Lån på 45 000 kr utan säkerhet - med eller utan UC till låg ränta

Utforska möjligheter att låna med eller utan UC, förmånligt och anpassat efter dina behov.

Läs vår guide för att förstå hur du kan låna på bästa sätt. Här får du insikter och tips för en fördelaktig låneupplevelse.

Lånebelopp:

45000 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 58 601 kr till 8% rörlig ränta med en återbetalningstid på 2.7 år, med 32 avbetalningar om 2 089 kr och 156 kr i uppläggningsavgift samt 44 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 8.30%. Totalt att återbetala blir 66 832 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 121 535 kr till 8% rörlig ränta med en återbetalningstid på 6.1 år, med 73 avbetalningar om 2 148 kr och 498 kr i uppläggningsavgift samt 33 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 8.30%. Totalt att återbetala blir 156 802 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 63 372 kr till 19% rörlig ränta med en återbetalningstid på 7.8 år, med 94 avbetalningar om 1 317 kr och 484 kr i uppläggningsavgift samt 11 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 20.75%. Totalt att återbetala blir 123 755 kr.

Innehållsförteckning


Att använda en låneförmedlare kan vara ett smart val när du ska låna 45 000 kr. Genom att använda en låneförmedlare får du tillgång till flera olika långivare och deras erbjudanden genom en enda kreditupplysning. Detta sparar tid och hjälper dig att undvika onödigt många förfrågningar i din kredithistorik. 

En låneförmedlare jämför olika lån från flera långivare och presenterar de bästa alternativen för just din situation. Detta innebär att du kan jämföra räntor, villkor och andra avgifter utan att själv behöva kontakta varje långivare. Särskilt för lån utan säkerhet, som i detta fall, kan låneförmedlare hjälpa dig att hitta ett lån med låg ränta och förmånliga villkor.

Lendo är en sådan tjänst som vi rekommenderar, de hjälper dig att navigera bland de olika alternativen på marknaden. Genom att använda deras tjänst kan du känna dig säker på att du får en bra överblick av de bästa möjliga lånen som passar just dina behov och ekonomiska förutsättningar. Att använda en låneförmedlare gör processen smidig, transparent och anpassad efter dig.

Grundläggande om lån utan säkerhet

När du tittar på möjligheten att låna 45000 kr utan säkerhet, står du inför två huvudsakliga alternativ: privatlån (blancolån) och snabblån. Dessa två låntyper har skilda egenskaper och villkor som du bör förstå för att kunna göra ett informerat beslut.

Vad är ett privatlån (blancolån)?

Privatlån, eller blancolån, är en låneform där du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Det innebär att långivaren inte har någon pantsatt egendom att falla tillbaka på om du inte kan betala tillbaka lånet. Dessa lån baseras oftast på din kreditvärdighet, vilket kontrolleras genom UC (Upplysningscentralen).

 • Kreditvärdighet: Din förmåga att återbetala lånet bedöms.
 • UC: En kreditupplysning kan tas via Upplysningscentralen.

Privatlån erbjuder vanligen:

 • Längre återbetalningstider
 • Högre lånebelopp
 • Lägre räntor jämfört med snabblån

Lendo

Svar från upp till 40 långivare

Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt!

Få den bästa räntan med Lendo

Vad är ett snabblån?

Snabblån däremot är kända för att vara lättillgängliga och snabba att få utbetalda, vilket kan ske inom några timmar efter godkänd ansökan. Dessa lån har högre räntor och kortare återbetalningstider jämfört med privatlån. Snabblån kontrollerar ibland också din kreditvärdighet utan att använda UC, vilket kan vara ett alternativ om du vill undvika för många förfrågningar i din kredithistorik.

 • Räntor: Högre jämfört med privatlån.
 • Återbetalningstid: Kortare tidsperioder.
 • Utan UC: Möjlighet finns att låna utan UC-förfrågan.

Kreditupplysningsprocessen

När du ansöker om att låna 45000 kr utan säkerhet är kreditupplysningen en avgörande del av långivarens riskbedömning. Kreditupplysningen fastställer din kreditvärdighet och påverkar både chansen att få lånet beviljat och vilken ränta du erbjuds.

UC versus andra kreditupplysningsföretag

UC (Upplysningscentralen) är det mest kända kreditupplysningsföretaget i Sverige, men det finns andra aktörer som Bisnode och Creditsafe som också erbjuder liknande tjänster. När du som låntagare genomgår en kreditupplysning via UC registreras en förfrågan på din kreditrapport, vilket kan påverka din UC-Score.

 • UC: Används av många banker och finansinstitut. Registrering av förfrågningar kan påverka din UC-Score.
 • Bisnode och Creditsafe: Kan ge alternativa kreditbedömningar och registreringar här syns inte hos UC, vilket kan vara en fördel vid flera låneansökningar.

Påverkan av kreditupplysning på kreditvärdighet

Din kreditvärdighet är central för långivarens beslut. En kreditupplysning ger information om din ekonomiska historia och betalningsförmåga. UC-Score är ett värde som baseras på din kreditinformation hos UC som kan påverkas negativt om du har många kreditförfrågningar.

 • Din kreditvärdighet avgör räntan på lånet.
 • Flera kreditförfrågningar hos UC över kort tid kan sänka din UC-Score.
 • Det är möjligt att förbättra din kreditvärdighet genom att hantera dina lån och krediter ansvarsfullt.

Att välja rätt låneprodukt

När du ska låna 45 000 kr utan säkerhet är det avgörande att du noga utvärderar de olika lånealternativen för att hitta en lösning med låg ränta. Genom att jämföra räntor och villkor samt granska låneförmedlare och lånegivare säkerställer du ett informerat val.

Jämföra räntor och villkor

När du funderar på att låna 45 000 kr, är det viktigt att överväga vilken typ av lån och återbetalningstid som passar din ekonomiska situation. Vi tittar närmare på tre exempel där olika personer väljer att låna samma belopp, men med olika villkor. Dessa exempel visar på hur valet av lån och återbetalningstid kan påverka den totala kostnaden för lånet.

1. Leif väljer ett snabblån: Leif bestämmer sig för ett snabblån på 45 000 kr med en ränta på 30%. Han väljer en återbetalningstid på 1 år. På grund av den höga räntan blir den totala kostnaden för lånet betydligt högre.

2. Tindra väljer ett blancolån: Tindra väljer ett blancolån på 45 000 kr med en ränta på 7%. Hon väljer att återbetala lånet över 3 år, vilket ger henne en lägre månadskostnad och en mer hanterbar total lånekostnad jämfört med Leif.

3. Vilgot väljer också ett blancolån: Vilgot tar också ett blancolån på 45 000 kr men med en ränta på 10%. Han väljer dock en återbetalningstid på 5 år. Med en högre ränta än Tindra, men längre återbetalningstid, blir hans totala lånekostnad också annorlunda.

Nu tittar vi på vad de faktiskt betalar tillbaka och hur de olika lånen och återbetalningstiderna påverkar den totala kostnaden:

Person Lånetyp Ränta Återbetalningstid Total Kostnad
Leif Snabblån 30% 1 år 58 500 kr
Tindra Blancolån 7% 3 år 54 450 kr
Vilgot Blancolån 10% 5 år 67 500 kr

Denna jämförelse visar tydligt skillnaden i total kostnad beroende på lånets ränta och återbetalningstid. Leifs val av snabblån med hög ränta resulterar i den högsta totala kostnaden trots kortast återbetalningstid. Tindra, med ett blancolån och en medellång återbetalningstid, hamnar i mitten, medan Vilgot, trots en högre ränta än Tindra men med längre återbetalningstid, får den högsta totala kostnaden. Detta illustrerar vikten av att noggrant överväga både ränta och återbetalningstid när du lånar pengar.


Gå även igenom lånevillkoren noggrant. Kontrollera om det finns några dolda avgifter, bindningstider eller möjlighet till kostnadsfria extraamorteringar. Om lånet inte kräver UC (Upplysningscentralen), bedöm också vilka andra kreditupplysningsföretag som används och om detta kan påverka din kreditvärdighet.

Bedöma låneförmedlare och lånegivare

När du utvärderar låneförmedlare som Lendo, Sambla eller Advisa, undersök deras omdömen och erfarenheter från tidigare kunder. De kan erbjuda jämförelsetjänster där du kan få offerter från flera långivare genom en enda kreditupplysning.

Checklista för att bedöma låneförmedlare:

 • Rykte: Har förmedlaren goda recensioner?
 • Sammarbetspartners: Vilka långivare samarbetar de med?
 • Service: Är deras kundtjänst lättillgänglig och hjälpsam?
 • Kostnad: Tar förmedlaren ut någon serviceavgift från dig?

Når du granskar lånegivare direkt såsom Ferratum, överväg deras specialitet inom snabblån eller privatlån och om de erbjuder konkurrenskraftiga räntor och villkor. Sök information om deras kreditgivningsprocess, betalningsvillkor och flexibilitet för återbetalning.

Krav från långivare

När du ansöker om att låna 45000 kr utan säkerhet, är det viktigt att uppfylla de krav som långivaren ställer. Dessa krav är till för att säkerställa att lånet kan återbetalas i enlighet med avtalet.

Inkomstkrav och betalningsförmåga

Långivare ställer krav på din inkomst för att bedöma din återbetalningsförmåga. Det är viktigt att du kan visa på en stabil inkomst, vilket brukar innebära en fast anställning eller annan regelbunden inkomst. Tabell 1 visar exempel på inkomstkrav för olika typer av långivare.

Tabell 1: Inkomstkrav exempel

Långivartyp Inkomstkrav (min)
Privatlån 100 000 kr/år
Snabblån 50 000 kr/år

Betydelsen av medsökande och medlåntagare

Att ha en medsökande eller medlåntagare kan öka dina chanser att få lånet beviljat, särskilt om du själv inte uppfyller inkomstkravet. En medsökande är någon som lånar tillsammans med dig och delar ansvaret för lånet. En medlåntagare kan fungera som en extra säkerhet för långivaren och kan vara avsevärd när du ansöker om ett blancolån.

Roll Betydelse
Medsökande Dela låneansvar, kan förbättra lånevillkor
Medlåntagare Extra säkerhet för långivaren, kan vara avgörande för låneansökan

Ansökningsprocessen

När du behöver låna 45 000 kr snabbt utan säkerhet börjar du med en enkel ansökningsprocess. Att ha E-legitimation, till exempel BankID, är centralt i denna process för att snabba på handläggningen och göra det säkert för dig som låntagare.

Att ansöka om lån steg för steg

 • Förberedelse: Innan du ansöker, se till att du har all nödvändig information redo. Detta inkluderar personuppgifter, inkomstuppgifter och eventuella andra ekonomiska åtaganden.
 • Ansök online: Hitta en långivare eller en jämförelsetjänst online där du kan ansöka om lån. Fyll i din låneansökan med den information som behövs.
 • Legitimera dig: Använd ditt BankID eller annan form av E-legitimation för att digitalt signera din låneansökan. Detta bekräftar din identitet och skyddar mot bedrägerier.
 • Vänta på besked: Långivaren kontrollerar din kreditvärdighet, som kan ske med eller utan UC (Upplysningscentralen), och återkommer oftast med ett snabbt svar på din ansökan.
 • Godkänn låneerbjudandet: Om du blir beviljad lånet får du ett låneavtal att granska. När du godkänt villkoren och signerat avtalet med BankID överförs pengarna till ditt konto.

Betydelsen av E-legitimation och BankID

 • Säkerhet: E-legitimation säkerställer att det är du som är avsändare av information och godkänner transaktioner elektroniskt.
 • Effektivitet: Med BankID kan du signera din låneansökan digitalt vilket snabbar på processen och du kan få svar på din ansökan om lån snabbt och enkelt.
 • Tillgänglighet: E-legitimation som BankID är bred accepterad och används av de flesta banker och långivare, vilket gör den till en standardmetod i låneansökningsprocessen i Sverige.

Att förstå lånets kostnader

När du överväger att låna 45 000 kr utan säkerhet är det viktigt att förstå de totala kostnaderna som uppstår. Det innefattar både räntor och avgifter samt hur lånetiden påverkar den totala kostnaden.

Räntor och avgifter

Vid ett lån utan säkerhet bestäms din månadskostnad av den tillämpade räntan samt olika avgifter. Räntan kan variera markant beroende på kreditgivare och din kreditvärdighet. Uppläggningskostnad och aviavgifter är exempel på engångsavgifter och löpande kostnader som tillkommer utöver räntan.

 • Ränta: Ofta anges som en årsränta (% per år).
 • Effektiv ränta: Inkluderar alla avgifter och ränta, ger en helhetsbild av lånets kostnad.
 • Uppläggningskostnad: Engångsavgift för administrationen av ditt lån.
 • Aviavgifter: Månadsvisa administrativa avgifter.

Det är av yttersta vikt att jämföra den effektiva räntan hos olika långivare för att få en klar bild av den totala kostnaden för lånet.

Effekten av lånetid på kostnaderna

Lånetiden, det vill säga den period över vilken lånet återbetalas, påverkar storleken på din månatliga betalning och den totala räntekostnaden.

 • Kort lånetid:
  • Högre månadskostnad.
  • Lägre total räntekostnad.
 • Lång lånetid:
  • Lägre månadskostnad.
  • Högre total räntekostnad.

Genom att förkorta lånetiden minskar den totala räntekostnaden du kommer att betala, medan en längre lånetid sprider ut betalningarna och minskar den månatliga kostnaden, trots att den totala kostnaden blir högre.

Fördelar och nackdelar med lån utan UC

När du överväger lån utan UC bör du noggrant väga de möjliga fördelarna mot potentiella risker och nackdelar. Detta kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Fördelar med lån utan UC

Lånegivare som inte använder sig av kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen) för att göra kreditbedömningar kan vara till din fördel på flera sätt:

 • Ingen registrering hos UC: När du ansöker om ett lån utan UC registreras inte kreditförfrågningen hos UC, vilket innebär att den inte påverkar din kreditvärdighet där.
 • Möjlighet trots många förfrågningar: Har du redan många förfrågningar hos UC kan lån utan UC ge dig möjlighet att låna pengar trots detta.

Risker och nackdelar

Samtidigt finns det risker och nackdelar med att ta lån utan UC som du bör vara medveten om:

 • Högre räntor och avgifter: Långivare tar en större risk genom att inte kontrollera UC, vilket kan leda till högre räntor och avgifter för dig.
 • Skuldsättning: Det är lättare att hamna i en skuldfälla då kontrollerna är mindre strikta, så var medveten om din betalningsförmåga och låna ansvarsfullt.

Alternativ till snabblån och blancolån

När du behöver hantera din ekonomi utan att ta snabblån eller blancolån finns det alternativ. Dessa alternativ kan ge överblick och stabilitet i din ekonomiska situation.

Samling av befintliga lån

Att samla befintliga lån kan vara ett klokt steg om du har flera smålån eller krediter. Ett samlingslån innebär att du samlar dina skulder under ett enda lån med syftet att få lägre räntekostnader och bättre översikt. I Sverige finns flera banker och långivare som erbjuder samlingslån, vilket kan leda till en lägre månadskostnad. Det är viktigt att du noggrant jämför villkoren hos olika långivare innan du bestämmer dig.

Budget- och skuldrådgivning i Sverige

Om du befinner dig i en situation där du behöver hjälp med att strukturera upp din ekonomi, kan budget- och skuldrådgivning vara till stor hjälp. I Sverige erbjuder många kommuner kostnadsfri rådgivning till sina invånare. Dessa tjänster kan hjälpa dig att upprätta en budget, förhandla om avbetalningsplaner och ge dig verktygen för att hantera din skuldsättning på ett effektivt sätt. Att ta del av skuldrådgivning kan ge dig en stabil grund för att undvika framtida ekonomiska svårigheter.

Att utforska dessa alternativ kan ge dig en mer hållbar ekonomisk framtid utan behovet av att öka skulderna genom snabblån eller blancolån.


Frågor och svar

Det innebär att du kan låna pengar utan att lämna någon form av säkerhet, vilket kan innebära en högre ränta men ger mer frihet.

Uc, eller kreditupplysning, kan påverka din kreditvärdighet. Lån utan uc kan vara en fördel om du har flera kreditförfrågningar.

Genom att jämföra olika långivare och deras räntor. Din ekonomiska situation och lånevillkor är viktiga faktorer.

Ja, många långivare erbjuder snabbt besked och utbetalning, särskilt för lån utan uc-kontroll.

De flesta långivare tillåter tidig återbetalning utan extra avgifter, men det är alltid bra att kontrollera detta i ditt låneavtal.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.