Coop

Coop MedMera Bank, ägt av Kooperativa Förbundet och grundat 2007 med huvudkontor i Stockholm, strävar efter att vara en enkel, trygg och hållbar bank för sina kunder. Målet är att underlätta sparande, lån och betalningar samtidigt som banken aktivt arbetar för att minska sitt klimatavtryck och vara klimatneutral senast 2030. Banken prioriterar en hållbar ekonomi och har ett brett utbud av banktjänster för både privatpersoner och företag. Dess goda rykte bygger på konkurrenskraftiga priser och kvalitativa produkter, samtidigt som den strävar efter att vara en positiv kraft för samhället och miljön.

Läs mer & ansök ->

Coop MedMera Bank: En översikt av mål, tjänster och kundrecensioner

Coop MedMera Bank är en etablerad svensk bank som grundades 2007 och ägs av Kooperativa Förbundet. Bankens huvudkontor finns i Stockholm, och dess främsta syfte är att erbjuda en enkel, trygg och hållbar bankupplevelse för sina kunder.

Målsättning:

Coop MedMera Banks övergripande mål är att vara en bank som gör det enkelt för kunderna att spara, låna och betala, samtidigt som man tar ett aktivt ansvar för miljön och samhället. Banken strävar efter att erbjuda en hållbar och ansvarsfull finansiell tjänsteplattform.

Produkter och tjänster:

Banken erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och tjänster för både privatpersoner och företag, inklusive:

 1. Sparkonto: Med olika räntor och villkor för att möta olika sparbehov.

 2. Lån: Ett brett utbud av lån för både privatpersoner och företag, inklusive privatlån, billån och bolån.

 3. Kreditkort: Ett förmånligt kreditkort för Coop-medlemmar med fördelaktiga villkor.

 4. Försäkringar: Diverse försäkringar för att täcka olika behov för både privatpersoner och företag.

Kundservice:

Coop MedMera Bank strävar efter att erbjuda en personlig kundservice som är tillgänglig via telefon, e-post och chatt. Dessutom har banken fysiska kontor runt om i Sverige för att möta kunder personligen.

Hållbarhetsarbete:

Banken engagerar sig aktivt i att minska sitt klimatavtryck och har som mål att vara klimatneutral till 2030. Genom att främja hållbar ekonomi strävar Coop MedMera Bank efter att göra positiva insatser för miljön.

Sammanfattning:

Coop MedMera Bank framstår som en pålitlig bank för både privatpersoner och företag, med starka betyg och ett brett utbud av tjänster. Det är dock viktigt att notera att individuella upplevelser varierar, och det är alltid klokt att jämföra olika alternativ innan man väljer en finansiell partner.


Räntor och återbetalningsalternativ hos Coop MedMera Bank

Coop MedMera Bank har skapat en flexibel plattform för att möta olika finansieringsbehov för både privatpersoner och företag. Deras låneprodukter erbjuder mångfald när det gäller räntor och återbetalningsalternativ.

Räntor:

Bankens räntor på lån varierar och är anpassade efter lånetyp, storlek och löptid. Detta ger kunderna möjligheten att skräddarsy sina lån utifrån sina specifika ekonomiska förutsättningar.

Återbetalningsalternativ:

Coop MedMera Bank erbjuder flera alternativ för återbetalning, vilket ger låntagarna flexibilitet och anpassningsmöjligheter. De mest förekommande återbetalningsalternativen inkluderar:

 1. Rak Amortering: Med rak amortering betalar låntagaren en jämn andel av lånet och räntan varje månad. Detta ger en konstant återbetalningsstruktur över lånetiden.

 2. Annuitetsamortering: Annuitetsamortering ger låntagaren möjlighet att börja med lägre kapitalavdrag och högre räntebetalningar i början, vilket övergår till högre kapitalavdrag och lägre räntebetalningar längre fram.

 3. Räntefri period: För de som söker flexibilitet erbjuder Coop MedMera Bank alternativet med en räntefri period, där endast ränta betalas på lånet under en förutbestämd period.

Exempel på återbetalning:

För att illustrera, om en låntagare tar ett lån på 100 000 kronor med en ränta på 5 % och en löptid på 10 år:

 • Rak Amortering: Månadsbetalningen skulle vara 1 086 kronor.

 • Annuitetsamortering: Månadsbetalningen skulle vara 1 127 kronor.

Det är av yttersta vikt att jämföra olika lån innan man ansöker. En medvetenhet om återbetalningsförmåga och möjlighet att anpassa amorteringsbeloppet är avgörande för att välja det optimala lånet.

Sammanfattning:

Coop MedMera Bank strävar efter att erbjuda räntor och återbetalningsalternativ som möter mångfalden av sina kunders finansiella behov. Deras mål är att ge flexibilitet och skapa en transparent och anpassningsbar låneprocess för att göra det möjligt för låntagarna att fatta välgrundade beslut om sina ekonomiska resurser.


Ansök om ett Billån med Coop MedMera Bank

Coop MedMera Banks billån är utformade för att erbjuda flexibla och anpassningsbara räntor som möter varje kunds unika förutsättningar. Här undersöker vi de centrala faktorerna som påverkar räntan och ger några tips för att säkerställa en fördelaktig räntesats.

Billån Coop MedMera Bank

Räntan på billån:

Räntan för Coop MedMera Banks billån varierar mellan 4,99 % och 19,95 %. Denna variation baseras på flera faktorer, inklusive:

 1. Bilens värde: Bilens ekonomiska värde är en avgörande parameter för att beräkna räntan. Ett högre bilvärde kan associeras med lägre räntor och vice versa.

 2. Kreditbetyg: Din kreditvärdighet påverkar räntesatsen. Ett högre kreditbetyg tenderar att leda till lägre räntor, vilket återspeglar en stark betalningshistorik och kreditvärdighet.

 3. Återbetalningsförmåga: Bedömningen av hur mycket du kan avsätta för amortering varje månad är en annan viktig faktor. En stark återbetalningsförmåga kan resultera i en mer fördelaktig ränta.

Exempel på ränta för billån:

För att konkretisera, om du lånar 500 000 kronor med en ränta på 10 % över 10 år och väljer rak amortering, blir din månadsbetalning 5 430 kronor. Om bilens värde är 300 000 kronor och ditt kreditbetyg är högt kan du potentiellt få en ränta på 7 %, vilket minskar din månadsbetalning till 3 990 kronor.

Vid ansökan om billån hos Coop MedMera Bank är det viktigt att jämföra olika lån och tänka på din egen ekonomiska flexibilitet.


Privatlån: Ränta, kreditbetyg och återbetalningsförmåga

När det kommer till privatlån, är det väsentligt att förstå hur olika faktorer samspelar och påverkar räntan. Här utforskar vi dessa variabler och ger dig insikter för att optimera villkoren och skapa en ekonomiskt fördelaktig situation.

Faktorer som formar räntan:

 1. Lånebeloppet: Beloppet du ansöker om har en direkt inverkan på räntesatsen. Generellt sett associeras högre lånebelopp med högre räntor.

 2. Kreditbetyg: Din kreditvärdighet är avgörande. Ett högre kreditbetyg, som indikerar en stark betalningshistorik, kan resultera i lägre räntesatser.

 3. Återbetalningsförmåga: Bedömningen av hur mycket du kan avsätta för amortering varje månad påverkar räntesatsen. En stark återbetalningsförmåga kan leda till mer fördelaktiga räntevillkor.

Illustration av ränta för privatlån:

För att konkretisera, om du lånar 200 000 kronor med en ränta på 10 % över 10 år och väljer rak amortering, blir din månadsbetalning 2 215 kronor. Om du har ett gott kreditbetyg och kan lägga 5 000 kronor i månaden på amortering, kan du möjligen förhandla ner räntan till 7 %, vilket minskar din månadsbetalning till 1 995 kronor.

Att noga jämföra olika lånealternativ innan ansökan och överväga din återbetalningsförmåga är centrala steg för att säkerställa att lånet harmonierar med din ekonomi.

För de som överväger lån hos MedMera Bank, erbjuder de möjligheten att låna upp till 350 000 kronor som ensam sökande. Vid ansökan tillsammans med en medsökande kan det gemensamma lånet sträcka sig upp till 600 000 kronor. Maximal kredit på Coop Mastercard är 150 000 kronor.


Bolån med Coop MedMera Bank: Ränta och villkor

Coop MedMera Bank erbjuder bolån till både privatpersoner och företag, med en räntespann mellan 1,99 % och 4,99 %. Räntan determineras av faktorer som bostadens värde, kreditbetyg och återbetalningsförmåga.

Coop bolån

Variabler som påverkar räntan:

 1. Bostadens värde: Bostadens värde påverkar direkt räntesatsen. Högre värde associeras ofta med lägre räntor.

 2. Kreditbetyg: Ett starkt kreditbetyg indikerar god betalningshistorik och kan leda till förmånliga räntevillkor.

 3. Återbetalningsförmåga: Bedömningen av din månatliga amorteringskapacitet påverkar räntesatsen. En hög återbetalningsförmåga kan resultera i lägre ränta.

Illustration av bolåneränta:

Exempelvis, för en bostad värd 3 000 000 kronor med en kontantinsats på 1 000 000 kronor och en löptid på 50 år, skulle en ränta på 2,5 % generera en månadsbetalning på 10 960 kronor. Med ett gott kreditbetyg och en månatlig amortering på 5 000 kronor kan en förhandlad ränta på 1,5 % minska månadsbetalningen till 8 960 kronor.

Vid ansökan om bolån är det klokt att jämföra olika alternativ, med hänsyn till återbetalningsförmågan och möjligheten till månatlig amortering.

Övriga kostnader vid bolån:

 • Uppläggningsavgift: En engångsavgift vid lånetillfället.
 • Administrationsavgift: Årlig avgift.
 • Amorteringsplikt: Månatlig amortering på bolånet.
 • Säkerhet: Krav på säkerhet, oftast i form av bostaden eller annan egendom.

Coop MedMera Banks bolånevillkor:

Coop MedMera Bank erbjuder generösa bolånevillkor, med möjlighet att låna upp till 85 % av bostadens värde och extra amorteringsoptioner.

Räkneexempel:

Lånevillkor Belopp
Lånebelopp 3 000 000 kr
Kontantinsats 1 000 000 kr
Ränta 2,5 %
Löptid 50 år
Uppläggningsavgift 0 kr
Administrationsavgift 500 kr/år
Amorteringsplikt 2 %/år
Totalt belopp 5 250 000 kr
Månadsbetalning 10 960 kr

Summering:

Coop MedMera Bank erbjuder konkurrenskraftiga bolåneräntor och generösa villkor, med möjlighet att låna upp till 85 % av bostadens värde samt extra amorteringsoptioner.


Coop Mastercard: Ett förmånligt kreditkort för Coop-medlemmar

Coop MedMera Bank erbjuder det populära kreditkortet, Coop Mastercard Mer, som kombinerar betal- och kreditfunktioner och belönar användarna med bonuspoäng för varje köp, oavsett plats i världen.

Coop Mastercard

Fördelar med Coop Mastercard:

 1. Bonuspoäng hos Coop: Upp till 5,5 bonuspoäng per krona för inköp hos Coop.
 2. Bonuspoäng utanför Coop: 0,5 bonuspoäng per krona för inköp även utanför Coop.
 3. Årsavgift: Första året är avgiftsfritt, därefter 295 kr per år.
 4. 10 000 extra bonuspoäng: Ett startbonuserbjudande för nya kortinnehavare.
 5. Räntefri kredit: Upp till 55 dagar räntefri kredit, möjliggör köp utan ränta under denna period.
 6. Trygga resor och säkra köp: Förmåner för trygga inköp och resor.

Kostnader:

 • Årsavgift: 295 kr per år, gäller från det andra året.
 • Transaktionsavgift: 3 % utanför Europeiska unionen.
 • Ränta: 19,95 % rörlig.

Bonusprogram:

Kortinnehavare tjänar bonuspoäng på varje inköp, med 5,5 bonuspoäng per krona hos Coop och 0,5 bonuspoäng per krona utanför Coop. Ackumulerade bonuspoäng kan användas för att lösa in varor och tjänster hos Coop.

Räntefri kredit:

Kortinnehavare kan dra nytta av upp till 55 dagar räntefri kredit, vilket möjliggör köp utan att oroa sig för räntekostnader inom denna period.

Säkerhet:

Coop Mastercard Mer är utrustat med avancerade säkerhetsfunktioner inklusive chip och PIN-kod. Användare har också möjlighet att aktivera 3D Secure, en extra säkerhetsnivå för online-inköp.

Ansökan:

Ansökan om Coop Mastercard Mer kan göras online eller i en Coop-butik. För att bli beviljad kortet krävs en ålder av minst 18 år och en god kreditvärdighet.

Sammanfattning:

Coop Mastercard Mer är det perfekta kreditkortet för Coop-medlemmar som önskar bonuspoäng och förmåner. Med generösa belöningar, en räntefri kreditperiod och avancerade säkerhetsfunktioner är det ett förmånligt val för dem som vill förstärka sina köpupplevelser.


Coop MedMera Banks mångsidiga försäkringsalternativ för privatpersoner och företag

Coop MedMera Bank sträcker sig bortom banktjänster och erbjuder också en omfattande portfölj av försäkringsprodukter för att skydda både privatpersoners och företags ekonomiska trygghet.

Coop Försäkring

Privatförsäkringar:

 1. Hemförsäkring: En komplett försäkring som täcker skador på hem och ägodelar, inklusive brand, vattenskada, inbrott och stöld.

 2. Villaförsäkring: Skyddar villor och deras tillhörigheter mot olika skador, inklusive brand, vattenskada, inbrott och stöld.

 3. Lägenhetsförsäkring: Ger skydd för lägenheter och deras innehåll mot skador som brand, vattenskada, inbrott och stöld.

 4. Motorförsäkring: Skyddar fordon mot skador såsom brand, stöld, vagnskada och trafikolycka.

Liv- och hälsoförsäkringar:

 1. Livförsäkring: Erbjuder ekonomisk ersättning till anhöriga vid den försäkrades bortgång och finns i olika varianter som rak livförsäkring eller kapitallivförsäkring.

 2. Dödsfallsförsäkring: Ger anhöriga ekonomisk ersättning vid oväntad död och finns med olika villkor som olycksfallsförsäkring eller sjukdomsförsäkring.

 3. Sjukförsäkring: Ger ekonomisk ersättning vid sjukdom eller skada, med alternativ som sjuklöneförsäkring eller sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Reseförsäkring:

 1. Reseförsäkring: Erbjuder ekonomisk ersättning vid sjukdom eller skada under resor och kan anpassas med olika villkor som reseskydd eller rese- och avbeställningsförsäkring.

Fördelar med Coop MedMera Banks försäkringar:

 • Trygghet: Ger användarna en känsla av trygghet om oförutsedda händelser inträffar.
 • Konkurrenskraftiga priser: Försäkringarna är prismässigt konkurrenskraftiga på marknaden.
 • Enkel ansökan: Enkel och snabb ansökningsprocess, tillgänglig online eller i Coop-butiker.

Kostnader för försäkringar:

Kostnaderna varierar beroende på försäkringstyp, individuella behov och försäkringsbolag. Jämförelse av priser från olika försäkringsbolag rekommenderas innan tecknande av försäkring.

Ansökan om försäkringar:

Ansökan kan göras online eller i Coop-butiker, och för att bli beviljad en försäkring krävs en ålder av minst 18 år och en god ekonomi.

Sammanfattning:

Coop MedMera Bank erbjuder en omfattande och konkurrenskraftig försäkringsportfölj som ger trygghet och ekonomiskt skydd för både privatpersoner och företag vid olika livshändelser. Ansökningar är enkla och kan göras online eller i Coop-butiker.


Coop MedMera Banks attraktiva sparkonto

Coop MedMera Bank presenterar Coop sparkonto, ett flexibelt sparkonto som erbjuder förmånliga villkor för sparande.

Coop Sparkonto

Kontoinformation:

 • Ränta: Coop sparkonto lockar med en konkurrenskraftig årlig ränta på 3,85%, vilket överträffar många andra sparkonton på marknaden.

 • Bindningstid: En betydande fördel är frånvaron av bindningstid, vilket ger dig friheten att sätta in och ta ut pengar enligt ditt behov.

Fördelar med Coop sparkonto:

 1. Hög ränta: Med en imponerande räntesats på 3,85% per år ger Coop Sparkonto en lönsam avkastning på ditt sparande.

 2. Utan bindningstid: Flexibiliteten att sätta in och ta ut pengar när som helst ger dig full kontroll över ditt sparande.

 3. Tryggt sparande: Coop MedMera Bank, som en medlemsägd bank, erbjuder insättningsgaranti, vilket ökar säkerheten för ditt sparande.

Kostnader för Coop sparkonto:

 • Inga avgifter: Coop sparkonto är kostnadsfritt och innebär inga dolda avgifter eller servicekostnader.

Ansökan om Coop sparkonto:

Ansökan om Coop sparkonto är smidig och kan göras antingen online eller i någon av Coop-butikerna. För att öppna ett sparkonto måste du vara minst 18 år.

Sammanfattning:

Coop Sparkonto utmärker sig som ett attraktivt val för sparande genom sin höga ränta, avsaknad av bindningstid och kostnadsfrihet. Det är ett idealiskt alternativ för de som söker flexibilitet och god avkastning på sitt sparande.


Enkla steg för ansökan hos Coop MedMera Bank

Coop MedMera Bank gör ansökningsprocessen smidig och tillgänglig genom en onlineansökan och möjligheten att ansöka i en Coop-butik. Här är en översikt över ansökningsprocessen och viktiga aspekter att tänka på:

1. Onlineansökan:

 • Krav: För att göra en onlineansökan behöver du ett BankID.
 • Plats: Besök Coop MedMera Banks officiella hemsida för att hitta onlineansökan.

2. Ansökan i Coop-butik:

 • Krav: Om du inte har ett BankID kan du ansöka direkt i en Coop-butik.
 • Dokumentation: Ta med personligt ID-kort eller pass, intyg från arbetsgivare eller annan inkomstkälla samt intyg från Skatteverket om din inkomst.

Efter Ansökan:

 • Coop MedMera Bank kommer att genomföra en kreditprövning för att bedöma din betalningsförmåga.
 • Vid godkännande av lånet, försäkringen eller sparkontot kommer banken att kontakta dig.

Viktiga Råd vid Ansökan:

 • Noggrannhet: Fyll i ansöknaden noga och korrekt, eftersom felaktiga uppgifter kan leda till avslag.
 • Dokumentation: Var beredd på att banken kan begära ytterligare dokumentation för att verifiera din ansökan.

Genom att erbjuda flexibla ansökningsalternativ strävar Coop MedMera Bank efter att göra processen tillgänglig och smidig för sina kunder.


Svarstid på ansökan och hantering hos MedMera Bank

Ansökan om lån hos MedMera Bank tar bara några minuter via deras webbplats, och du får omedelbart ett låneerbjudande.

När ditt lån har godkänts behandlas det snabbt och pengarna brukar vara tillgängliga på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.


Effektiv hantering av bankärenden med Mina sidor hos MedMera Bank

Mina sidor hos MedMera Bank är en användarvänlig webbportal som ger dig som kund möjlighet att smidigt hantera dina bankärenden. Här är en strukturerad översikt över de funktioner och fördelar som Mina sidor erbjuder:

1. Inloggning och tillgänglighet:

 • Inloggning: Använd ditt BankID för att logga in på Mina sidor via Coop MedMera Banks officiella hemsida.
 • Tillgänglighet: Du har tillgång till portalen dygnet runt för att hantera dina bankärenden när det passar dig.

2. Överblick och hantering:

 • Konton och transaktioner: Få en översikt över dina konton och aktuella transaktioner.
 • Överföringar: Möjlighet att göra smidiga överföringar mellan dina egna konton.
 • Räkningsservice: Betala enkelt dina räkningar direkt från Mina sidor.
 • Ansökan om lån och försäkringar: En bekväm plats för att ansöka om lån och försäkringar.

3. Personlig ekonomi:

 • Lista över lån och försäkringar: Håll koll på dina lån och försäkringar genom en tydlig lista.
 • Kommande betalningar: Se en översikt över dina planerade betalningar.

4. Interaktion och kundsupport:

 • Kontakt med kundservice: En snabb och enkel länk till kundservice för att få svar på eventuella frågor eller få hjälp.

5. Extra funktioner:

 • Coop Mastercard Mer: Följ dina poäng och bonusar från Coop Mastercard Mer.
 • Nyheter och information: Håll dig uppdaterad med aktuell information och nyheter från MedMera Bank.

Fördelar med Mina sidor:

 • Enkel användning och tillgänglighet dygnet runt.
 • Effektiv hantering av överföringar, räkningar och ansökningar.
 • Personlig överblick över konton, transaktioner och kommande betalningar.

Mina sidor hos MedMera Bank är ett praktiskt verktyg för att säkerställa en smidig och effektiv hantering av dina bankärenden.


Avgifter och kostnader hos Coop MedMera Bank: En översikt

Coop MedMera Banks avgifter och kostnader varierar beroende på den specifika produkten eller tjänsten. Här presenteras några exempel för att ge dig en tydlig överblick:

Bolån:

 • Uppläggningsavgift:
  • 0 kronor för lån via MedMera Banks hemsida.
  • 495 kronor för lån via låneförmedlare.
 • Administrationsavgift: 500 kronor per år.

Privatlån:

 • Uppläggningsavgift:
  • 0 kronor för lån via MedMera Banks hemsida.
  • 495 kronor för lån via låneförmedlare.
 • Administrationsavgift: 500 kronor per år.

Sparkonto:

 • Inga avgifter.

Coop Mastercard Mer:

 • Årsavgift: 295 kronor (från det andra året).
 • Transaktionsavgift: 3 % utanför Europeiska unionen.

Försäkringar:

 • Hemförsäkring: Premien varierar beroende på ditt hems värde, din ålder och din boendesituation.
 • Villaförsäkring: Premien varierar beroende på din villas värde, din ålder och din boendesituation.
 • Lägenhetsförsäkring: Premien varierar beroende på din lägenhets värde, din ålder och din boendesituation.
 • Motorförsäkring: Premien varierar beroende på din bils värde, din ålder och din körstil.

Viktiga tips:

 • Jämför avgifter och kostnader från olika banker och försäkringsbolag innan du tecknar ett lån, en försäkring eller ett sparkonto.
 • Granska och förstå villkoren noga för att undvika överraskningar gällande avgifter och kostnader.

Att göra en genomtänkt jämförelse kommer att hjälpa dig att fatta informerade beslut och säkerställa att du väljer produkter och tjänster som passar dina ekonomiska behov och preferenser.


Omdömen om Coop MedMera Bank

Trustpilot omdömen: 4,2 av 5

Coop MedMera Bank har en imponerande rating på 4,2 av 5 på Trustpilot, baserat på över 10 000 recensioner.

Positiva aspekter:

 1. Förmåner för Coop MedMera-kunder.
 2. Kvalitativ service.
 3. Engagemang i hållbarhetsarbete.

Negativa aspekter:

 1. Räntorna upplevs inte alltid som de lägsta på marknaden.
 2. Antalet fysiska kontor är färre jämfört med vissa konkurrenter.

Google omdömen: 4,2 av 5

Coop MedMera Bank upprätthåller en stabil rating på 4,2 av 5 på Google, baserat på över 1 000 recensioner.

Positiva aspekter:

 1. Förmåner för Coop MedMera-kunder.
 2. Kvalitativ service.
 3. Engagemang i hållbarhetsarbete.

Negativa aspekter:

 1. Räntorna upplevs inte alltid som de lägsta på marknaden.
 2. Antalet fysiska kontor är färre jämfört med vissa konkurrenter.

Sammanfattning:

Trustpilot och Google reflekterar en övergripande positiv bedömning av Coop MedMera Bank. Kunderna uttrycker tillfredsställelse med bankens förmåner, service och hållbarhetsinitiativ. Å andra sidan påpekar vissa att räntorna och antalet fysiska kontor är utmaningar.

Rekommendation:

Det rekommenderas att du tar dig tid att granska både Trustpilot- och Google-recensionerna för att göra en informerad bedömning av om Coop MedMera Bank uppfyller dina krav och förväntningar.


Sammanfattning av MedMera Bank

Coop MedMera Bank: En Medlemsägd Finansiell Partner

Coop MedMera Bank utmärker sig som en medlemsägd bank som levererar en omfattande uppsättning finansiella tjänster, inklusive lån, försäkringar och sparkonton.

Lån:

 • Osäkrade lån: 15 000 kr till 600 000 kr.
 • Återbetalningstider: 2 till 12 år.
 • Coop MedMera-kunder får 1 % lägre ränta.
 • 0,5 % hållbarhetsrabatt för energibesparing.
 • Räntegaranti för extra trygghet.
 • Möjlighet att konsolidera befintliga lån och krediter.
 • Två betalningsfria månader per år för ökad flexibilitet.

Coop Mastercard:

 • Kreditkort med upp till 150 000 kr i kreditgräns.
 • 55 räntefria dagar vid användning av kortet.
 • Poängsättning på inköp för användning vid framtida köp.

Sparkonto:

 • Coop Sparkonto med ränta på 3,85 % per år och utan bindningstid.

Fördelar med MedMera Bank:

 • Coop MedMera-kunder får privilegier, inklusive lägre räntor på lån och bonuspoäng på Coop Mastercard.
 • Bred variation av finansiella tjänster erbjuds, såsom lån, försäkringar och sparkonton.
 • Banken är medlemsägd och engagerad i hållbar utveckling.

Nackdelar med MedMera Bank:

 • Bankens räntor är inte alltid de lägsta på marknaden.
 • Begränsat antal fysiska kontor jämfört med vissa konkurrenter.

Genom att välja Coop MedMera Bank får kunder tillgång till förmånliga tjänster och stödjer samtidigt en bank som strävar efter både medlemskap och hållbarhet.


För kontakt med MedMera Bank

 • E-post: Använd kontaktformuläret på deras webbplats för att nå kundtjänsten.
 • Telefonnummer: 0771 - 17 17 17
 • Kundtjänstens öppettider:
  • Måndag till torsdag: 9.00 - 17.00
  • Fredag: 9.00 - 16.00
  • Lördagar och dag före helgdag: 9.00 - 15.00

För att överklaga eller vid ytterligare frågor om ditt privatlån från MedMera Bank:

Om du inte är nöjd med ditt privatlån från MedMera Bank bör du först kontakta deras kundtjänst. Om du fortfarande är missnöjd eller har fler frågor kan du skriftligen vända dig till företagets klagomålsansvarige på följande adress:

MedMera Bank AB Att: Klagomålsansvarig 171 88 Solna

Som låntagare har du även möjlighet att söka rådgivning från kommunens konsumentvägledning eller Konsumenternas Bank- och Finansbyrå. Alternativt kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).


Fördelar med Coop

Du får tre månaders gratis låneskydd
Lägre ränta om du är Coop-medlem
Du kan få upp till två betalningsfria månader per år
Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet
Ingen uppläggningsavgift om du ansöker via hemsidan
Räntegaranti
Hållbarhetsrabatt på räntan om du lånar för grönenergi
55 dagar räntefri betalning på kreditkortet
Samla poäng på allt du köper som du sedan kan handla för i butik
Samla lån eller lös dyra smålån och krediter
Sparkonto utan avgifter med förmånlig ränta och fria uttag

Nackdelar med Coop

Du måste ha en inkomst på minst 20 000 kronor per månad
Ensam om att ansöka om ett lån är maxbeloppet på 350 000 kronor
För att få så bra ränta och villkor som möjligt måste du vara medlem i Coop
Lägsta lånebelopp är 15 000 kronor
Tar en UC

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Ja
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Alla sökande är åtminstone 20 år gamla
 • Ingen sökande har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • Minst en sökande har en stadig inkomst på över 20 000 kr per månad
 • Minst en sökande är fast anställd, har drivit eget företag i över två år, eller är pensionär
 • Minst en sökande har varit folkbokförd i Sverige i minst de senaste tre åren
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Coop

5 / 5

Lånefakta rekommenderar Coop som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Coop en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.