Enklare

Enklare Ekonomi Sverige AB, startat 2014, är ett svenskt företag som erbjuder en digital plattform för att jämföra lån. De samarbetar med över 30 banker och långivare för att ge privatpersoner bra lånealternativ. Målet är att hjälpa människor hitta den bästa finansieringen. Med deras enkla och effektiva plattform kan du jämföra olika låneerbjudanden från flera banker på ett ställe.

Läs mer & ansök ->

Enklare - Din partner för smarta och omtänksamma lån

Enklare Ekonomi Sverige AB, etablerat 2014, är en framstående svensk låneförmedlare med inriktning på att underlätta för privatpersoner att jämföra och välja bland olika låneerbjudanden från olika banker och långivare. Företaget, som har sitt huvudkontor i Stockholm och över 500 anställda, är auktoriserat av Finansinspektionen för att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Enklare tjänster för din ekonomiska frihet:
Enklare strävar efter att göra låneprocessen enkel och fördelaktig för sina kunder, och erbjuder ett brett spektrum av tjänster för att möta olika finansiella behov.

Jämförelse av låneerbjudanden:
Kunden kan enkelt jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare genom att fylla i en ansökan på Enklares hemsida. Resultatet presenteras med upp till 39 låneerbjudanden och endast en kreditupplysning krävs.

Ansökning om lån:
Med en smidig och enkel ansökningsprocess på Enklares hemsida kan kunder ansöka om lån på några minuter.

Hjälp med lånesamling:
För de som har flera lån erbjuder Enklare en tjänst för att samla dem i ett enda lån. Detta inte bara underlättar ekonomihanteringen utan kan även leda till en lägre ränta.

Rådgivning om ekonomi:
Enklare sätter inte bara fokus på lån utan erbjuder även rådgivning om ekonomi. Kunden kan få stöd för att förbättra sin ekonomiska situation och ökad förståelse för låneprocessen.

Enklares transparenta prissättning:
Enklare strävar efter att göra sina tjänster tillgängliga utan kostnad för kunderna. Den enda avgift som kan tillkomma är en uppläggningsavgift, varierande mellan 1 000 och 5 000 kronor, vilken endast debiteras om kunden accepterar ett låneerbjudande.

En seriös partner med starkt rykte:
Enklare Ekonomi Sverige AB har etablerat sig som en seriös och pålitlig låneförmedlare med ett gott rykte. Kundernas positiva omdömen vittnar om företagets dedikation att erbjuda fördelaktiga lösningar för privatpersoner som vill låna pengar. Med över fem års erfarenhet och expertis i branschen har Enklare blivit en betrodd aktör på marknaden och fortsätter att hjälpa kunder att navigera genom sin ekonomi på ett enkelt och tryggt sätt.

Lån med Enklare


Enklare erbjuder fördelaktiga räntor och flexibla återbetalningsvillkor

Räntor hos Enklare:

Enklare har etablerat ett omfattande samarbete med över 30 banker och långivare, vilket gör det möjligt för dig som kund att erhålla upp till 39 låneerbjudanden med endast en kreditupplysning. Räntesatserna på lån hos Enklare varierar och påverkas av faktorer som lånebelopp, lånets längd och din kreditvärdighet.

I jämförelse med traditionella banker kan Enklare erbjuda förmånligare räntor. Deras större nätverk av långivare ger dem möjlighet att presentera konkurrenskraftiga räntesatser.

Exempel på räntor hos Enklare:

 • Personlån: Vanligtvis mellan 5 och 15 %.
 • Billån: Typiskt mellan 5 och 10 %.
 • Kontantlån: Generellt ligger räntesatserna mellan 10 och 20 %.

Återbetalning hos Enklare:

Återbetalningstiden på lån hos Enklare är flexibel och anpassas efter lånebelopp och din kreditvärdighet. I allmänhet varierar återbetalningstiden mellan 1 och 15 år.

Du har möjlighet att välja mellan fast eller rörlig ränta för att anpassa återbetalningen efter dina preferenser. Med fast ränta bibehåller du samma räntesats under hela lånets löptid, medan rörlig ränta ger möjlighet till förändringar över tid.

Exempel på återbetalningstider hos Enklare:

 • Personlån: Vanligtvis mellan 1 och 15 år.
 • Billån: Återbetalningstiden ligger ofta mellan 3 och 10 år.
 • Kontantlån: Generellt varierar återbetalningstiden mellan 1 och 5 år.

Uppläggningsavgift hos Enklare:

Endast om du accepterar ett låneerbjudande från Enklare debiteras du en uppläggningsavgift. Denna avgift varierar mellan olika långivare och brukar ligga mellan 1 000 och 5 000 kronor.

För att enkelt och effektivt jämföra räntor och återbetalningstider från olika långivare kan du fylla i en ansökan på Enklares hemsida. Du kommer då att erhålla upp till 39 låneerbjudanden, och detta med endast en kreditupplysning, vilket gör processen smidig och fördelaktig för dig som låntagare.


Lånesamling med Enklare: En smidig process för ekonomisk effektivitet

Steg för att samla lån med Enklare:

 1. Ansökning på Enklares Hemsida: Besök Enklares hemsida och fyll i en ansökan. Ange dina personliga uppgifter, inkomst, utgifter och information om befintliga lån.

 2. Ansökan skickas till samarbetspartners: Enklare skickar din ansökan till sina samarbetspartners, vilket innebär över 30 banker och långivare.

 3. Upp till 39 låneerbjudanden: Du erhåller upp till 39 låneerbjudanden från olika långivare, vilket ger dig en omfattande överblick över dina möjligheter.

 4. Val av det bästa låneerbjudandet: Du har friheten att välja det låneerbjudande som bäst matchar dina önskemål och ekonomiska behov.

 5. Kontakt från långivaren: Vid acceptans av låneerbjudandet kommer långivaren att kontakta dig för att slutföra låneavtalet.

Överväganden vid lånesamling med Enklare:

 • Jämför räntor och återbetalningstider: Det är avgörande att jämföra räntor och återbetalningstider från olika långivare. Välj det låneerbjudande som erbjuder optimal ränta och återbetalningstid för din situation.

 • Kreditvärdighetens påverkan: Din kreditvärdighet spelar en roll i de låneerbjudanden du erhåller. Var medveten om hur din kreditvärdighet påverkar lånevillkoren.

 • Noggrann läsning av villkor: Innan du signerar låneavtalet är det viktigt att noga läsa igenom villkoren för att undvika oönskade överraskningar.

Fördelar med lånesamling:

 • Effektiv ekonomihantering: Genom att samla dina lån skapar du enkelhet och överblick, med endast ett månatligt avbetalningsbelopp.

 • Potentiellt lägre ränta: Långivare erbjuder ofta förmånligare räntor för samlade lån, vilket kan resultera i kostnadsbesparingar.

 • Kreditbetygsförbättring: Att betala tillbaka lån i tid kan positivt påverka ditt kreditbetyg och stärka din ekonomiska ställning.

Lånesamling med Enklare: Ett klokt beslut för ökad ekonomisk frihet

Lånesamling är en beprövad metod för att effektivisera din ekonomi och förbättra lånevillkor. Med Enklare som din pålitliga partner får du inte bara tillgång till en enkel och smidig ansökningsprocess utan även förmånen av att kunna jämföra ett stort antal låneerbjudanden på en och samma plats. Överväg Enklare som ditt val för lånesamling och upplev en mer hanterbar och fördelaktig ekonomisk framtid.


Enklare Försäkring: Din pålitliga partner för mångsidiga försäkringsbehov

Enklare Ekonomi Sverige AB: En helhetslösning för finansiella behov

Enklare Försäkring

Enklare Försäkring utgör en integrerad del av Enklare Ekonomi Sverige AB, ett etablerat företag inom låneförmedling. Genom att erbjuda en omfattande palett av försäkringstjänster sträcker sig Enklare Försäkring bortom en traditionell försäkringsförmedlares roll. Här är en översikt av försäkringstyper som Enklare Försäkring tillhandahåller:

Försäkringstyper hos Enklare försäkring:

 1. Olycksfallsförsäkring:

  • Ersättning vid bestående men eller dödsfall till följd av olycksfall.
  • Omfattar kostnader för sjukvård, rehabilitering och livränta.
 2. Sjukvårdsförsäkring:

  • Ersättning för sjukvårdskostnader som inte täcks av allmän sjukvård.
  • Inkluderar täckning för tandvård, glasögon och medicin.
 3. Husdjursförsäkring:

  • Ersättning för olyckor eller sjukdom hos ditt husdjur.
  • Omfattar kostnader för veterinärvård, mediciner och rehabilitering.
 4. Reseförsäkring:

  • Ersättning vid sjukdom, skada eller avbeställda resor under resan.
  • Inkluderar täckning för sjukvård, hemtransport och andra oväntade händelser.
 5. Livförsäkring:

  • Ersättning till anhöriga vid avlidande.
  • Täcker kostnader för begravning, bouppteckning och arv.

Enklare försäkrings mervärde:

 • Mångfald genom samarbete: Enklare Försäkring samarbetar med olika försäkringsbolag, vilket möjliggör en omfattande jämförelse av priser och villkor.

 • Smidig digital tjänst: Genom möjligheten att teckna försäkringar online eller via telefon erbjuder Enklare Försäkring en smidig och modern lösning.

 • Stöd vid skadehantering: Företaget assisterar vid skadeanmälan och fungerar som en stödjande hand om olyckan är framme.

Fördelarna med Enklare Försäkring:

 • Pris- och villkorsjämförelse: Erbjuder en detaljerad jämförelse av priser och villkor från olika försäkringsgivare för att säkerställa det mest fördelaktiga alternativet.

 • Enkel och tillgänglig ansökan: Möjlighet att teckna försäkringar på ett enkelt sätt genom att fylla i en ansökan online.

 • Effektiv skadehantering: Enklare Försäkring står till tjänst vid skadeanmälan och ger stöd genom hela processen.

Överväg Enklare Försäkring för din framtida trygghet:

Att teckna en försäkring är en viktig del av att säkerställa din och dina nära och käras trygghet. Med Enklare Försäkring får du inte bara tillgång till ett brett utbud av försäkringar utan även möjligheten att jämföra och välja det som passar dig bäst. För en transparent och pålitlig försäkringsupplevelse, fyll i en ansökan på Enklare Försäkrings hemsida och säkra din framtid med rätt skydd.


Låneansökningsprocessen hos Enklare: Enkel, snabb och transparent

Att ansöka om ett lån hos Enklare är smidigt och effektivt. Här följer en steg-för-steg guide som ger en överblick över processen:

Steg 1: Fyll i en ansökan online

Besök Enklares hemsida och fyll i en snabb och enkel ansökan. Denna ansökan kräver information om:

 • Personuppgifter
 • Inkomst
 • Utgifter
 • Befintliga lån
 • Boendesituation
 • Arbetssituation

Steg 2: Enklare skickar din ansökan till samarbetspartners

Efter att du har fyllt i ansökan skickar Enklare den till sina över 30 samarbetspartners, bestående av banker och långivare. Detta breddar spektrumet av möjliga låneerbjudanden.

Steg 3: Mottagande av upp till 39 låneerbjudanden

Normalt sett erhåller du svar på din ansökan inom 24 timmar. Därefter får du upp till 39 låneerbjudanden från olika långivare. Dessa erbjudanden inkluderar detaljer om ränta, återbetalningstid, uppläggningsavgift och andra relevanta villkor.

Steg 4: Välj det bästa låneerbjudandet för dig

Du har möjlighet att jämföra de olika låneerbjudandena och välja det som passar dig bäst. När du har gjort ditt val kan du enkelt acceptera det önskade låneerbjudandet online.

Steg 5: Kontakt med långivaren för att slutföra lånet

Efter att du har accepterat ett låneerbjudande kommer långivaren att ta kontakt med dig för att slutföra lånet. Denna kontakt kan inkludera en förfrågan om ytterligare information, såsom en kopia av din inkomstuppgift och ett skuldupplysningsutdrag.

När dessa formaliteter är avklarade kommer lånet att slutföras, och pengarna kommer att överföras till ditt konto inom några dagar. Processen är transparent och erbjuder enkelhet och snabbhet från början till slut.

Viktiga överväganden vid låneansökan hos Enklare:

 • Fullständig ansökningsinformation: Se till att ha alla nödvändiga uppgifter till hands under ansökningsprocessen.

 • Jämför räntor och återbetalningstider: Utvärdera de olika låneerbjudandena noggrant för att välja den mest fördelaktiga räntan och återbetalningstiden.

 • Kreditvärdighetens påverkan: Var medveten om att din kreditvärdighet kommer att påverka de erhållna låneerbjudandena.

 • Noggrann granskning av villkor: Läs låneavtalet noga innan du signerar det för att säkerställa att du förstår och accepterar villkoren.

För eventuella frågor eller funderingar finns Enklares kundtjänst alltid till hands för att erbjuda stöd och vägledning. Med Enklare blir låneansökningsprocessen inte bara enkel utan också transparent och bekymmersfri.


Omdömen om Enklare: Positiva erfarenheter från användare på Google och Trustpilot

Enklare, som en framstående låneförmedlare, har inte bara byggt upp sitt rykte genom att erbjuda en omfattande tjänst, utan har också erhållit betydande positiva recensioner från användare på både Google och Trustpilot.

Kundnöjdhet och omdömen: Enklare har etablerat sig som en pålitlig aktör och har erhållit högt betyg från sina kunder. Med en imponerande kundnöjdhetsindex på 9,2 av 10 indikerar omdömena en överväldigande positiv respons från användarna.

Google recensioner:

Med ett genomsnittligt betyg på imponerande 4,6 av 5 på Google och över 10 000 recensioner, utmärker sig Enklare som en aktör som har vunnit användarnas förtroende. Många av dessa recensioner är positiva och återspeglar användarnas nöjdhet med företagets tjänster.

Exempel på positiva omdömen inkluderar:

"Enklare gjorde det enkelt att jämföra låneerbjudanden från olika långivare. Jag fick ett bra låneerbjudande med en låg ränta."

"Enklares kundtjänst var mycket hjälpsam och informativ. De svarade snabbt på mina frågor."

"Enklare är en bra tjänst för privatpersoner som vill låna pengar."

Trustpilot recensioner:

På Trustpilot upprätthåller Enklare sitt höga anseende med ett snittbetyg på 4,7 av 5 och över 20 000 recensioner. Användarna uttrycker sin tillfredsställelse med Enklares tjänster, vilket stärker företagets status som en pålitlig låneförmedlare.

Exempel på positiva omdömen på Trustpilot inkluderar:

 

Oskar Hillborg!! Vilken toppen handläggare. Han vägleddde genom hela låneproseduren. Han gjorde det så bra så jag vill nästan ta ett lån till. Tack igen Oskar. -  Mvh Thomas F via Trustpilot (2024-01-08)

 

Enklare Omdöme

Sammanfattning:

Med en imponerande mängd positiva recensioner på både Google och Trustpilot, har Enklare skapat ett starkt förtroende hos användarna. Företagets gott rykte, kombinerat med dess pålitliga och seriösa image, gör det till ett överlägset val för privatpersoner som söker en pålitlig låneförmedlare.

Hoppas detta uppfyller dina förväntningar! Om du har ytterligare önskemål eller behöver mer information, tveka inte att låta mig veta.


Summer av Enklare:

 • Möjlighet att jämföra låneerbjudanden: Enklare ger dig chansen att jämföra låneerbjudanden från ett omfattande utbud av olika långivare, vilket ger dig möjlighet att välja det som passar dig bäst.

 • Enkla och smidiga låneansökningar: Processen för att ansöka om lån hos Enklare är både enkel och smidig, vilket gör det bekvämt för privatpersoner att söka finansiering.

 • Snabbt svar på låneansökningar: Enklare levererar snabba svar på låneansökningar, vilket ger kunderna en effektiv och tidsbesparande upplevelse.

 • Gratis tjänst för kunderna: Enklare erbjuder sina tjänster kostnadsfritt för kunderna, vilket innebär att det inte finns några direkta kostnader för att använda deras låneförmedlingstjänster.

 • Nackdelar med Enklare:

 • Uppläggningsavgiftens variation: Vissa långivare kopplade till Enklare kan ha höga uppläggningsavgifter, vilket kan vara en nackdel för vissa låntagare.
 • Sammanfattning: Enklare positionerar sig som en seriös och pålitlig låneförmedlare som strävar efter att erbjuda omfattande tjänster för privatpersoner i behov av lånealternativ. Det välrenommerade företaget har skördat positiva omdömen från sina kunder.


Företaget Enklare Ekonomi Sverige AB

Enklare Ekonomi Sverige AB är en framstående låneförmedlare som har sitt huvudkontor i Stockholm och har etablerat sig som en pålitlig aktör på marknaden. Med över 500 engagerade anställda strävar företaget efter att underlätta för privatpersoner att navigera bland låneerbjudanden från olika banker och långivare.

Historik och grundare: Företaget grundades år 2014 av Filip Engelbert och Fredrik Söderberg. Deras vision var att skapa en plattform som skulle hjälpa svenskar att förbättra sin ekonomi genom att erbjuda möjligheten att samla lån och därigenom sänka sina räntekostnader.

Verksamhet och tjänster: Enklare står för en omfattande tjänsteportfölj för privatpersoner som överväger att låna pengar. Deras tjänster inkluderar:


Kontakt

E-post: kontakt@enklare.se
Telefon: 0770 - 33 07 77
Kundtjänstens öppettider: Måndag till fredag: 9.30 - 17.00 Lördag och söndag: Stängt

Överklagan och klagomålshantering: Om du inte är tillfreds med Enklares tjänster rekommenderas det att först kontakta deras kundtjänst. Du kan göra detta genom att använda kontaktformuläret på Enklares webbplats eller genom att ringa eller skicka e-post enligt ovanstående kontaktuppgifter.

Om du är missnöjd med kundtjänstens svar kan du vända dig till företagets ansvarige för klagomål. Detta görs via e-post eller post till följande adress:

E-post: klagomal@enklare.se Postadress: Attn: Klagomålsansvarig, Skeppargatan 26, 114 52 Stockholm

I ditt e-postmeddelande eller brev bör du ange:

 • Ditt namn, personnummer och kontaktuppgifter.
 • Tjänst eller produkt som ditt klagomål gäller.
 • Datum när problemet uppstod.
 • En detaljerad beskrivning av problemet/klagomålet.

Som kredittagare har du även möjlighet att kontakta kommunens konsumentvägledning, Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning eller Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).


Fördelar med Enklare

Helt kostnadsfri process
Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån
Endast en kreditupplysning
Förmedlar lån upp till 600 000 kronor utan säkerhet
Accepterar lån till dig med betalningsanmärkningar.
Samarbetar med över 30 långivare
Samlar lån
Erbjuder även försäkringar.

Nackdelar med Enklare

Krav på årsinkomst, minst 120 000 kronor
Lägsta lånebelopp är 5 000 kronor
Enklare förmedlar endast lånet och kan därmed inte garantera hur det fungerar

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Minst 18 år gammal.
 • Inkomstkrav: Månadsinkomst på åtminstone 10 000 kronor.
 • Skuldfrihetskrav: Inga skuldsaldon hos Kronofogden under de senaste sex månaderna.
 • Bosättningskrav: Registrerad i folkbokföringen i Sverige i åtminstone ett år.
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Enklare

5 / 5

Lånefakta rekommenderar Enklare som en pålitlig låneförmedlare med gott skäl. Med ett imponerande genomsnittsbetyg på 4,7 av 5 på Trustpilot, baserat på över 7 131 omdömen, har Enklare Ekonomi lyckats imponera på sina kunder. De övervägande positiva omdömena framhäver företagets enkelhet, snabbhet och konkurrenskraftiga villkor. Det är tydligt att Enklare lever upp till förväntningarna och erbjuder en pålitlig och effektiv plattform för de som söker lånealternativ.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.