Lendo

Lendo, ett svenskt företag som etablerades år 2007. Genom ett omfattande samarbete med över 40 banker och långivare strävar Lendo efter att erbjuda konkurrenskraftiga lån, krediter och andra finansiella produkter. Företagets övergripande mål är att underlätta för användare, både privatpersoner och företag, att hitta den optimala finansieringslösningen som bäst passar deras individuella behov. Genom en användarvänlig och effektiv plattform möjliggör Lendo jämförelser av låneerbjudanden från upp till 40 olika finansiella institutioner.

Läs mer & ansök ->

Lendo, Sveriges ledande låneförmedlare

Lendo, som är Sveriges ledande låneförmedlare, har framgångsrikt bistått över 100 000 kunder genom att erbjuda en omfattande plattform för att jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare. Deras breda utbud av lån inkluderar privatlån, bolån, företagslån och möjligheten att samla befintliga lån. Med en kostnadsfri tjänst har Lendo gjort det möjligt för kunder att genomföra en enkel kreditupplysning och få låneerbjudanden från flera källor, vilket ger dem möjlighet att noggrant jämföra räntor och villkor för att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet.

Många nöjda kunder har gett Lendo positiva recensioner, särskilt för att tjänsten gör det lätt att jämföra olika lånealternativ och snabbt identifiera ett erbjudande med fördelaktiga räntor. Att kunna dra nytta av en kostnadsfri tjänst och samtidigt ha möjlighet att hitta konkurrenskraftiga erbjudanden har gjort Lendo till ett populärt val bland lånesökare.

Fördelarna med att använda Lendo sträcker sig bortom enkel och snabb jämförelse av låneerbjudanden. Kunden har också möjligheten att hitta ett erbjudande med en fördelaktig ränta, vilket kan leda till betydande besparingar över tid. Dessutom är Lendos tjänst kostnadsfri, vilket gör det möjligt för lånesökare att dra nytta av jämförelsemöjligheterna utan några direkta kostnader.

Å andra sidan finns det vissa nackdelar med att använda Lendo. När en ansökan har gjorts genomför bankerna UC-kreditupplysningar, vilket kan påverka kundens kreditvärdighet. Det är viktigt för potentiella låntagare att vara medvetna om dessa konsekvenser innan de använder tjänsten. Dessutom är det av yttersta vikt att förstå de risker som är förknippade med snabblån och lån för personer som inte uppfyller de standardkrav som vanligtvis krävs av traditionella långivare.

Sammanfattningsvis erbjuder Lendo en övergripande positiv upplevelse för kunder som letar efter möjligheter att jämföra och hitta det mest fördelaktiga låneerbjudandet. Med fördelarna av en enkel och snabb jämförelse, möjligheten att säkra ett erbjudande till en låg ränta och en kostnadsfri tjänst, fortsätter Lendo att vara en pålitlig resurs för lånesökare på jakt efter de bästa finansiella alternativen på marknaden.


Räntor och återbetalning hos Lendo: En djupdykning

Lendo strävar efter att tillhandahålla lånealternativ som passar olika behov och ekonomiska förutsättningar. En nyckelaspekt i detta är den varierande räntespannet som sträcker sig från 4,70 % till 33,75 %. Denna omfattande variation är resultatet av flera faktorer som noggrant vägs in vid erbjudandet av räntesatser till kunder. Faktorer som din ålder, inkomst, eventuella betalningsanmärkningar, vald lånetyp, och den önskade lånesumman påverkar alla den ränta du erbjuds.

Särskilt när det kommer till privatlån framkommer en intressant dynamik. Räntan för privatlån tenderar att vara högre än för bolån. Detta fenomen härleds från skillnaden i säkerhet mellan de två låneformerna. Privatlån är osäkrade, vilket innebär att långivaren inte har någon fysisk säkerhet om lånet inte återbetalas. Å andra sidan är bolån säkrade med bostaden, vilket ger långivaren rätt att ta över bostaden om låntagaren inte kan uppfylla sina åtaganden.

När vi övergår till diskussionen om återbetalning öppnar Lendo upp en annan dimension av flexibilitet för sina kunder. Med möjligheten att välja återbetalningstider från 1 till 15 år ges låntagare frihet att anpassa återbetalningsplanen efter sina individuella ekonomiska förhållanden. Dock innebär valet av återbetalningstid en avvägning mellan månatliga betalningar och den totala summan som betalas över lånets livslängd. En kortare återbetalningstid resulterar i högre månatliga betalningar men lägre totala kostnader, medan en längre återbetalningstid gör att månatliga betalningar minskar på bekostnad av högre total kostnad över tid.

Att välja en lämplig återbetalningstid är av avgörande betydelse. En övervägande lång återbetalningstid kan verka lockande med sina lägre månatliga belopp, men det kan öka den totala kostnaden avsevärt och skapa svårigheter om din ekonomiska situation förändras.

För att sammanfatta erbjuder Lendo en mångsidig uppsättning lånealternativ som stöds av tydlig och transparent information om räntor och återbetalningsvillkor. Genom att använda Lendo ges kunder möjligheten att noggrant jämföra olika låneerbjudanden och hitta den mest gynnsamma ekonomiska lösningen för sina individuella behov. Det är en plattform som inte bara erbjuder lån, utan även möjligheten till informerade och välinformerade beslut för att säkra en stabil ekonomisk framtid.


Effektiv lånesamling med Lendo

Lendos erbjudande om lånesamling:

För de som hanterar flera lån samtidigt kan Lendos tjänst för lånesamling vara en praktisk lösning. Att samla lån till ett enda lån med Lendo erbjuder flera fördelar, inklusive enklare hantering av lånen och möjligheten att betala tillbaka dem på ett mer organiserat sätt.

Lendo Samla Lån

Så här går du tillväga för att samla lån med Lendo:

 1. Besök Lendos hemsida: Starta processen genom att besöka Lendos officiella hemsida och klicka på avdelningen "Samla lån."

 2. Fyll i ansöknaden: Ge dina kontaktuppgifter och ange önskad lånesumma. Därefter kan du välja de lån som du önskar samla.

 3. Ansökan skickas In: Slutför ansökan genom att skicka in den via Lendos plattform.

 4. Invänta låneerbjudanden: Lendo kommer att skicka din ansökan till relevanta långivare, och du kommer att få svar från dem inom några minuter. Det ger dig möjlighet att jämföra erbjudandena och välja det som bäst passar dina behov.

Fördelar med att samla lån med Lendo:

 1. Sänkta totala kostnader: Genom att konsolidera dina lån till ett enda kan du potentiellt sänka dina totala kostnader, särskilt om den nya räntan är fördelaktigare än de befintliga lånens räntor.

 2. Enklare överblick av lån: Samlandet av lån skapar en mer överskådlig struktur och gör det lättare att hålla koll på och hantera dina skulder.

 3. Förenklad budgetering: Med ett enda lån blir det enklare att budgetera, eftersom du endast behöver hålla koll på en återbetalningstid och en ränta.

Nackdelar att överväga:

 1. Möjlig kreditupplysning från UC: En ansökan om lånesamling med Lendo kan leda till en kreditupplysning från UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet.

 2. Risk för uppringning av långivare: Som en del av processen kan du bli uppringd av långivare, vilket kan upplevas som en nackdel för de som föredrar mindre kommunikation.

Tips för en smidig lånesamling med Lendo:

 1. Grundkraven: Se till att du uppfyller de grundläggande kraven innan du inleder ansökningsprocessen.

 2. Noga jämförelse av erbjudanden: Ta dig tid att noggrant jämföra olika låneerbjudanden för att säkerställa att du väljer det mest fördelaktiga alternativet.

 3. Läs avtalet noggrant: Eftersom varje långivare kan ha unika villkor är det viktigt att läsa avtalet noggrant innan du skriver under för att undvika oönskade överraskningar.

Slutsats: Att samla lån med Lendo kan vara en fördelaktig strategi för att minska kostnader och skapa ordning och reda i ekonomin. Tjänsten är inte bara kostnadsfri utan erbjuder även en snabb och enkel ansökningsprocess. Genom att överväga och balansera fördelar och nackdelar kan låntagare fatta välgrundade beslut om huruvida lånesamling med Lendo är rätt väg att gå för deras individuella behov och mål.


Ditt bolån med Lendo: En allomfattande guide

Lendo som bolåneförmedlare:

Lendo fungerar som din pålitliga partner när du utforskar möjligheter för bolån. Som en framstående låneförmedlare gör Lendo det möjligt för dig att jämföra en mängd olika bolånerbjudanden från olika banker och långivare. Det bästa av allt? Tjänsten är helt kostnadsfri, och ansökningsprocessen är både snabb och okomplicerad.

Ansökningsprocess för bolån med Lendo:

 1. Besök Lendos hemsida: Inled ansökningsprocessen genom att besöka Lendos officiella hemsida och välj alternativet "Bolån."

 2. Fyll i din ansökan: Ange dina kontaktuppgifter och önskad lånesumma. Specifika detaljer, som typ av bostad och önskad lånetid, är också relevanta i detta skede.

 3. Skicka in din ansökan: Efter att ha fyllt i nödvändig information, klicka på "Skicka in ansökan" för att starta ansökningsprocessen.

 4. Invänta låneerbjudanden: Lendo skickar din ansökan till ett brett nätverk av långivare, och du får svar från dem inom några dagar. Det ger dig tid att noggrant jämföra de erbjudanden som rullar in och välja det som bäst passar dina behov.

Fördelar med bolåneansökan genom Lendo:

 1. Möjlighet att jämföra: Lendo ger dig tillgång till erbjudanden från över 40 olika långivare, vilket ger en imponerande bredd i variationen av alternativ.

 2. Kostnadsfri tjänst: Att utnyttja Lendos tjänst för bolån är helt kostnadsfritt för dig som låntagare, vilket gör det till ett lockande alternativ.

 3. Snabb och enkel ansökan: Ansökningsprocessen är utformad för att vara smidig och snabb, vilket gör det lätt att komma igång med att hitta det bästa bolånet för dig.

Nackdelar vid bolåneansökan genom Lendo:

 1. Kreditupplysning från UC: En bolåneansökan med Lendo kan leda till en kreditupplysning från UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet.

 2. Möjlig uppringning av långivare: Som en del av processen kan långivare kontakta dig, vilket kan vara en aspekt att vara medveten om för dem som önskar begränsad kommunikation.

Tips för en framgångsrik bolåneansökan genom Lendo:

 1. Grundkrav: Se till att du uppfyller de grundläggande kraven för att öka chanserna att få en godkänd ansökan.

 2. Noggrann jämförelse av erbjudanden: Ta dig tid att noga jämföra olika låneerbjudanden för att välja det mest fördelaktiga för dina ekonomiska mål.

 3. Läs avtalet noggrant: Varje långivare kan ha sina egna unika villkor, så det är viktigt att läsa avtalet noggrant innan du signerar för att undvika oönskade överraskningar.

Specifika krav för bolåneansökan genom Lendo:

För att ansöka om ett bolån genom Lendo behöver du uppfylla vissa grundläggande krav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal vid ansökningstillfället.
 • Boendeperiod: Du bör ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år.
 • Årsinkomst: Din årsinkomst måste överstiga 110 000 kronor.
 • Kreditvärdighet: En god kreditvärdighet är en avgörande faktor för att få ett bolån.

Räntor och villkor för bolån med Lendo:

Räntan för ett bolån med Lendo fastställs individuellt av varje långivare och beror på faktorer som din kreditvärdighet, bostadens värde och amorteringstiden.

Lendo erbjuder en rad olika villkor för bolån, inklusive olika amorteringstider, bindningstider och möjligheten till bolåneskydd.

 • Amorteringstid: Välj mellan amorteringstider på 10, 15, 20, 25 eller 30 år, beroende på din ekonomiska situation och preferenser.

 • Bindningstid: Anpassa bindningstiden efter dina behov, med alternativ som sträcker sig från 1, 2, 3, 5 eller 10 år.

 • Bolåneskydd: Överväg att inkludera bolåneskydd, en försäkring som kan hjälpa dig att betala tillbaka lånet vid händelser som dödsfall eller arbetslöshet.

Slutsats:

Lendo erbjuder en omfattande och användarvänlig plattform för dem som vill navigera genom bolånsmarknaden. Med en bred portfölj av långivare och en kostnadsfri tjänst gör Lendo det möjligt för låntagare att göra informerade val och hitta det bästa bolånet för sina behov och mål. Ansökningsprocessen är snabb och okomplicerad, och genom att överväga både fördelar och nackdelar kan låntagare maximera sina chanser att göra en framgångsrik bolåneansökan genom Lendo.


Försäkringar för trygghet hos Lendo

Lendo och trygghetsförsäkring:

Lendo strävar inte bara efter att vara din pålitliga låneförmedlare utan erbjuder också en extra trygghetsdimension genom sina försäkringar. Två primära försäkringsalternativ finns tillgängliga: Trygghetsförsäkring och Låneskydd.

Lendo Försäkring

Trygghetsförsäkring hos Lendo:

 1. Fasta månadskostnader vid sjukdom eller arbetslöshet: Trygghetsförsäkringen från Lendo är utformad för att ge ekonomisk stabilitet om du drabbas av oförutsedda händelser. Den ersätter fasta månadskostnader som lånekostnader, bostadsrättsavgift, och elkostnader om du blir sjukskriven eller arbetslös efter uppsägning från arbetsgivaren.

 2. Komplement till bolån eller privatlån: Trygghetsförsäkringen utgör ett komplement till ditt bolån eller privatlån och kan erbjuda en extra trygghet när du behöver det som mest.

Låneskydd hos Lendo:

 1. Skydd för dina efterlevande: Lendo erbjuder också låneskydd som ett viktigt verktyg för att skydda dina efterlevande. I händelse av ditt bortgång ersätter låneskyddet dina efterlevande för skulden på ditt lån, vilket ger ekonomisk trygghet under en svår period.

 2. Trygghet för dina närstående: Låneskyddet utgör en värdefull trygghet för dina nära och kära, och det kan vara avgörande för deras ekonomiska stabilitet när du inte längre är här.

Teckna försäkring hos Lendo:

För att dra nytta av Lendos försäkringar kan du antingen inkludera dem när du ansöker om ett lån eller teckna dem efter att ditt lån har beviljats.

 1. Fyll i en ansökan: För att teckna en försäkring hos Lendo, fyll i en ansökan där du uppger dina personuppgifter, inkomst och önskad lånesumma.

 2. Försäkringsbolagets godkännande: Lendo skickar din ansökan till försäkringsbolaget, och om den godkänns, kommer du att få ett försäkringsbrev.

Kostnader för försäkringar hos Lendo:

Kostnaderna för både Trygghetsförsäkring och Låneskydd varierar beroende på flera faktorer, inklusive din ålder och lånesumma.

 1. Få en offert: Du kan få en detaljerad offert för försäkringarna genom att fylla i en ansökan på Lendos hemsida.

Slutsats:

Sammanfattningsvis erbjuder Lendo en omfattande försäkringsstruktur för att stödja dig i olika livssituationer. Med både Trygghetsförsäkring och Låneskydd strävar Lendo inte bara efter att underlätta din låneupplevelse utan också att skapa en ekonomisk trygghet för dig och dina nära och kära. Genom att överväga dessa försäkringsalternativ kan du skapa en mer robust ekonomisk plan och skydda dig mot oväntade händelser.


Lendos mångfacetterade samarbeten

Lendo står starkt som en låneförmedlare genom sitt omfattande nätverk av samarbeten med olika långivare inom olika lånetyper. Detta nätverk av partners möjliggör för Lendo att erbjuda sina kunder en mångsidig och omfattande palett av låneerbjudanden som sträcker sig över olika finansiella behov.

Nyanser inom privatlån: När det kommer till privatlån har Lendo byggt upp ett nära samarbete med över 40 olika långivare. Detta partnerskap ger kunderna en imponerande variation av lånealternativ att utforska. Med övervägande räntor, olika villkor och återbetalningstider kan låntagare anpassa sitt val efter deras individuella ekonomiska mål och behov.

Fördelaktiga möjligheter inom företagslån: För företagslån sträcker sig samarbetet till hela 18 olika långivare. Denna breda samarbetsbas skapar en guldgruva av möjligheter för företagare som söker kapital. Genom att jämföra olika låneerbjudanden från olika långivare öppnas dörren för att hitta det mest gynnsamma erbjudandet för att stödja företagets tillväxt och utveckling.

Bostadslån med variation: Inom bolån erbjuder Lendo en möjlighet att samarbeta med nio olika långivare. Denna variation ger dem som söker bostadslån ett brett spektrum av valmöjligheter, vilket är avgörande när man överväger en så betydelsefull ekonomisk beslut.

Fördelar med samarbeten: Att ha ett brett nätverk av långivare ger Lendo och dess kunder flera mervärden:

 1. Bred variation av låneerbjudanden: Kunderna får tillgång till en mångfald av lånealternativ, vilket möjliggör anpassning efter individuella ekonomiska mål.

 2. Möjlighet att jämföra räntor och villkor: Genom att samarbeta med olika långivare kan låntagare jämföra räntor och villkor för att fatta välgrundade beslut.

 3. Hitta det bästa erbjudandet: Mångfalden av alternativ skapar en gynnsam miljö för att upptäcka det mest fördelaktiga erbjudandet som passar individuella behov och förutsättningar.

Nackdelar att tänka på: Det är dock viktigt att understryka att ett brett nätverk av långivare inte automatiskt garanterar att varje ansökan kommer att bli godkänd. Varje långivare har sina egna specifika krav och förutsättningar, vilket innebär att låntagare måste uppfylla dessa kriterier för att få sitt lån beviljat.

Avslutande tankar: I sammanfattning är Lendos omfattande samarbeten med olika långivare en av dess huvudfördelar. Det skapar en dynamisk plattform för kunder att utforska och välja bland en mångfald av lånealternativ, vilket i slutändan ger dem makten att fatta informerade beslut om sina ekonomiska framtid.


Lendo: En djupdykning i låneansökningsprocessen

Steg 1: Initiera processen genom att besöka Lendos hemsida

Ansökningsprocessen inleds med ett besök på Lendos officiella hemsida, där tydliga navigeringsalternativ välkomnar lånesökare. Den centrala "Ansök om lån"-knappen utgör entrén till en smidig och strukturerad ansökningsupplevelse.

Steg 2: Fullända fin ansökan

För att kompletera din ansökan behöver du tillhandahålla nödvändig information, inklusive kontaktuppgifter, önskad lånesumma, och vald återbetalningstid. Dessutom har du möjligheten att ange om ansökan avser ett nytt lån eller sammanslagning av befintliga lån.

Steg 3: Avsluta din ansökan

Efter att ha fyllt i de obligatoriska detaljerna, avsluta ansökningsprocessen genom att klicka på "Skicka in ansökan." Detta sätter igång den fortsatta behandlingen av din ansökan.

Steg 4: Förvänta dig låneerbjudanden

Inom några minuter kommer du att få svar från långivare som kan erbjuda dig ett lån. Nu väntar möjligheten att jämföra de presenterade erbjudandena och välja det som mest fördelaktigt motsvarar dina individuella behov.

Fördelar med Lendo: En mångfasetterad tjänst

 1. Snabb och enkel process: Lendos ansökningsprocess är inte bara effektiv utan också tidsbesparande. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och sätta processen i rörelse.

 2. Bred variation av låneerbjudanden: Med sitt utsträckta nätverk av långivare kan Lendo erbjuda låntagare en bred palett av lånealternativ, där varje individ kan hitta det som bäst passar deras ekonomiska situation.

 3. Möjlighet att jämföra räntor och villkor: En central styrka hos Lendo är möjligheten för låntagare att noggrant jämföra olika räntor och villkor. Detta ger låntagarna möjlighet att fatta välgrundade beslut.

 4. Kostnadsfri tjänst: En noterbar fördel är att Lendos tjänst är kostnadsfri för användarna, vilket gör det ännu mer attraktivt för de som söker lånealternativ.

Nackdelar att överväga:

 1. Risk för uppringning av långivare: Lånesökare kan bli kontaktade av långivare, en aspekt som vissa kanske anser vara en nackdel, särskilt om de föredrar en mer återhållsam kommunikation.

 2. UC-Kreditupplysning möjlig: En annan möjlig nackdel är att ansökan kan leda till en kreditupplysning från UC, vilket kan påverka kreditvärdigheten.

Tips för en framgångsrik ansökan:

 1. Uppfyll grundkraven: Säkerställ att du uppfyller de grundläggande kraven innan du inleder ansökningsprocessen för att öka chanserna till en framgångsrik ansökan.

 2. Noga jämförelse: Jämför noggrant olika låneerbjudanden innan du fattar beslut för att säkerställa att du väljer det mest fördelaktiga alternativet för din ekonomi.

 3. Läs noggrant genom avtalet: Varje långivare har sina egna villkor. Därför är det avgörande att läsa avtalet noga innan du undertecknar för att förstå och acceptera lånevillkoren.

Avslutande reflexion: En djupgående titt på Lendos tjänster

Slutligen framstår Lendo som en pålitlig tjänst för dem som strävar efter att jämföra olika låneerbjudanden. Den kostnadsfria och snabba ansökningsprocessen, tillsammans med tydliga kriterier, gör Lendo till en pålitlig partner för dem som söker det bästa lånealternativet anpassat efter deras individuella behov och förutsättningar.

Extra råd för en bekymmersfri låneupplevelse:

 1. Effektivitet i ansökningsprocessen: För att snabbt och smidigt slutföra ansökan, se till att du har alla nödvändiga dokument och information till hands.

 2. Hantering av svarstid: Var medveten om att svarstiden från långivare kan variera, särskilt under helger. Planera därefter för att göra en noggrann och välövervägd jämförelse av erbjudandena.

 3. Fördelar med inloggning med BankID: För en säker och överskådlig upplevelse kan inloggning med BankID vara att föredra, vilket ger dig bättre kontroll över dina förfrågningar och ärenden.

 4. Överväg låneskydd och försäkringar: Utforska möjligheten att inkludera låneskydd och trygghetsförsäkringar för att säkerställa ekonomisk stabilitet vid oförutsedda händelser.

 5. Fokus på totala kostnader: När du överväger olika lånealternativ, glöm inte att ta hänsyn till eventuella avgifter och andra kostnader som kan påverka den totala månadskostnaden. Det är viktigt att få en holistisk bild av lånet.

Steg 1: Besök Lendos hemsida

Inled ansökningsprocessen genom att besöka Lendos officiella hemsida. Där finner du tydliga navigeringsalternativ, inklusive den centrala "Ansök om lån"-knappen.

Steg 2: Komplettera din ansökan

Fyll i din ansökan genom att tillhandahålla dina kontaktuppgifter, önskad lånesumma och vald återbetalningstid. Dessutom ges möjligheten att ange om ansökan gäller ett nytt lån eller sammanslagning av befintliga lån.

Steg 3: Slutför din ansökan

Efter att ha fyllt i nödvändig information, klicka på "Skicka in ansökan" för att sätta igång processen.

Steg 4: Vänta på låneerbjudanden

Inom några minuter kommer du att motta svar från långivare som kan erbjuda dig ett lån. Därefter kan du lugnt jämföra de erhållna erbjudandena och välja det som bäst passar dina behov.

Fördelar med att ansöka genom Lendo:

 1. Snabb och enkel process: Ansökningsprocessen hos Lendo är smidig och effektiv, vilket möjliggör snabba resultat för lånesökare.

 2. Bred variation av låneerbjudanden: Genom sitt omfattande nätverk av långivare ger Lendo låntagare en bred palett av alternativ att välja mellan.

 3. Möjlighet att jämföra räntor och villkor: Lendo underlättar för låntagare att noggrant jämföra olika räntor och villkor, vilket ger dem makten att fatta informerade beslut.

 4. Kostnadsfri tjänst: En av de tydliga fördelarna är att Lendos tjänst är kostnadsfri för användarna.

Nackdelar att överväga:

 1. Risk för uppringning av långivare: Lånesökare kan bli kontaktade av långivare, vilket kan vara en faktor att beakta för dem som föredrar att undvika överflödig kommunikation.

 2. UC-Kreditupplysning möjlig: En annan möjlig nackdel är att ansökan kan leda till en kreditupplysning från UC, vilket kan påverka kreditvärdigheten.

Tips för en framgångsrik ansökan:

 1. Uppfyll grundkraven: Säkerställ att du uppfyller de grundläggande kraven innan du inleder ansökningsprocessen.

 2. Noga jämförelse: Jämför noggrant olika låneerbjudanden innan du tar ett beslut för att säkerställa det mest gynnsamma alternativet.

 3. Läs noggrant genom avtalet: Eftersom varje långivare har sina egna villkor, se till att läsa avtalet noga innan du skriver under.

Avslutande reflexion:

Sammanfattningsvis erbjuder Lendo en överlägsen tjänst för dem som strävar efter att jämföra olika låneerbjudanden. Med en kostnadsfri och snabb ansökningsprocess ger Lendo låntagare makten att fatta välgrundade beslut för sin ekonomi. Dessutom ger de tydliga kriterier för låneansökan en strukturerad vägledning för potentiella låntagare att följa. Lendo är därmed en pålitlig partner för dem som söker det bästa lånealternativet anpassat efter deras individuella behov och förutsättningar.


Omdöme om Lendo: En låneförmedlare i framkant

Lendo som låneförmedlare:

Lendo positionerar sig som en pålitlig låneförmedlare, fokuserad på att underlätta jämförelsen av olika låneerbjudanden från olika långivare. Dess kostnadsfria tjänst och en smidig, snabb ansökningsprocess gör det till en attraktiv plattform för den som söker det bästa lånealternativet.

Kundomdömen:

Lendo har erhållit höga betyg från sina användare och rankas på Trustpilot med imponerande 4,6 av 5 stjärnor. Användarna framhäver flera positiva aspekter av tjänsten, inklusive användarvänlighet och konkreta resultat.

Exempel på kundomdömen:

 

Snabbt enkelt. Bra långivare efter en dag men vänta två så du inte missar något. Sedan att söka lånet är mycket enkelt. Man klicka bara på länken i mailet man får från Lendo. - Bengt Olsson via Trustpilot (2024-01-30)

 

Omdöme Lendo

Slutsats: En framstående tjänst för lånejämförelse

Lendo lever upp till förväntningarna som en pålitlig låneförmedlare. Med en hög Trustpilot-betyg och positiva omdömen från användare visar det tydligt att tjänsten uppfyller sina löften om en kostnadsfri, snabb och enkel låneupplevelse. För den som söker det bästa låneerbjudandet är Lendo en stark kandidat och fortsätter att göra sitt namn känt som en förebild inom låneförmedling.


Sammanfattning av Lendo

 • Lendo är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra låneerbjudanden från olika långivare. Tjänsten är kostnadsfri och ansökningsprocessen är snabb och enkel.

 • För privatlån kan du låna upp till 600 000 kronor. Räntor och villkor fastställs individuellt av de olika långivarna, men du kan jämföra olika erbjudanden på Lendos hemsida.

 • Lendo erbjuder även företagslån, företagskredit och checkkredit. Företagslån är ett lån som kan användas till olika ändamål, medan företagskredit är en kredit som du kan använda när du behöver pengar snabbt. Checkkredit är en typ av företagskredit som du kan använda genom att skriva ut en check.

 • Lendo förmedlar och jämför även olika alternativ för bolån. Du kan jämföra räntor och villkor från olika banker och långivare.

 • Lendo hjälper dig också att samla mindre lån till ett enda. Detta kan göra det lättare att hålla koll på dina lån och att betala dem tillbaka.

 • Lendo samarbetar med över 40 olika långivare. Detta ger dig en bred variation av låneerbjudanden att välja mellan.

 • Endast en UC görs per låneansökan. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt om du ansöker om flera lån hos olika långivare genom Lendo.

 • Ansökan om lån görs med BankID. Detta gör det enkelt och säkert att ansöka om lån.

 • Lendo erbjuder även möjlighet att köpa trygghetsförsäkring och låneskydd. Trygghetsförsäkringen kan hjälpa dig med fasta månadskostnader om du skulle bli sjukskriven eller förlora ditt arbete. Låneskyddet kan hjälpa dig att betala tillbaka lånet om du skulle avlida.

 • Sammanfattningsvis är Lendo en bra tjänst för dig som vill jämföra låneerbjudanden och hitta det bästa erbjudandet för dig.


Företaget Lendo

Lendo: En översikt av verksamheten och framtidsutsikterna

Lendo: En historisk tillbakablick

Lendo, grundat 2007 i Sverige, är en framstående låneförmedlare och en integrerad del av Schibsted och Lendo Group. Företaget har genom åren utvecklat sig till en betrodd aktör på marknaden för låneförmedling.

Verksamhet och tjänster: Mångsidighet och kundfokus

Lendo specialiserar sig på att underlätta för privatpersoner och företag att jämföra låneerbjudanden från olika långivare. Genom en kostnadsfri och snabb ansökningsprocess ger Lendo sina kunder möjligheten att hitta det bästa lånealternativet som passar deras unika behov. Företaget sträcker sig bortom traditionella lån och erbjuder även tjänster såsom förmedling av företagslån, möjligheter till lån för att samla befintliga skulder samt tillval som trygghetsförsäkring och låneskydd.

Marknadsnärvaro: En global företeelse

Lendo har etablerat sin närvaro på den internationella scenen och är aktivt verksamt i länder som Sverige, Norge, Finland, Danmark, Spanien och Portugal. Med över 40 långivare i sin portfölj skapar Lendo en omfattande plattform för lånejämförelser.

Finansiella resultat och framtidsvisioner: Att växa och utvecklas

Under 2021 genererade Lendo en omsättning på cirka 713 miljoner kronor. Trots detta avspeglades en negativ siffra på -336 000 kronor i resultatet. Trots utmaningar har Lendo ambitiösa mål för framtiden. Företaget strävar efter att fortsätta sin tillväxt och expansion till ytterligare marknader. Utöver detta satsar Lendo på att förbättra sin tjänst för att erbjuda sina kunder ännu mer fördelaktiga villkor och en överlägsen upplevelse.

Sammanfattningsvis är Lendo en dynamisk aktör på låneförmedlingsmarknaden med en stark internationell närvaro och en framåtblickande strategi för att möta och överträffa kundernas förväntningar.


Kontakt

Telefon: 0771-13 13 10
E-post: kundservice@lendo.se

Öppettider: Måndag till torsdag: 08.00-20.00 Fredag: 09.00-17.00 Lördag och söndag: 10.00-14.00

Kundtjänst: Vid överklaganden:


Fördelar med Lendo

Öppet alla dagar i veckan
Erbjuder billiga privatlån upp till 600 000 kronor
Erbjuder billiga företagslån upp till 3 000 000 kronor
Hjälper dig även med företagslån och bolån
Du kan samla dina mindre lån till ett enda med bättre villkor
Jämför och erbjuder lån till dig som vanligtvis har svårt att låna pengar
Låna med Bank-ID
Enkelt och snabbt att låna pengar

Nackdelar med Lendo

Lendo avgör inte hur många eller vilka erbjudanden om lån du får
Du tecknar inte avtalet med Lendo
Tar en kreditupplysning via UC
Det tar vanligtivs några dagar innan du har pengarna på ditt konto

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav

För att få lån hos Lendo behöver du uppfylla följande krav:

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år.
 • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension.
 • En årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Inga skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.
Låna med mobilen

Företagslån

Belopp
50.000 kr - 5.000.000 kr
Löp tid
6 mån - 60 mån
Anslutna långivare
13
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Utan säkerhet i företaget
Ja
Utan personlig borgen
Ja
Minsta omsättning
0 kr
Kreditupplysning på företrädaren
UC
Kreditupplysning på företaget
UC
Krav
 • Engagemangskrav: För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, såsom att man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen.
 • Identifikationsmetod: Genom att du loggar in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera hela ansökningsprocessen.
 • Aktivitets- och registreringskrav: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige.

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Lendo

5 / 5

Lendo bekräftar sitt rykte som en pålitlig låneförmedlare med höga betyg och positiva omdömen på Trustpilot. Dess kostnadsfria och användarvänliga tjänst gör det till en stark kandidat för den som söker det bästa lånealternativet. Användaromdömen, med en imponerande 4,6 av 5 stjärnor på Trustpilot, stöder Lendos status som en förebild inom låneförmedling.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.