Låna 65000 kr utan säkerhet

Privatlån och snabblåns alternativ med eller utan UC kontroll

Utforska dina alternativ för att låna 65 000 kr utan säkerhet och lär dig om skillnaderna mellan privatlån och snabblån, samt hur UC-kontroll påverkar din låneansökan.

Lånebelopp:

65000 kr

10 000 kr

600 000 kr

Löptid (år):

år
Ungefärlig månadskostnad

209 SEK

Jämför erbjudanden!

Genom att använda vår hemsida godkänner du våra användarvillkor och hur vi hanterar personuppgifter.

För att beräkna ungefärliga månadskostnaden adderar vi lånebeloppet med uppläggningsavgiften (500kr), delar det med lånetiden omvandlat till månader och lägger sedan till 7% ränta.

Vår favorit! Jämför upp till 40 långivare
Belopp
10 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 15 år
Ränta
4,70 - 33,75 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
40
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 109 886 kr till 8% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9.8 år, med 117 avbetalningar om 1 395 kr och 498 kr i uppläggningsavgift samt 35 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 8.30%. Totalt att återbetala blir 163 198 kr.
Välkänd låneförmedlare!
Belopp
5 000 - 600 000 SEK
Löptid
1 - 20 år
Ränta
5,07 - 33,46 %
Åldersgräns
18 år
Anslutna banker
39
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 79 226 kr till 7% rörlig ränta med en återbetalningstid på 5.2 år, med 62 avbetalningar om 1 554 kr och 478 kr i uppläggningsavgift samt 20 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 7.23%. Totalt att återbetala blir 96 361 kr.
Medlemmar får 1% ränterabatt!
Belopp
15 000 - 600 000 SEK
Löptid
2 - 15 år
Ränta
5,20 - 16,95 %
Åldersgräns
20 år
Anslutna banker
1
Utan UC
Nej
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 118 456 kr till 22% rörlig ränta med en återbetalningstid på 3.6 år, med 43 avbetalningar om 4 058 kr och 445 kr i uppläggningsavgift samt 42 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 24.36%. Totalt att återbetala blir 174 499 kr.

Innehållsförteckning


Att låna 65000 kr utan säkerhet är ett alternativ som blivit alltmer tillgängligt på den svenska marknaden genom produkter såsom privatlån och snabblån. Med dessa lånetyper behöver du inte ställa någon egendom som säkerhet för lånet, vilket innebär att du kan låna pengar utan att riskera personliga tillgångar. Detta är fördelaktigt för dig som söker flexibilitet och snabbt behöver tillgång till kapital. Vi rekommenderar Lendo för detta lånebelopp, då de jämför upp till 40 långivare med endast en UC-kontroll, vilket hjälper dig att hitta den lägsta räntan.

Valet mellan att använda snabblån eller privatlån för att låna pengar utan säkerhet kan påverkas av flera faktorer, däribland lånekostnad, återbetalningstid och räntor. Snabblån, även kända som sms-lån eller mikrolån, tenderar att ha kortare återbetalningstider och högre räntor. Privatlån å andra sidan erbjuder ofta längre återbetalningsperioder och lägre räntor, vilket kan resultera i en lägre total kostnad över tid.

När du lånar pengar utan säkerhet kan kreditupplysningsföretag som Upplysningscentralen (UC) användas för att långivare ska kunna bedöma din kreditvärdighet. Att låna utan UC innebär att långivaren använder andra kreditupplysningsföretag, vilket kan vara en fördel för dig om du vill undvika att din kreditvärdighet påverkas negativt vid för många UC-förfrågningar. Det är viktigt att du jämför olika lånealternativ och väljer det som bäst passar din ekonomiska situation.

Grundläggande om privatlån och snabblån

När du överväger att låna pengar utan säkerhet kan du välja mellan privatlån och snabblån. Dessa två låneformer skiljer sig åt i villkor och processer.

Vad är ett privatlån utan säkerhet?

Ett privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån, är ett lån där du inte behöver ställa någon egendom som säkerhet för lånet. Som låntagare innebär detta att långivaren tar en högre risk, vilket kan resultera i högre räntor jämfört med säkrade lån. Du kan låna upp till omkring 65000 kr beroende på din ekonomiska situation och den kreditbedömning som utförs. Kreditupplysningsföretag som Upplysningscentralen (UC) kan vara inblandade i denna process, men det finns långivare som erbjuder lån utan UC-kontroll.

Vad innebär snabblån?

Snabblån, ofta kallade sms-lån eller mikrolån, är kännetecknade av små lånebelopp och korta återbetalningstider. Dessa är avsedda för när du behöver pengar snabbt och vanligtvis förfaller inom 30 dagar. Snabblån tas ofta utan UC och godkänns i allmänhet snabbare än privatlån. Dock kan kostnaden för ett snabblån vara hög på grund av dess höga effektiva ränta, vilket gör det viktigt att du är säker på din återbetalningsförmåga för att undvika skuldfällor.

Lendo

Svar från upp till 40 långivare

Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt!

Få den bästa räntan med Lendo

 

Lånebelopp och återbetalning

Att välja ett lämpligt lånebelopp och förstå återbetalningens villkor är av största vikt när du funderar på att låna 65000 kr utan säkerhet. En genomtänkt beslutsprocess säkerställer att du hittar en balans mellan månatlig kostnad och total återbetalningssumma.

Bestämma rätt lånebelopp

När du lånar utan säkerhet är det viktigt att inte låna mer än vad du faktiskt behöver. Att låna ett högre belopp än nödvändigt kan leda till onödigt höga kostnader på grund av räntor och avgifter. Genom att jämföra nominell ränta och effektiv ränta bland olika långivare kan du få en uppfattning om den totala kostnaden för lånet.

Återbetalningstidens inverkan

Återbetalningstiden, som är den tid du har på dig att återbetala lånet, påverkar direkt din månadskostnad. Kortare återbetalningstid innebär högre månadskostnad, men minskar den totala kostnaden för lånet eftersom du betalar ränta under en kortare tid. Å andra sidan ger en längre återbetalningstid lägre månadskostnad, men kan öka den totala kostnaden på grund av att räntor ackumuleras över längre tid. Det är även viktigt att se över eventuella avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgifter som tillkommer ovanpå den nominella räntan.

Kreditupplysning utan uc

När du lånar pengar utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen (UC), används ofta andra kreditupplysningsföretag. Detta kan ha fördelar och ge dig fler alternativ vid lån.

Fördelar med att låna utan uc

Att låna pengar utan UC innebär att kreditupplysningen görs hos något annat företag än Upplysningscentralen. Fördelarna är flera:

 • Sekretess: När du ansöker om lån utan att det registreras hos UC, innebär det att framtida långivare inte ser dessa förfrågningar i din UC-historik.
 • Förbättrad kreditvärdighet: Färre förfrågningar hos UC kan upprätthålla eller till och med förbättra din kreditvärdighet eftersom många förfrågningar kan tolkas negativt.

Alternativa kreditupplysningsföretag

Det finns flera alternativa kreditupplysningsföretag till UC där du kan göra kreditkontroller. Några av de mest kända är:

 • Bisnode: Ett stort företag som tillhandahåller kreditinformation och analyser för beslutsfattande.
 • Creditsafe: Även dessa erbjuder omfattande finansiell information som är tillgänglig för långivare och andra intressenter.

Att välja att låna pengar utan UC kan ge dig möjligheter att ansöka om lån utan att påverka ditt UC-register. Det är viktigt att du jämför olika långivare och villkor när du överväger lån utan säkerhet.

Räntor och avgifter

När du lånar 65000 kr utan säkerhet är det viktigt att ha koll på de olika kostnaderna som räntor och avgifter. Dessa påverkar den totala kostnaden för lånet.

Förståelse för nominell och effektiv ränta

Nominell ränta är den årliga räntan på ditt lån utan extra avgifter och kostnader. Den är ofta lägre än den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter och är ett mer exakt mått på lånets totala kostnad. Effektiv ränta visar den faktiska årliga kostnaden i procent och är därmed ett bättre verktyg när du jämför olika lånealternativ. Exempelvis:

 • Nominell ränta: 5%
 • Effektiv ränta: 5,8%

Exempelräkning: Om du lånar 65000 kr med en nominell ränta på 5% och en uppläggningsavgift på 500 kr, kan effektiv ränta beräknas så här:

 1. Årlig räntekostnad: 65000 * 0.05 = 3250 kr
 2. Total kostnad första året (ränta + avgift): 3250 kr + 500 kr = 3750 kr
 3. Effektiv ränta: (3750 / 65000) * 100 = cirka 5,77%

Uppläggningsavgift och andra kostnader

När du tar ett privatlån eller snabblån tillkommer oftast en uppläggningsavgift. Det är en engångsavgift som betalas vid lånetillfället och som ska täcka långivarens administrativa kostnader. Andra avgifter kan inkludera aviavgifter och förseningsavgifter vid utebliven betalning. Avgifterna varierar mellan olika långivare, därför är det viktigt att jämföra dessa innan beslut.

Typiska avgifter:

 • Uppläggningsavgift: 500 - 700 kr
 • Aviavgift: 30 - 50 kr/månad

Det är centralt att du granskar och jämför dessa kostnader noggrant för att få en rättvis bild av lånet.

Kreditvärdighet och betalningsanmärkningar

Ett privatlån utan säkerhet eller ett snabblån kommer med en bedömning av din kreditvärdighet. Kreditprövningen avgör vilka lån som är tillgängliga för dig, samt vilka räntor och villkor som erbjuds.

Vikten av god kreditvärdighet

Din kreditvärdighet baseras på tidigare ekonomiska handlingar, din årsinkomst och eventuella aktiva skulder. En hög kreditvärdighet signalerar till långivaren att risken att du inte kommer kunna betala tillbaka lånet är låg. En stark kreditvärdighet kan uppnås genom att:

 • Ha en stabil och tillräcklig årsinkomst
 • Inte ha för många aktiva skulder
 • Sköta tidigare avbetalningar korrekt

Att låna med betalningsanmärkningar

Att ha en betalningsanmärkning kan göra det svårare att bli beviljad ett lån, men det är inte omöjligt. Långivare genomför en kreditprövning och hämtar kreditupplysningar, vilket inkluderar historik om betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar bör du:

 • Jämföra olika långivare som accepterar låntagare med betalningsanmärkningar
 • Vara medveten om att räntan troligtvis blir högre
 • Säkerställa att du har en plan för återbetalning trots din anmärkning

Jämföra och välja långivare

När du ska låna 65000 kr utan säkerhet är det viktigt att jämföra olika lånealternativ och veta vilka faktorer som spelar störst roll i ditt val av långivare.

Att jämföra olika lånealternativ

Du bör börja med att jämföra lån från olika långivare och låneförmedlare. Använd jämförelsesajter för att se över skillnader mellan olika lån som erbjuds utan säkerhet, så kallade blancolån. Fokusera på att hitta lånealternativ som inte kräver UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysning, om det är något du prioriterar.

Räkneexempel: En långivare kan erbjuda en lägre ränta men med en längre återbetalningstid, vilket kan innebära högre total kostnad över tid. Därför är det viktigt att inte bara titta på den månatliga betalningen utan att beräkna den totala kostnaden för lånet.

Viktiga faktorer vid val av långivare

När du väljer långivare, överväg följande punkter:

 • Räntan: Det här är kanske den viktigaste faktorn. Jämför den effektiva räntan som inkluderar alla lånets kostnader.
 • Återbetalningstid: En längre återbetalningstid kan verka lockande för att få ner månadskostnaden, men det kan innebära högre total kostnad över tid.
 • Villkor: Läs igenom lånevillkoren noggrant. Det inkluderar förtida återbetalning och möjlighet till betalningsfri månad.
 • Avgifter: Se till att du har koll på uppläggningsavgifter och aviavgifter som kan tillkomma.
 • Kundservice: En tillmötesgående kundtjänst kan vara avgörande om du stöter på problem eller har frågor.

Notera att många banker och långivare erbjuder en snabb process för att ansöka om lån online, ibland med besked direkt. Detta underlättar jämförelsen och gör att du snabbare kan få tillgång till pengarna.

Processen för låneansökan

När du ansöker om ett lån utan säkerhet, är det viktigt att känna till stegen i ansökningsprocessen och förstå hur snabbt du kan få besked och tillgång till pengarna.

Steg för steg: Att ansöka om lån

 1. Förberedelse: Innan du ansöker, se till att du har all nödvändig information och dokumentation tillgänglig. Detta inkluderar personlig och ekonomisk information samt bevis på inkomst.
 2. Låneansökan: Fyll i din låneansökan med omsorg och noggrannhet. Ansök via långivarens webbplats, antingen för ett privatlån eller snabblån, som kan vara med eller utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC).
 3. Godkännande av låneavtal: Efter att ansökan är inskickad, kommer långivaren att behandla din information och ge dig ett låneavtal att granska. Läs igenom villkoren noga innan du accepterar.
 4. Legitimering: Identifiera dig med e-legitimation eller annan godkänd legitimation för att verifiera din identitet.
 5. Färdigställande: När låneavtalet är signerat och allt är godkänt, är din ansökan komplett.

Direktutbetalning och svartider

 • Svar inom några minuter: De flesta långivare erbjuder ett snabbt svar på din låneansökan, ofta inom några minuter.
 • Direktutbetalning: Om ansökan godkänns, kan utbetalningen av lånet ske nästan omgående. En del långivare erbjuder utbetalningar dygnet runt, vilket innebär att du kan få tillgång till pengarna utan onödiga dröjsmål.

Notera att direktutbetalning kan vara beroende av vilken bank du har och vilka tider banken hanterar transaktioner.


Frågor och svar

Privatlån är ofta för större belopp och har längre återbetalningstid med lägre ränta jämfört med snabblån. Snabblån är mindre lån med kortare återbetalningstid och högre ränta, vanligtvis används för akuta finansiella behov.

En UC-kontroll innebär att långivaren gör en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Flera UC-förfrågningar under kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Vissa långivare erbjuder lån utan UC-kontroll för att skydda din kreditvärdighet.

Det är möjligt, men svårare, att få ett lån utan fast inkomst. Långivare kan kräva andra säkerheter eller bevis på att du kan betala tillbaka lånet. Alternativt kan de erbjuda en högre ränta.

Räntor och avgifter varierar beroende på långivaren och din kreditvärdighet. Jämför olika långivares erbjudanden för att hitta det mest fördelaktiga lånet.

De flesta långivare tillåter tidig återbetalning av lånet. Att betala tillbaka lånet i förtid kan minska den totala räntekostnaden, men vissa långivare kan ta ut en avgift för detta. Kontrollera lånevillkoren för detaljer.

Armin Zetterberg

Armin är en erfaren finansexpert med en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning finansiering. Hans fokus ligger på att hjälpa människor och företag att förstå lån och finansiering bättre. Med en gedigen grund inom ämnet är han specialiserad på att jämföra olika lån och finansieringsalternativ för att guida sina klienter & läsare mot de bästa besluten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna, tipsen, råden och exklusiva erbjudanden direkt i din inkorg! Registrera dig idag.