Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr och företagslån upp till 40 000 000 kr, och med endast en utförd kreditupplysning, placerar sig Lenditum AB under Finansinspektionens tillsyn och innehar befogenhet att bedriva kreditförmedling.

Läs mer & ansök ->

Lenditum

Lenditus, etablerat 2017, är en framstående svensk kreditförmedlare med det övergripande målet att assistera såväl konsumenter som företag att finna de mest fördelaktiga lånevillkoren för deras unika behov. Genom att knyta samarbeten med en mångfald av banker och långivare kan Lenditum erbjuda ett brett spektrum av lån, skräddarsydda efter individuella preferenser gällande lånebelopp, ränta, avbetalningstid och amorteringstakt.

Lenditus privatlån utgör en flexibel finansieringslösning utan krav på säkerhet, vilket möjliggör användningen av lånet för en mängd olika ändamål. Lånebeloppet sträcker sig från 5 000 till 600 000 kronor, och med en rörlig ränta kan låntagare dra nytta av förändringar i ekonomiska förhållanden. Ansökningsprocessen är enkel och kostnadsfri, med endast en kreditupplysning som skickas till de kreditgivare som bäst matchar låntagarens profil. Vid godkännande av ansökan utförs utbetalningen inom en snabb tidsram på 1-3 bankdagar.

För företag erbjuder Lenditus företagslån, en anpassningsbar finansieringskälla som kan användas för olika ändamål såsom investeringar, expansion eller för att hantera likviditetsbehov. Lånebeloppet sträcker sig från 100 000 till imponerande 40 miljoner kronor, och räntan kan vara antingen rörlig eller fast. Som med privatlånet är ansökan kostnadsfri och enkel, och endast en kreditupplysning skickas till relevanta kreditgivare. Vid godkännande utförs utbetalningen snabbt inom 1-3 bankdagar.


Privatlån med Lenditum

Lenditus privatlån är ett lån utan säkerhet som kan användas till vad som helst. Lånebeloppet kan variera från 5 000 till 600 000 kronor och räntan är rörlig. Ansökan är kostnadsfri och enkel och du får endast en kreditupplysning som skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Om din ansökan godkänns betalas lånet ut inom 1-3 bankdagar.

Krav för Lenditum Privatlån:

 • Ålder: Minst 18 år.
 • Folkbokförd: Sverige.
 • Årsinkomst: Minst 120 000 kronor.
 • Kronofogden: Skuldfri i minst 12 månader.

Lånebelopp: Lenditum erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 kronor. Det exakta beloppet baseras på din ekonomiska situation och kreditvärdighet.

Ränta: Räntan på Lenditums privatlån är rörlig, vilket innebär att den kan ändras under lånets löptid. Den individuella räntesatsen sätts baserat på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Aktuell ränta presenteras på Lenditums webbplats.

Avgifter: Inga start- eller aviavgifter tillkommer för Lenditums privatlån.

Avbetalningstid: Avbetalningstiden sträcker sig från 1 till 15 år, beroende på lånebelopp och ränta.

Ansökan: Ansökan om privatlån från Lenditum är kostnadsfri och enkel. Du kan enkelt fylla i din ansökan på Lenditums webbplats, och processen tar endast några minuter.

Utbetalning: Vid godkännande av din ansökan betalas lånet ut inom 1-3 bankdagar.

Fördelar med Lenditum Privatlån:

 • Möjlighet att jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare.
 • Endast en kreditupplysning skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
 • Kostnadsfri och enkel ansökningsprocess.

Nackdelar med Lenditum Privatlån:

 • Rörlig ränta kan ändras under lånets löptid.
 • Viktigt att säkerställa att du har förmåga att återbetala lånet.

Företagslån med Lenditum 

Lenditums företagslån är en mångsidig finansieringsmöjlighet för företag, lämplig för ändamål som investeringar, expansion eller likviditet. Detta lån kräver ingen säkerhet, vilket innebär att ingen pantsättning krävs för att erhålla det.

Krav för att få ett företagslån från Lenditum:

 1. Företaget måste vara registrerat som ett aktie-, handels-, kommanditbolag eller en enskild firma.
 2. Företaget måste ha varit registrerat i Sverige och aktivt i minst 6 månader.
 3. Årsinkomsten bör vara minst 500 000 kronor.
 4. Skuldfrihet hos Kronofogden i minst 12 månader.

Lånebelopp: Lånebeloppet sträcker sig från 100 000 till 40 miljoner kronor. Den exakta summan bestäms utifrån din ekonomiska situation och kreditvärdighet.

Ränta: Räntan på Lenditums företagslån kan vara antingen rörlig eller fast. Den rörliga räntan möjliggör förändringar under lånets löptid, medan den fasta räntan förblir konstant. Individuell räntesättning baseras på din ekonomi och kreditvärdighet.

Avgifter: Inga start- eller aviavgifter tillkommer för företagslån från Lenditum.

Avbetalningstid: Avbetalningstiden varierar mellan 1 och 15 år beroende på lånebelopp och ränta.

Ansökan: Ansökan om företagslån hos Lenditum är kostnadsfri och enkel. Processen tar endast några minuter och kan genomföras på Lenditums hemsida.

Utbetalning: Vid godkännande av ansökan sker utbetalningen inom 1-3 bankdagar.

Fördelar med Lenditums företagslån:

 1. Möjlighet att jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare.
 2. Endast en kreditupplysning skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
 3. Kostnadsfri och enkel ansökningsprocess.

Nackdelar med Lenditums företagslån:

 1. Räntan kan vara antingen rörlig eller fast och kan därmed förändras under lånets löptid.
 2. Viktigt att säkerställa att du har råd att återbetala lånet i tid.

Sammanfattning: Lenditums företagslån utgör ett attraktivt alternativ för de som vill jämföra låneerbjudanden från olika aktörer. Ansökan är både kostnadsfri och enkel, och du erhåller endast en kreditupplysning. Beroende på din ekonomiska situation kan räntan vara antingen rörlig eller fast, vilket betonar vikten av att säkerställa att du har förmågan att återbetala lånet.

Vid övervägande av ett företagslån från Lenditum är det även viktigt att tänka på att räntan kan vara högre än vid bolån eller lån med säkerhet. Dessutom är det nödvändigt att kunna fullgöra återbetalningen i tid för att undvika påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och inkassokostnader. En grundlig förståelse av lånevillkoren innan ansökan är avgörande.


Vilka krav har Lenditum?

Krav för att få ett privatlån från Lenditum:

För att ansöka om ett privatlån hos Lenditum måste du uppfylla följande kriterier:

 1. Ålderskrav: Du måste vara minst 18 år gammal för att vara berättigad till ett privatlån.
 2. Bostadskrav: Du måste vara folkbokförd i Sverige för att ansöka om ett privatlån.
 3. Inkomstkrav: Din årsinkomst måste vara på minst 120 000 kronor för att ansöka om ett privatlån.
 4. Skuldfrihet: Du måste vara skuldfri hos Kronofogden i minst 12 månader för att vara kvalificerad för ett privatlån.

Krav för att få ett företagslån från Lenditum:

För att ansöka om ett företagslån hos Lenditum måste ditt företag uppfylla specifika kriterier:

 1. Registrering: Ditt företag måste vara registrerat som ett aktie-, handels-, kommanditbolag eller en enskild firma.
 2. Aktivitetstid: Företaget måste ha varit registrerat i Sverige och varit aktivt i minst 6 månader.
 3. Inkomstkrav: För att vara kvalificerad för ett företagslån måste ditt företag ha en årsinkomst på minst 500 000 kronor.
 4. Skuldfrihet: Företaget måste vara skuldfritt hos Kronofogden i minst 12 månader.

Ytterligare krav som kan påverka din låneansökan:

Utöver de grundläggande kraven kan följande faktorer också påverka godkännandet av din låneansökan:

 1. Ekonomisk situation och kreditvärdighet: Din övergripande ekonomiska status och kreditvärdighet kommer att vägas in i bedömningen.
 2. Anställning och inkomst: Din nuvarande anställning och inkomstnivå kommer att beaktas för att bedöma din betalningsförmåga.
 3. Skulder och andra åtaganden: Eventuella befintliga skulder och andra finansiella åtaganden kommer att beaktas vid bedömningen av din ekonomiska stabilitet.
 4. Företagets verksamhet och ekonomi: För företagslån kommer Lenditum att utvärdera ditt företags verksamhet och ekonomiska status för att bedöma risken och lånekapaciteten.

Genom att uppfylla dessa krav och faktorer kommer du att öka dina chanser att få godkänt lån från Lenditum, antingen för privat- eller företagsändamål.


Mina sidor

På ditt personliga användarkonto hos Lenditum har du möjlighet att utföra följande åtgärder:

Ansök om ett lån: För att inleda en låneansökan på Lenditums webbplats behöver du först skapa ett konto. Därefter fyller du i ansökningsformuläret med dina personuppgifter, ekonomiska förhållanden och lånebehov. Din ansökan skickas sedan till Lenditums nätverk av kreditgivare.

Om din ansökan godkänns kommer du att motta ett eller flera låneerbjudanden. Därefter kan du jämföra de olika erbjudandena och välja det som passar dig bäst.

Se dina låneerbjudanden: På ditt användarkonto hos Lenditum kommer du att finna dina låneerbjudanden om du har genomfört en ansökan. Dessa erbjudanden kommer från olika kreditgivare, och du har möjlighet att jämföra dem för att hitta det mest fördelaktiga för din situation.

För varje låneerbjudande kan du granska följande information:

 • Lånebelopp
 • Räntesats
 • Eventuella avgifter
 • Avbetalningstid
 • Månadskostnad

Administrera dina lån: Har du ett pågående lån från Lenditum kan du hantera det smidigt på ditt användarkonto. Här kan du övervaka din lånestatus, genomföra betalningar och ta kontakt med Lenditum för eventuell support.

Få hjälp och support: Vid eventuella frågor eller behov av hjälp finns möjligheten att kontakta Lenditum genom telefon, e-post eller chatt. Vi står till förfogande för att bistå dig i dina ärenden och ge den support du behöver.


Sammanfattning

Lenditum Privatlån erbjuder en gynnsam möjlighet för den som vill jämföra lånerbjudanden från olika aktörer. Ansökan är enkel och kostnadsfri, med endast en kreditupplysning. Räntan är rörlig, vilket betonar vikten av att säkerställa återbetalningsförmåga.

Vid övervägande av ett privatlån från Lenditum är det viktigt att beakta några ytterligare faktorer:

 • Räntan kan vara högre jämfört med bolån eller lån med säkerhet.
 • Viktigt att hålla sig inom återbetalningstiden för att undvika påminnelseavgifter och andra kostnader.
 • Förstå samtliga lånevillkor innan ansökan.
 • Privatlån med Lenditum:

  Lenditus privatlån är ett smidigt lån utan säkerhet, anpassat för olika ändamål. Här är de väsentliga detaljerna:

 • Lånebelopp: Varierar från 5 000 till 600 000 kronor med en rörlig ränta.

 • Ansökan: Kostnadsfri och enkel process, med endast en kreditupplysning till relevanta kreditgivare.

 • Krav:

  • Ålder: Minst 18 år.
  • Folkbokförd: I Sverige.
  • Årsinkomst: Minst 120 000 kronor.
  • Kronofogden: Skuldfri i minst 12 månader.
 • Företagslån med Lenditum:

  Lenditums företagslån är en flexibel finansieringsmöjlighet för företag, lämplig för investeringar, expansion och likviditet. Här är de centrala punkterna:

 • Krav för företagslån:

  • Företagsregistrering: Som aktie-, handels-, kommanditbolag eller enskild firma.
  • Aktivitetstid: Företaget aktivt i Sverige i minst 6 månader.
  • Årsinkomst: Minst 500 000 kronor.
  • Kronofogden: Skuldfrihet i minst 12 månader.
 • Lånebelopp: Sträcker sig från 100 000 till 40 miljoner kronor, baserat på ekonomisk situation och kreditvärdighet.

 • Ränta: Antingen rörlig eller fast, individuellt satt beroende på ekonomisk situation och kreditvärdighet.

 • Utbetalning: Vid godkännande sker utbetalningen inom 1-3 bankdagar.

Säkerställ att du jämför erbjudanden från olika långivare och att du är trygg med din förmåga att uppfylla låneavtalsvillkoren innan du tar ett privatlån från Lenditum.


Företaget

Lenditum är en ansvarsfull och pålitlig verksamhet som faller under övervakning av Finansinspektionen. Företaget präglas av en stark kreditvärdighet och har erhållit positiv feedback från både kunder och branschjournalister.

Här följer några ytterligare faktiska detaljer om Lenditum:

 • Företagets huvudkontor är beläget i Mölndal, Sverige.
 • Lenditum sysselsätter cirka 50 dedikerade medarbetare.
 • Med över 100 000 kunder har företaget etablerat sig som en pålitlig partner inom finanssektorn.

Kundservice

Vill du bli kontaktad?

Skicka ett mail till kundservice@lenditum.se så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Redan ansökt?

Logga enkelt in på dina sidor med ditt BankID och se dina aktuella bud.

Företagsuppgifter:

 • Lenditum AB
 • Org.nr: 559320-5429
 • Epost: kundservice@lenditum.se
 • Måndag till fredag: 09:30-17:00
 • Lördag och söndag: Stängt

Fördelar med Lenditum

Erbjuder flertal olika låntyper
Har företagslån
Kostnadsfritt och inte bindande att ansöka
Endast en kreditupplysning hos UC
Samlar dina lån
Erbjuder Renoveringslån
Snabb ansökan
Erbjuder Företagslån upp till 40miljoner

Nackdelar med Lenditum

Räntan är rörlig och kan därför ändras under lånets löptid
Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
Du måste vara skuldfri hos Kronofogden i minst 12 månader

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Åldersgräns: Måste vara minst 18 år gammal
 • Inkomstkrav: Måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Kreditvärdering: Får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden sedan 12 månader tillbaka
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Lenditum

4 / 5

Lånefakta rekommenderar Rocker som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Rocker en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.