkänns eller inte inom kort tid efter ansökan.
 3. Snabb utbetalning: Ett av de främsta kännetecknen för snabblån är möjligheten till snabb utbetalning av det beviljade lånebeloppet. Pengarna överförs ofta till låntagarens konto inom kort tid efter godkännande.
 4. Mindre lånebelopp: Snabblån tenderar att vara mindre i lånebelopp jämfört med andra typer av lån. De är främst utformade för kortsiktiga finansiella behov och mindre utgifter.
 5. Högre räntor: En nackdel med snabblån är att de ofta åtföljs av högre räntesatser jämfört med traditionella lån. Detta beror på den ökade risken för långivaren och den bristande säkerheten i form av tillgångar.

Det är viktigt att notera att medan snabblån kan vara ett snabbt och bekvämt alternativ vid akuta ekonomiska situationer, bör de användas med försiktighet och endast när det är nödvändigt. På grund av de högre räntesatserna och begränsade villkoren är det viktigt för låntagare att noggrant överväga sina ekonomiska förhållanden och söka alternativa låneformer om möjligt.


Snabblån jämfört med traditionella lån

Snabblån skiljer sig på flera sätt från traditionella lån, och det är viktigt att förstå dessa skillnader för att fatta välgrundade beslut vid lånebeslut. Nedan är några av de mest framträdande sätten där snabblån skiljer sig från traditionella lån:

 1. Ansökningsprocess och godkännande:

  • Snabblån: Ansökningsprocessen för snabblån är snabb och enkel, ofta genomförd online. Godkännandet sker oftast omedelbart eller inom kort tid efter ansökan.
  • Traditionella lån: Processen för traditionella lån kan vara mer omfattande och involverar vanligtvis en grundlig kreditkontroll och ökad dokumentation, vilket kan ta längre tid.
 2. Utbetalningstid:

  • Snabblån: En av de mest framstående funktionerna är snabb utbetalning, där lånebeloppet överförs till låntagarens konto inom kort tid efter godkännande.
  • Traditionella lån: Utbetalningstiden för traditionella lån kan vara längre och variera beroende på långivare och lånetyp.
 3. Lånebelopp:

  • Snabblån: Snabblån erbjuder vanligtvis mindre lånebelopp, eftersom de är avsedda för kortsiktiga finansiella behov och mindre utgifter.
  • Traditionella lån: Traditionella lån kan erbjuda större lånebelopp, särskilt för långsiktiga investeringar som bostadslån eller företagslån.
 4. Räntesatser:

  • Snabblån: Snabblån åtföljs ofta av högre räntesatser på grund av den snabba och enkla naturen av lånet samt den ökade risken för långivaren.
  • Traditionella lån: Traditionella lån har vanligtvis lägre räntor, särskilt för säkrade lån där tillgångar som hem eller fordon används som säkerhet.
 5. Återbetalningstid:

  • Snabblån: Återbetalningstiden för snabblån är vanligtvis kort, vanligtvis från några månader upp till ett år.
  • Traditionella lån: Traditionella lån kan erbjuda längre återbetalningstider, särskilt för hypotekslån som sträcker sig över flera år eller decennier.
 6. Säkerhet:

  • Snabblån: Snabblån är oftast osäkrade, vilket innebär att de inte kräver någon form av säkerhet från låntagaren.
  • Traditionella lån: Många traditionella lån, som bostadslån eller billån, kräver säkerhet i form av tillgångar för att minska risken för långivaren.

Att förstå dessa skillnader kan hjälpa låntagare att välja rätt lånetyp baserat på deras specifika behov och ekonomiska situation.


Ansökningsprocess

 1. Online Ansökan:

  • Snabblån erbjuder en snabb och enkel online-ansökningsprocess. Låntagare fyller i grundläggande information och specificerar lånebelopp samt återbetalningstid.
 2. Identitetsverifiering:

  • Identitetsverifiering görs oftast elektroniskt. Användning av BankID eller Mobilt BankID är vanligt för att säkerställa låntagarens identitet.
 3. Snabb Godkännandeprocess:

  • Snabblån karakteriseras av omedelbara beslut. Långivaren bedömer låntagarens förmåga att återbetala snarare än att fokusera på traditionell kreditvärdering.
 4. Omedelbar Utbetalning:

  • Om lånet godkänns överförs lånebeloppet snabbt till låntagarens bankkonto, vanligtvis inom samma dag.

Användning

 1. Oväntade Utgifter:

  • Snabblån används ofta för oväntade eller brådskande utgifter, som bilreparationer, sjukvårdskostnader eller andra akuta situationer.
 2. Kortsiktig Finansiering:

  • Dessa lån lämpar sig för kortsiktig finansiering och täcker behov som inte kräver större lånebelopp.
 3. Mindre Lånebelopp:

  • Snabblån erbjuder vanligtvis mindre lånebelopp jämfört med traditionella lån, vilket gör dem lämpliga för mindre utgifter.
 4. Snabb Återbetalning:

  • Låntagare förväntas återbetala snabblånet inom en kort tidsram, vanligtvis några månader från lånetillfället.
 5. Flexibilitet:

  • Snabblån ger flexibilitet i användningen och kan vara ett alternativ när behovet är akut och återbetalning kan ske snabbt.

Vi rekommenderar ej snabblån

 • Högre räntor: Snabblån har vanligtvis högre räntor jämfört med traditionella lån, vilket ökar den totala kostnaden.
 • Avgifter och kostnader: Olika avgifter och kostnader kan läggas till, vilket ökar totalkostnaden för lånet.
 • Kort återbetalningstid: Snabblån har kortare återbetalningstider, vilket kan leda till högre månatliga avbetalningar och ökad finansiell stress.
 • Risk för överskuldsättning: Kortsiktiga lösningar kan öka risken för överskuldsättning om återbetalningen blir svår.
 • Mindre skydd för konsumenten: Snabblån är ibland mindre reglerade, vilket kan minska konsumentskyddet och öka risken för låntagaren.
 • Privatlån med bättre villkor: Privatlån kan vara ett mer gynnsamt alternativ med bättre villkor och lägre räntor.
 • Sök finansiell rådgivning: Att söka finansiell rådgivning kan ge insikt om andra alternativ och potentiella konsekvenser.
 • Återbetalningsförmåga: Noga överväg din egen förmåga att återbetala och undvik att låna mer än du har råd med.
 • Låneändamål: Om möjligt, överväg andra finansieringsalternativ, särskilt för långsiktiga investeringar eller större inköp.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.


Låna pengar - FAQ

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.