Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån och sparande under förmånliga villkor med kundens behov i fokus.

Läs mer & ansök ->

Moank

Moank – Förstklassig kundfokus och finansiell ansvarstagande

Inriktad på kunden
Moank, grundat år 2015, har som mål att bli en framstående aktör inom den finansiella sektorn genom starka värderingar med kunden i centrum. Genom att ständigt sätta tonen för verksamheten strävar Moank efter att skapa en modern och kundorienterad plattform.

Företaget erbjuder säkra finansiella tjänster under hållbara villkor, vilket främjar en sund, ansvarsfull och långsiktig privatekonomi för varje individ. Samtidigt arbetar Moank aktivt för att säkra hållbar och lönsam utveckling för sina företagskunder.

Ansvarsfull kreditgivning
Moank engagerar sig intensivt i att motverka överskuldsättning i samhället genom en stringent och personligt anpassad kreditprövningsprocess. Målet är att skaffa djupare insikter i kundernas specifika situationer och behov, med samtidig vaksamhet för att säkerställa att lån inte används för destruktiva ändamål. Genom preciserade analyser och ett mänskligt perspektiv strävar Moank efter att erbjuda skräddarsydda villkor för varje kund, skapande en tryggare privatekonomi.

Teknisk innovation
Med en inriktning på teknisk innovation och nytänkande strävar Moank konstant efter att förbättra sin förmåga att förstå varje kunds unika ekonomiska situation och behov. Genom detaljerad analys och diagnostik av varje enskilt fall strävar Moank efter att uppnå en balans mellan avkastning och risk för att säkerställa en stabil verksamhet och långsiktig lönsamhet.

Kreditmarknadsbolag
Moank AB, som har erhållit Finansinspektionens godkännande, står som ett kreditmarknadsbolag. Företaget tillämpar kryptering enligt samma säkerhetsprotokoll som traditionella banker för all hantering av information, vare sig den är överförd eller lagrad. Moank värnar om kundernas personliga integritet och har designat sina verktyg och processer för att uppfylla kraven enligt Dataskyddsförordningen (GDPR), vilket ytterligare understryker sitt engagemang för säkerhet och ansvar i sin verksamhet.


Lån med Moank

Låna pengar hos Moank. Ett flexibelt och ansvarsfullt alternativ
Moank strävar efter att erbjuda flexibla lån utan säkerhet, vilket gör det till ett föredraget alternativ för dem som söker ekonomisk flexibilitet.

Ansvarsfull utlåning 
Moank har ett djupt engagemang för en sund och ansvarsfull utlåning. Genom att enbart erbjuda lån som främjar en positiv riktning utan att överbelasta din privatekonomi, anpassar Moank sina lånerbjudanden efter dina specifika behov och ekonomiska förutsättningar. Målet är att du som låntagare ska känna dig trygg och säker med ditt lån.

Privatlån med flexibel ränta 
Moank erbjuder privatlån med en räntesats som sträcker sig från 5,90 % till 19,90 %. Låntagare har möjlighet att ansöka om lån utan säkerhet med belopp upp till 600 000 kr. För dem som föredrar stabilitet och överskådlighet i sina månatliga betalningar finns även möjligheten att välja lån med fast ränta.

Lånesamling hos Moank
Att hantera flera lån och krediter från olika långivare kan vara både krångligt och kostsamt. Moank erbjuder dig möjligheten att samla dina lån hos dem för att förbättra din privatekonomi. Genom ett samlingslån kan du oftast sänka dina månadskostnader och dra nytta av att endast behöva hantera en räkning istället för flera.

Låneskydd för extra trygghet
Moank strävar efter att ge sina låntagare extra trygghet genom ett låneskydd. Detta skydd träder i kraft vid oväntade händelser såsom sjukskrivning eller arbetslöshet. Försäkringen innebär att Moank står för hela din månadskostnad om du skulle bli långtidssjukskriven eller förlora din anställning.

Möjlighet att lösa lånet i förtid
För dem som önskar lösa sitt lån i förtid, erbjuder Moank denna möjlighet. Kontakta bara deras kundtjänst för att arrangera detta. I enlighet med lagen om penningtvätt måste Moank säkerställa källan till medlen som används för att lösa lånet. Detta genomförs genom inhämtande av dokumentation såsom nytt låneavtal, gåvobrev, kvitton, beroende på varifrån medlen kommer.

Sammanfattningsvis är Moank ett idealiskt val för dem som söker flexibla lån med hänsyn till ekonomisk trygghet och ansvarstagande utlåning.


Vilka krav har Moank?

Moank fastställer följande minimikrav för att ansöka om privatlån:

 • Ålderskrav: Du måste vara åtminstone 20 år gammal.
 • Inkomstkrav: En årsinkomst på minst 180 000 kr krävs.
 • Folkbokföring i Sverige: Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Personnummer: Ett svenskt personnummer är obligatoriskt.
 • Betalningsanmärkningar: Det är inte tillåtet att ha fler än 2 betalningsanmärkningar.
 • Kronofogdskulder: Inga skulder hos Kronofogden får förekomma.

Efter att dessa krav uppfyllts kan du enkelt ansöka om ett privatlån från Moank. Ansökningsprocessen är smidig och kan göras online eller via telefon. Moank kommer att utföra en kreditbedömning för att fastställa din behörighet för lånet.

Om din låneansökan godkänns kommer du att motta ett låneavtal via e-post. För att slutföra lånet krävs din underskrift på avtalet.


Sparkonto med Moank

Ett tryggt och smart sätt att spara med insättningsgaranti och ränta från 2,95% till 4,15%.

För att öppna ett sparkonto med Moank:

 1. Logga in med BankID: Använd ditt BankID för att logga in och fyll i dina kontaktuppgifter.

 2. Välj sparkonto: Bestäm sparform och godkänn kontovillkoren med ditt BankID.

 3. Börja spara: Nu är du kund hos Moank och kan sätta in pengar på ditt sparkonto.

Sparkonto Flex - Spara med rörlig ränta

Ingen bindningstid, inga avgifter och statlig insättningsgaranti.

 • Sparränta: 4,15%
 • Ingen minsta insättning

Sparkonto Fast - Spara med fast ränta

Attraktiva räntor och statlig insättningsgaranti. Uttagsavgift tillkommer.

 • Fast 90 dagar
  Sparränta: 4,20%
  Minsta insättning: 10 000 SEK

 • Fast 180 dagar
  Sparränta: 3,95%
  Minsta insättning: 10 000 SEK

 • Fast 1 år
  Sparränta: 3,75%
  Minsta insättning: 10 000 SEK

 • Fast 2 år
  Sparränta: 2,95%
  Minsta insättning: 10 000 SEK

För att spara med Moank krävs att du är minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige, har ett BankID och ett svenskt bankkonto. Uttagsavgift på 2% av beloppet (minimum 500 kr) gäller för sparkonton med fast ränta. Maximalt kontosaldo per person är 1 050 000 kr.

SPARKONTO - Tryggare sparande

Insättningsgarantin innebär att staten ersätter dig om Moank skulle gå i konkurs. Garantin gäller för belopp upp till 1 050 000 kr per person och institut. För ytterligare information, besök Riksgäldens hemsida.


Moank erbjuder Factoring

Moank specialiserar sig på att erbjuda företag i Sverige factoring, en finansieringsform där företag säljer sina fakturor till en faktor. Faktorn, i detta fall Moank, betalar ut en del av fakturabeloppet direkt till företaget, med en deducerad avgift.

Följande typer av factoring erbjuds av Moank:

 • Fakturabelåning: Vid fakturabelåning betalar Moank ut en del av fakturabeloppet direkt, med en avgift. Återstående belopp betalas ut vid fakturans förfallodag.

 • Fakturaköp: Vid fakturaköp köper Moank upp hela fakturabeloppet, efter att ha dragit av en avgift. Företaget slipper därmed vänta på fakturans förfallodag för att få betalt.

 • Kontraktsbelåning: Kontraktsbelåning möjliggör belåning av hela eller delar av ett företags kontraktsintäkter. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för företag med stabila intäkter.

Fördelar med factoring från Moank:

 • Snabb tillgång till kapital: Factoring ger omedelbar kapitaltillgång, vilket är fördelaktigt för finansiering av investeringar eller affärsmöjligheter utan väntan på fakturans förfallodag.

 • Minskade administrativa kostnader: Genom att använda factoring från Moank slipper företag hantera fakturaadministrationen, inklusive påminnelser och inkasso, vilket sparar både tid och pengar.

 • Ökad likviditet: Factoring kan öka företagets likviditet, vilket innebär att det finns mer pengar tillgängligt för oväntade utgifter, vilket skapar en stabilare ekonomisk situation.

Nackdelar med factoring från Moank:

 • Avgifter: Factoring medför avgifter, varierande beroende på vilken typ av factoring som väljs.

 • Kreditrisk: Användning av factoring innebär en kreditrisk, där företaget måste återbetala Moank om kunden inte betalar sin faktura.

Ansökningsprocess:

Ansökningsprocessen för factoring från Moank är enkel och smidig, tillgänglig online eller via telefon. Moank genomför en kreditbedömning för att fastställa berättigande.

För att ansöka om factoring från Moank krävs:

 • Att företaget är ett aktiebolag eller en enskild firma.
 • En omsättning på minst 1 år.
 • En god kreditvärdighet.

Om ansökan godkänns kommer ett avtal att skickas via e-post, och det krävs en signatur för att slutföra factoringprocessen. Moank framstår som ett fördelaktigt alternativ för företag som söker snabb kapitaltillgång och vill minska administrativa kostnader.


Så här går låneansökan till hos Moank

 1. Skicka in ansökan
  Den blivande låntagaren väljer det önskade lånebeloppet och fyller i personuppgifter, samt ekonomi- och bankuppgifter. Ansökningsprocessen tar endast 2 minuter.

 2. Ansökan behandlas
  Moank genomför en kreditupplysning och säkerställer att låntagaren uppfyller grundkraven. Vid behov kan Moank kontakta låntagaren för kompletterande information.

 3. Besked
  åntagaren får besked inom 1-2 bankdagar, antingen via mejl eller telefon. Vid godkänt lån och efter att låntagaren har signerat skuldebrevet överförs pengarna till låntagarens konto inom 1-2 bankdagar.


Sammanfattning 

Moank erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter till konkurrenskraftiga priser. Det är ett lämpligt val för privatpersoner som söker privatlån, sparkonto eller låneskydd. För privatlån erbjuds räntor mellan 5,90 % och 19,90 %, och lånebelopp upp till 600 000 kr kan erhållas utan säkerhet. Moank har vissa minimikrav för privatlån, och ansökningsprocessen är smidig. Det är dock viktigt att notera att räntor kan vara höga för de med dålig kreditvärdighet och att låneskyddet kan vara kostsamt.

 • 25 000 kr ‑ 600 000 kr
 • Rörlig individuell ränta 5,90 % ‑ 15,95 %
 • 395 kr i uppläggningsavgift
 • 0 kr i aviavgift vid autogiro
 • Löptid 1 år ‑ 15 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst 20 år gammal
 • Minst 180.000 kr i årsinkomst
 • Ingen skuld hos Kronofogden de senaste 12 mån

Företaget

Moank utmärker sig som en modern finansiell aktör genom att använda innovation och ny teknik för att erbjuda lån och finansiella produkter under förmånliga villkor. Vårt åtagande sträcker sig bortom enbart affärstransaktioner – vi strävar efter att erbjuda enkelhet, personlighet och anpassning efter dina unika behov. Genom att vara lyhörda för dina ekonomiska förutsättningar vill Moank främja en sund och ansvarsfull utlåning, vilket i sin tur bidrar till en stabil och hållbar privatekonomi. När du ansöker om och beviljas lån hos oss kan du alltid känna dig trygg.

Moank är ett kreditmarknadsbolag med fokus på högkvalitativa konsumentkrediter på den svenska marknaden, samt smarta spartjänster och relaterade försäkringar. Grundat 2020, har Moank sitt huvudkontor i Stockholm.

Moank AB innehar tillstånd från Finansinspektionen som ett kreditmarknadsbolag. Företagets styrelse utgörs av följande personer:

 • Fredrik Eriksson, VD och grundare
 • Andreas Johansson, CFO
 • Emil Eriksson, CMO

Kontakt

Moank kundservice:

 • Kundtjänst: Måndag till fredag kl. 09.00-18.00
 • Chatt: Måndag till fredag kl. 09.00-18.00
 • E-post: 24/7
 • Telefonnummer: 08-520 059 55

Moank har sitt huvudkontor i Stockholm. Telefonnumret till kundtjänst är 08-520 059 55.

Moanks Klagomålshantering:

Moank strävar efter att hantera klagomål från sina kunder på ett snabbt och effektivt sätt. Kunder har möjlighet att lämna sina klagomål via telefon, chatt eller e-post. När ett klagomål mottas registreras det och skickas vidare till en ansvarig medarbetare, som tar kontakt med den klagande för att få ytterligare information.

Moank inleder en snabb utredning av klagomålet och samlar in all relevant information, inklusive dokumentation och vittnesmål. Efter avslutad utredning fäller Moank ett beslut om hur klagomålet ska hanteras och informerar den klagande om detta så snart som möjligt.

I händelse av att kunden inte är nöjd med beslutet har hen möjlighet att lämna in en anmälan till Finansinspektionen. Moank strävar mot att lösa alla klagomål på ett tillfredsställande sätt för den klagande.


Fördelar med Moank

Lånebelopp upp till 600 000 kr
Lånen kan tecknas utan säkerhet
Fast ränta tillgänglig
Insättningsgaranti på sparkontot
Låneskydd tillgängligt
Moank Pay
Factoring för företag

Nackdelar med Moank

Räntor kan vara höga för personer med dålig kreditvärdighet
Låneskyddet kan vara dyrt

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
395
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 3
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Nej
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Folkbokföring: Måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Ålderskrav: Minst 20 år gammal.
 • Inkomstkrav: Minst 180.000 kr i årsinkomst.
 • Skulder: Ingen skuld hos Kronofogden de senaste 12 månaderna.
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Moank

4 / 5

Lånefakta rekommenderar Moank som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Moank en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.