Låna 90000 kr

Jämför alternativ och villkor

Välkommen till guiden för att låna 90 000 kr. Här hittar du all nödvändig information för att jämföra och välja det bästa lånet för dig, oavsett om det gäller blancolån, privatlån eller snabblån, med eller utan UC-kontroll. Vi guidar dig genom processen och hjälper dig att fatta ett informerat beslut.

Lånebelopp:

90000 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 61 038 kr till 20% rörlig ränta med en återbetalningstid på 4.9 år, med 59 avbetalningar om 1 679 kr och 273 kr i uppläggningsavgift samt 41 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 21.94%. Totalt att återbetala blir 99 050 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 69 626 kr till 17% rörlig ränta med en återbetalningstid på 4.7 år, med 56 avbetalningar om 1 835 kr och 260 kr i uppläggningsavgift samt 21 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 18.39%. Totalt att återbetala blir 102 762 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 66 472 kr till 15% rörlig ränta med en återbetalningstid på 4.5 år, med 54 avbetalningar om 1 740 kr och 383 kr i uppläggningsavgift samt 33 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 16.08%. Totalt att återbetala blir 93 975 kr.

Innehållsförteckning


Att låna 90 000 kr kan vara en lösning för att hantera en oförutsedd utgift eller för att finansiera ett stort inköp. När du söker lån är det viktigt att hitta de mest förmånliga villkoren, som en låg ränta och en återbetalningsplan som passar din ekonomiska situation. Om du behöver pengarna snabbt, kan ett snabblån vara ett alternativ, och det finns idag flera långivare som erbjuder lån utan att ta en UC (Upplysningscentralen) kontroll, som kan påverka din kreditvärdighet.

Privatlån, även kända som blancolån, är ett osäkrat lån där du inte behöver ställa säkerhet som till exempel ditt hem. Detta skapar en flexibilitet för dig som låntagare, men det är också viktigt att påminna sig om att räntekostnaden kan bli högre jämfört med säkrade lån. Genom att noggrant jämföra olika låneerbjudanden kan du hitta ett privatlån med konkurrenskraftiga villkor. Det finns även lån i denna storleksklass som inte ger en UC-upplysning, dessa snabblån är dock ofta dyra sett till räntan du betalar och är inget vi rekommenderar för dessa lånebelopp. Vi rekommenderar att du använder en låneförmedlare såsom Lendo som kan erbjuda låneerbjudanden från upp till 40 banker med en UC och där du får lägsta möjliga ränta.

Att jämföra blancolån är ett viktigt steg för att säkerställa att du får ett lån som passar dina behov utan att betala onödigt mycket i ränta och avgifter. Det finns många låneförmedlare och banker som erbjuder lånelösningar för att låna pengar snabbt med både låga och höga räntor. Det är avgörande att läsa lånevillkoren noggrant och förstå alla kostnader som är förknippade med lånet innan du gör ditt val.

Privatlån (blancolån) eller snabblån?

När du behöver låna pengar snabbt är det viktigt att förstå skillnaden mellan privatlån, vanligtvis kända som blancolån, och snabblån. Ditt val kan påverka både räntekostnader och andra lånevillkor.

Blancolån är lån utan säkerhet, vilket innebär att de inte kräver någon fysisk säkerhet som bostad eller bil. Vanligtvis har blancolån längre återbetalningstider och lägre räntor jämfört med snabblån. Lånebeloppen kan variera från mindre summor upp till 600 000 kr. Blancolån passar dig som önskar flexibilitet och längre tid för återbetalning.

Privatlån är i grunden densamma produkt som blancolån, där ordet "privat" refererar till lånet som en privat finansieringsmetod. Egenskaperna hos ett privatlån inkluderar att det står under reglerad räntesättning och att det ofta erbjuder högre lånebelopp. För dig som vill lösa en oförutsedd utgift eller investera i en personlig produkt, är privatlånet en tänkbar lösning. 

Snabblån, kända för sin snabba tillgänglighet och enkla ansökningsprocess, kan initialt verka som en attraktiv option för att snabbt få tillgång till pengar. Dessa lån är dock ofta inte det bästa valet för högre lånebelopp, som 90000 kr. 

Huvudorsaken till detta är de höga räntorna som snabblån ofta medför. Dessa räntor kan avsevärt öka den totala kostnaden för lånet, vilket gör det till en dyrare finansiell åtagande i det långa loppet. Dessutom har snabblån vanligtvis kortare återbetalningstider, vilket kan skapa en finansiell belastning för låntagaren.

Lendo

Svar från upp till 40 långivare

Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt!

Få den bästa räntan med Lendo

För ett lån av denna storlek är det viktigt att överväga alternativ som erbjuder lägre räntor och mer hanterbara återbetalningsplaner. Ett privatlån kan vara ett mer lämpligt alternativ, eftersom det ofta erbjuder bättre villkor för större belopp, inklusive lägre räntor och längre återbetalningstider. Det är alltid rekommenderat att noggrant jämföra olika lånealternativ och överväga långsiktiga finansiella konsekvenser innan man fattar ett beslut om lån.

Kostnader för olika typer av lån och avbetalningstider

Att välja rätt lån och återbetalningstid är avgörande, särskilt när det kommer till hur mycket man slutligen betalar tillbaka. För att illustrera detta, jämför vi tre personer som var och en lånar 90 000 kr men under olika villkor.

Elvira tar ett privatlån med 7% ränta och en återbetalningstid på 3 år. Hennes månatliga betalning blir ungefär 2 775 kr, och den totala summan hon betalar tillbaka är cirka 99 900 kr, vilket innebär en räntekostnad på cirka 9 900 kr.

Tobias, däremot, väljer ett snabblån med en högre ränta på 25% och en återbetalningstid på 3 år. Hans månatliga betalning blir cirka 3 583 kr, och den totala återbetalningen uppgår till cirka 128 988 kr. Detta innebär en räntekostnad på 38 988 kr, vilket är avsevärt högre än Elviras.

Linnea tar också ett privatlån med 7% ränta, men hon sprider ut sin återbetalning över 7 år. Hennes månatliga betalning blir cirka 1 350 kr, och den totala summan hon betalar tillbaka blir ungefär 113 400 kr, med en total räntekostnad omkring 23 400 kr.

Dessa exempel belyser vikten av att noggrant överväga lånets villkor. Medan snabblån kan erbjuda omedelbar tillgång till pengar, kan de högre räntorna leda till betydligt högre totala kostnader. Det är viktigt att väga de månatliga betalningarna mot den totala kostnaden för att hitta en balans som passar din ekonomiska situation och behov.

Att låna 90000 kr snabbt

När du behöver tillgång till ett större belopp snabbt kan ett lån vara lösningen. För snabb och effektiv hantering är det viktigt att förstå processen för ansökan och vad som gäller för utbetalningstider.

Processen för att ansöka

För att ansöka om ett lån på 90 000 kr börjar du ofta med en onlineansökan där grundläggande personlig och ekonomisk information krävs. Vissa långivare erbjuder lån med snabbt svar och låg ränta, både med och utan UC (Upplysningscentralen). UC är en kreditupplysning som kan påverka din kreditvärdighet vid flera förfrågningar. Om du behöver lånet omgående, överväg långivare som inte använder UC för att skydda din kreditscore. Att ha en medsökande kan ibland öka dina chanser för godkännande och ge bättre lånevillkor.

 1. Fyll i ansökan: Ange personuppgifter och önskat lånebelopp.
 2. Vänta på svar: Långivaren behandlar din ansökan och gör en kreditbedömning.
 3. Låneerbjudande: Du får svar med en ränta anpassad efter din ekonomiska situation.
 4. Signering: Godkänn avtalet digitalt, ofta via BankID.

Utbetalningstider

Efter att låneavtalet är signerat sker direkt utbetalning hos många långivare, vilket innebär att pengarna kan finnas på ditt konto samma dag, även under helger hos vissa. Detta gäller särskilt för snabblån, där processen är optimerad för snabbhet.

 • Direktutbetalning: Tillgängligt hos flera långivare, även på helger.
 • Bankens öppettider: Utbetalningstiden kan bero på din bank och dess öppettider.
 • Bekräftelse: När lånet är godkänt och dokumenten signerade, skickas pengarna.

Se till att du har all nödvändig information redo och var uppmärksam på vilka långivare som tillhandahåller de snabbaste utbetalningarna för att effektivisera processen.

Leta efter lån med låg ränta och utan avgifter

När du lånar 90 000 kr är det avgörande att förstå hur räntan påverkar den totala kostnaden för lånet, såväl som de tillkommande avgifterna som bidrar till den effektiva räntan. Ett lån med låg ränta kan minska din månadskostnad och göra det mer hanterbart över tid.

Hur räntan bestäms

Räntan på ett lån beräknas baserat på faktorer som din kreditvärdighet, inkomst, befintliga skulder och ibland även den ekonomiska situationen i stort. Banker och långivare gör en riskbedömning; ju lägre risk du anses utgöra som låntagare, desto lägre ränta kan du ofta erbjudas. 

Övriga lånekostnader

Utöver ränta kommer lånet sannolikt ha andra avgifter som uppläggningskostnad och aviavgifter. Dessa avgifter påverkar den effektiva räntan, vilket är det du faktiskt betalar per år inklusive alla kostnader. För att hålla lånet billigare är det viktigt att inte bara se till den nominella räntan, utan även till den effektiva räntan som inkluderar alla kostnader. 

Kreditupplysning och UC

När du ansöker om att låna 90000 kr är det vanligt att långivaren genomför en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Denna process kan innebära att man använder UC (Upplysningscentralen) som är den mest etablerade och vanliga formen av kreditprövning i Sverige.

UC och alternativa kreditupplysningar

UC står för Upplysningscentralen, och det är här som majoriteten av kreditupplysningarna görs för att ta fram information om en låntagares kreditvärdighet. En kreditupplysning via UC kan innehålla information om tidigare lån, nuvarande skulder och betalningsanmärkningar. Om du har många UC-förfrågningar registrerade kan det påverka din kreditvärdighet negativt.

För att undvika att din kreditvärdighet påverkas negativt av för många förfrågningar finns det långivare som använder alternativa kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Dessa alternativ till UC erbjuder en möjlighet att ansöka om lån utan att det syns i UC register, vilket kan vara ett fördelaktigt alternativ om du tidigare ansökt om många lån eller om du önskar att ditt lånebehov inte ska påverka framtida kreditbedömningar.

Det är viktigt att du som låntagare är medveten om de olika företagen som erbjuder kreditupplysningar och väljer det alternativ som passar din situation bäst. Var uppmärksam på att även om ett lån inte syns hos UC, så är långivaren ändå skyldig att göra en ordentlig bedömning av din kreditvärdighet.

Villkor och krav

När du ansöker om att låna 90 000 kr är det viktigt att vara medveten om att långivare ställer vissa krav och villkor för att säkerställa att lånet kan återbetalas. Dessa inkluderar granskning av din inkomst och din kreditvärdighet.

Inkomst och säkerhet

 • Inkomst: För att få ett lån måste du ha en regelbunden inkomst som långivaren anser tillräcklig. Den exakta inkomstgränsen kan variera mellan olika kreditgivare.
 • Säkerhet: Ett blancolån, som är ett lån utan säkerhet, kräver inte att du ställer någon egendom som säkerhet. Däremot kommer långivaren att granska din ekonomiska situation noggrant.

Krav

 • Grundkrav: Du måste vara myndig, ha en fast adress i Sverige och inte ha några skulder hos Kronofogden för att ansöka om lån.
 • Betalningsanmärkning: Vissa långivare kan godkänna lån trots tidigare betalningsanmärkningar, men det kan påverka vilka villkor och räntor du erbjuds.
 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet bedöms antingen via UC (Upplysningscentralen) eller alternativa kreditupplysningsföretag. En del långivare erbjuder lån utan UC, vilket kan vara fördelaktigt om du vill undvika att din kreditvärdighet påverkas negativt.

Alternativ till lån utan UC och dess fördelar

När du undersöker möjligheten att låna 90 000 kr snabbt, är det viktigt att känna till alternativen till lån utan UC. Dessa alternativ kan inkludera blancolån och privatlån med UC, som kan erbjuda fördelaktiga villkor. Att förstå dessa alternativ hjälper dig att göra välgrundade ekonomiska beslut.

Lån utan UC

Lån utan UC kan vara ett alternativ för dig som vill undvika att din kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen, vilket är vanligt vid kreditkontroller. Om du har en betalningsanmärkning kan det ibland vara lättare att bli godkänd för ett lån hos långivare som inte använder UC. Långivare som Ferratum erbjuder till exempel flexibel kredit utan att UC konsulteras. Det är viktigt att noga jämföra olika långivare som erbjuder denna typ av lån för att hitta det bästa alternativet för din situation.

Fördelar med blancolån

Blancolån, även kända som privatlån, erbjuder en rad fördelar. De är ofta utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver ställa någon egendom som säkerhet för lånet. Med blancolån har du friheten att använda lånet till vad du vill, från att konsolidera skulder till att finansiera större köp. Dessutom kan du med blancolån ofta hitta långivare som erbjuder låg ränta, vilket gör lånet mer överkomligt på lång sikt. Vid användning av UC får du även en transparent överblick över din kreditvärdighet, vilket kan vara fördelaktigt vid ansökan.

Att jämföra lån och långivare

När du planerar att låna 90 000 kr är det viktigt att du jämför olika långivares erbjudanden. Detta säkerställer att du får lånet med bästa möjliga villkor för din ekonomiska situation.

Jämförelsetjänster och låneförmedlare

Ett effektivt sätt att jämföra lån är att använda sig av våra jämförelsetjänster och låneförmedlare som Lendo. Tjänsterna samarbetar med flera långivare och ger dig möjlighet att få individuell ränta baserad på dina ekonomiska förutsättningar. Med en enda ansökan kan du via Lendo eller Zmarta få offerter från flera långivare, vilket underlättar att hitta det mest fördelaktiga lånet.

Viktiga faktorer att överväga

När du jämför lån bör du titta på ränta, återbetalningstid och eventuella avgifter. Även transparens är avgörande; all information bör vara lättillgänglig och förståelig. Lånebelopp och räntor kan variera, och hos Lendo kan du exempelvis göra en jämförelse baserad på den effektiva räntan. Detta speglar lånets totala kostnad inklusive avgifter. Att ha en bra översikt över samtliga villkor är viktigt för att kunna välja rätt långivare för dina behov.


Frågor och svar

När du lånar 90 000 kr är det viktigt att tänka på räntan, återbetalningstiden, eventuella avgifter och hur lånet påverkar din kreditvärdighet. Jämför olika lån för att hitta det bästa erbjudandet.

En UC-upplysning kan påverka din kreditvärdighet. Vissa långivare erbjuder lån utan UC, vilket kan vara ett alternativ om du vill undvika att din kreditvärdighet påverkas.

Blancolån och privatlån är ofta större summor med längre återbetalningstid, medan snabblån tenderar att ha kortare löptid och högre ränta. Jämför dessa för att se vad som passar bäst för ditt behov.

Många långivare tillåter tidig återbetalning, men det kan finnas avgifter för detta. Kontrollera villkoren hos långivaren för att förstå eventuella extra kostnader.

Kraven varierar beroende på långivare, men inkluderar ofta åldersgräns, inkomstkrav och god kreditvärdighet. Se till att du uppfyller dessa krav innan du ansöker.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.