Sambla

Sambla, den nya generationens låneförmedlare. Sedan starten har Samblas filosofi alltid varit densamma – att jämföra långivarnas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Kontor i Stockholm, Lund, Oslo och Helsingfors har Sambla fram till idag hjälpt över 390 000 kunder att jämföra sina lån.

Läs mer & ansök ->

Om Sambla

Hos Sambla kan du enkelt låna pengar genom att samla olika lån och få en förmånligare ränta. Genom deras jämförelsetjänst kan du komma i kontakt med 40 olika långivare. Genom att låta Sambla agera som förmedlare kan de hitta långivare som är villiga att låna ut pengar specifikt till dig.

Sambla presenterar en översikt över vilka långivare som kan erbjuda dig lån och erhåller provision från långivaren för att underlätta förmedlingen. Deras utbud sträcker sig från privatlån på 5 000 till 600 000 kronor. Dessutom kan de assistera dig med att samla dina lån och minska dina räntekostnader.

Trygghet 
Sambla värnar om din säkerhet. För att garantera den högsta nivån av trygghet har dom utvecklat ett eget unikt affärssystem som är SSL-certifierat med krypterad data, samarbetar med UC och använder signering med BankID. Detta system möjliggör en snabb och enkel process, från den initiala jämförelsen till dess att pengarna finns på ditt konto. Beroende på om det rör sig om ett nytt lån eller att lösa in befintliga lån, sätts pengarna antingen in på ditt konto eller hos dina långivare.

Snabbt och enkelt
Enkelhet och snabbhet är nyckeln. Hos Sambla får du tillgång till erbjudanden från upp till 40 olika långivare när du ansöker om privatlån, blancolån eller när du vill samla befintliga lån. Det ger dig möjligheten att välja det bästa budet som passar just dig. Deras betyg på över 4.8 av 5 indikerar att kunderna är högst nöjda med de villkor Sambla förmedlar för lånen.

Ansökan är kostnadsfri
Med 40 partners. Hos Sambla är det helt kostnadsfritt att använda deras tjänster. När du väljer att låna genom Sambla genomförs endast en kreditupplysning hos UC. Det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader när du använder deras tjänst jämfört med att själv kontakta flera olika banker eller långivare. Läs gärna mer om Samblas samarbetspartners och deras erbjudanden

Att ansöka om ett lån hos Sambla är enkelt och deras jämförelsesida erbjuder användarvänlig navigering samt tydlig och detaljerad information. Genom den överskådliga layouten blir det lätt att förstå vad Sambla står för, deras breda utbud och hur du kan dra nytta av deras lånetjänster.

Det kan dock vara till fördel att få vissa delar ytterligare förklarade. Till exempel är "låneskydd" ett begrepp som refererar till trygghetsförsäkringar som Sambla erbjuder som ett tillägg till lånet. I likhet med andra låneförmedlares erbjudanden av snabblån och lån till personer som vanligtvis inte uppfyller standardkraven, finns det vissa risker att vara medveten om.

En av de mest uppenbara riskerna är att om din ekonomi är osäker, om du redan har befintliga skulder eller lever på gränsen till dina ekonomiska möjligheter, kan det hända att du tar lån som du inte kan återbetala. Detta kan leda till en situation där du fastnar i kostsamma lån med betydande påverkan på din ekonomi. I värsta fall kan det resultera i betalningsanmärkningar och till och med leda till Kronofogdens ingripande. Därför är det klokt att vara försiktig med lån som lovar mycket och att aldrig låna mer än vad du har förmågan att betala tillbaka inom rimliga gränser för din ekonomi och situation. Att vara medveten om riskerna och att agera ansvarsfullt när det gäller lån är viktigt för att undvika allvarliga konsekvenser för din ekonomi på lång sikt.


Sambla berättar

En av Samblas kunder, som vi kommer kalla för Andreas, delar sin positiva erfarenhet med tjänsten. Andreas valde att använda Sambla för att konsolidera sina lån och på så vis minskade han både sina månatliga avbetalningar och den totala kostnaden för lånen. Han hade flera spridda lån med en sammanlagd skuld på 250 000 kronor.

Genom att samla sina lån med Sambla kunde han kombinera dem till ett enda lån och kraftigt reducera sin effektiva ränta från 18 procent till 6 procent. Tidigare belastades han med en månatlig kostnad på 8 000 kronor, medan han nu betalar endast 5 500 kronor per månad.

Andreas uttrycker sin stora tillfredsställelse med Samblas hjälp och nämner att han inte trodde det var möjligt att samla alla sina skulder till ett enda lån.

Utöver den minskade månadsbetalningen resulterar detta i en total besparing på över 200 000 kronor för Andreas. Den dramatiska minskningen av hans månadsbetalning berodde främst på den kraftiga sänkningen av den effektiva räntan.

En rådgivare hos Sambla, betonar att den betydande sänkningen av den effektiva räntan har en enorm effekt på den totala kostnaden för Andreas. Detta ger han även lite extra utrymme i plånboken varje månad.

Andreas hade möjligheten att ytterligare sänka sin månadsbetalning, men han föredrog att betala av sin skuld i en snabbare takt för att minska totalkostnaden ytterligare.


Lån och räntor hos Sambla

Samblas lånevillkor och räntesatser är skräddarsydda för varje individuell ansökan, vilket gör det svårt att förutse exakt vilken ränta som erbjuds. Sambla agerar som förmedlare och fastställer inte själva räntesatserna. När du ansöker om ett lån skickas din förfrågan till över 40 olika långivare som sedan bedömer din ansökan individuellt.

Denna bedömning grundas på flera faktorer såsom ålder, kreditvärdighet, betalningsförmåga och eventuella betalningsanmärkningar. Utifrån denna omfattande analys presenteras sedan ett specifikt lånerbjudande med en angiven räntesats.

Eftersom varje låneansökan behandlas unikt är det omöjligt att fastställa en generell vanlig räntesats. Räntesatserna varierar även beroende på typen av lån du ansöker om. Till exempel brukar lån utan säkerhet, så kallade blancolån, ha generellt högre räntor jämfört med exempelvis bolån där din fastighet används som säkerhet för lånet. Likaså kan snabblån tillhöra kategorin lån med högre räntesatser.

Hos Sambla kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor, med lägsta lånebeloppet på 5 000 kronor. Deras flexibla utbud är anpassat för olika lånebehov och kan skräddarsys efter individuella ekonomiska förutsättningar. Det är viktigt att vara medveten om att räntesatser och lånebelopp kan variera och det är alltid klokt att noga överväga och jämföra olika lånealternativ innan man tar ett beslut.


Sambla hjälper dig

Hos Sambla erbjuds flera alternativ för olika lånebehov. Ett av de framstående erbjudandena är möjligheten att samla befintliga lån från olika långivare, vilket benämns som refinansiering. Det innebär att du kan kombinera alla dina aktuella lån till ett enda, mer överskådligt lån. På så vis får du inte bara en klarare och mer hanterbar bild av dina skulder och kostnader utan även förmånligare villkor, inklusive en lägre räntesats och endast en avgift att hålla reda på och hantera.

Genom att samla dina lån hos Sambla ges du möjligheten att förbättra din ekonomiska överblick. Den förenklade strukturen kan också innebära förbättrade lånevillkor och en mer fördelaktig räntesats. Detta kan i sin tur leda till att du snabbare kan bli skuldfri och få en ökad ekonomisk flexibilitet varje månad. Att hantera en enda låneavgift istället för flera kan göra det enklare att hålla ordning på och planera din ekonomi på ett mer effektivt sätt. Att refinansiera och samla dina lån är ett verktyg för att skapa en mer hållbar och välmående ekonomisk situation för framtiden.


Sambla gillar att samla dina lån

Att konsolidera dina lån hos Sambla innebär flera fördelar som kan förbättra din ekonomiska situation på olika sätt:

 1. Minska dyra avbetalningar, smålån och kreditkostnader: Genom att kombinera dina lån till ett enda lån kan du bli av med dyrare avbetalningar och mindre lån, vilket kan minska dina samlade kreditkostnader.

 2. Lägre månadskostnad: Genom att samla dina lån skapas möjligheten till en lägre månadskostnad, vilket kan göra din ekonomi mer hållbar och ge dig mer utrymme i budgeten.

 3. Räntesänkning: En samlad lånestrategi kan resultera i en sänkning av den totala räntan, vilket i sin tur kan spara pengar på lång sikt.

 4. Snabb utbetalning: Processen med Sambla kan leda till snabbare utbetalning, vilket ger en mer smidig och effektiv hantering av dina lån.

 5. Månadsbesparing: Genom att minska månadskostnaderna kan du spara pengar varje månad, vilket kan användas för andra behov eller sparas för framtiden.

 6. Enkelhet med samlade lån: Genom att samla alla dina lån på ett ställe blir det enklare att hantera och överblicka din ekonomi.

 7. Brett samarbete: Sambla samarbetar med över 40 banker och långivare, vilket ökar chansen att hitta ett lån som passar just din situation och behov.

 8. Förbättrad kreditvärdighet: En samlad lånestrategi kan hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet för framtiden, vilket kan öppna upp möjligheter för bättre lånevillkor och erbjudanden.


Privat lån

Privatlån utgör en flexibel typ av lån som inte kräver någon form av säkerhet eller pant. Dessa lån ger låntagaren friheten att använda lånebeloppet för olika ändamål utan specifika restriktioner. Ofta kallas dessa lån även blancolån. Denna typ av lån kan användas för olika ändamål, såsom att finansiera en ny bil, renoveringsprojekt i hemmet, resor eller andra personliga behov.

En av de mest lockande aspekterna med ett privatlån är dess flexibilitet när det gäller användningsområden. Du har friheten att bestämma hur du vill använda lånet, vilket ger dig möjligheten att förverkliga olika planer eller investeringar som du kan ha.

Det är viktigt att notera att räntan för privatlån eller blancolån är vanligtvis rörlig, vilket innebär att den kan förändras över tid baserat på marknadens villkor eller andra faktorer. Detta skiljer sig från exempelvis ett bolån där räntan ofta kan vara fast under en längre tidsperiod.

Att välja ett privatlån ger flexibilitet och frihet att använda lånebeloppet enligt dina personliga behov och önskemål. Det är dock viktigt att noggrant överväga och planera återbetalningen för att säkerställa en sund och hållbar ekonomisk situation.


Bolån

Sambla erbjuder låneförmedling för bolån till dem som annars kan stå inför svårigheter att få sin låneansökan beviljad. Om du befinner dig i situationer som egen företagare, studerande eller om din kreditvärdighet är svag, kan Sambla vara till hjälp genom att underlätta ansökan om bolån hos långivare som vanligtvis är mer flexibla och generösa i sina bedömningar.

Med andra ord agerar Sambla som en medlare och ger möjlighet att få ett bolån även om din nuvarande bank har avslagit din ansökan. Det är dock viktigt att notera att erbjudna räntor och villkor kan vara högre och mer krävande jämfört med genomsnittet, och detta beror främst på att långivaren tar hänsyn till den högre risken som är förknippad med dessa specifika situationer.

Att erhålla ett bolån genom Sambla kan vara en värdefull möjlighet för dem som står inför utmaningar när det gäller traditionella låneansökningar. Det är dock klokt att vara medveten om de eventuella kostnaderna och villkoren som kan vara förknippade med dessa bolån för att fatta välgrundade beslut och säkerställa en långsiktig ekonomisk hållbarhet.


Sambla samarbetar med 40 långivare

Antalet långivare som Sambla engagerar när de behandlar din ansökan är en variabel som inte bara påverkas av den specifika lånetypen du söker utan även av flera andra viktiga faktorer. Sambla, med sitt nätverk på över 40 långivare, strävar efter att matcha låntagare med passande lånealternativ baserat på individuella behov och ekonomiska förutsättningar.

Det är viktigt att förstå att trots det omfattande nätverket av långivare som Sambla samarbetar med, innebär det inte nödvändigtvis att varje enskild ansökan når samtliga partners. Deras partnerskap är målinriktade och anpassade för varje specifik lånetyp. Till exempel, när det gäller bolån, kan Sambla ha ett begränsat antal samarbetspartners, medan andra lånetyper, som peer-to-peer-lån, kan ha ett annat antal samarbetspartners.

Den exakta räckvidden av långivare som mottar din ansökan kommer således att variera beroende på den specifika lånetypen, din nuvarande betalningsförmåga och även det specifika behovet av snabb penningöverföring. Det är därför en klok strategi att vara medveten om vilka långivare som är kopplade till varje specifik lånetyp för att bättre förstå vilka alternativ som kan vara tillgängliga vid din ansökan.


Hur fungerar ansökan?

För att inleda en låneansökan hos Sambla behöver du fylla i ett ansökningsformulär på deras webbplats, en process som vanligtvis tar endast några minuter av din tid.

 • Besök Samblas webbplats och fyll i ett enkelt ansökningsformulär.
 • Vanligtvis tar processen endast några minuter.
 • För att kunna ansöka behöver du vara minst 18 år gammal.
 • Din månadsinkomst bör vara på minst 8 400 kr.
 • Du behöver ha varit skriven i Sverige i minst ett år.
 • Ingen aktuell skuld hos Kronofogden de senaste sex månaderna tillåts.
 • Ange det önskade lånebeloppet och val av återbetalningstid.
 • Möjlighet att välja att flytta befintliga lån eller samla dem under ansökningsprocessen.
 • Slutför genom att ange dina kontaktuppgifter och gå vidare med ansökan.

Efter din ansökan får du vanligtvis snabbt ett svar. Dock är det viktigt att notera att långivarna har upp till 24 timmar på sig att skicka sina erbjudanden till dig. Det kan vara fördelaktigt att avvakta och samla in alla erbjudanden innan du jämför dem för att göra en välgrundad bedömning.

Sambla fungerar som en mellanhand för lån. Det betyder att deras roll är att underlätta kontakten mellan dig och potentiella långivare. Det är väsentligt att förstå att Sambla själva inte utgör en kreditgivare; du lånar alltså inte pengar direkt från dem. Dessutom ingår du inte i något avtal med Sambla; det avtal du eventuellt signerar gäller den specifika bank eller långivare som du väljer att gå vidare med. Din relation och avtal sker direkt med den valda långivaren, där Sambla endast underlättar processen genom att förmedla kontakten.


Sambla Plus

När du använder Sambla, vad är fördelarna? Genom att bli medlem i Sambla Plus skapas en profil i deras databas. Syftet är att erbjuda skräddarsydda erbjudanden och förmåner inom olika finansiella tjänster för privatpersoner.


Försäkring

Sambla sträcker sig bortom enbart att förmedla lån och agerar även som en registrerad försäkringsgivare. Genom deras trygghetsförsäkring erbjuder de ett extra skyddsnät för att underlätta hanteringen av dina fasta månadskostnader om du befinner dig i situationer där det blir utmanande att klara av dem på egen hand. Denna typ av försäkring kan vara till nytta vid händelser som sjukdom eller skada som påverkar din ekonomi, plötslig arbetslöshet eller behovet av att vårda en sjuk familjemedlem. Genom trygghetsförsäkringen strävar Sambla efter att ge ekonomisk trygghet och avlastning vid oförutsedda omständigheter.


Samblas låneskydd

Benämnt som trygghetsförsäkring, utgör en tilläggstjänst som inte automatiskt inkluderas vid lånansökningar. Det är en extra service som erbjuds av Sambla för att ge dig ytterligare skydd och säkerhet i händelse av oväntade ekonomiska utmaningar eller oförutsedda händelser i livet. Detta tilläggstjänst erbjuds separat och syftar till att ge dig ökad trygghet och stöd om du hamnar i situationer där det blir svårt att klara dina lånebetalningar. Genom Samblas låneskydd ges möjligheten till ett extra lager av ekonomisk säkerhet för att underlätta i potentiellt svåra tider.


Genomsnittliga aviavgifter och deras påverkan på lånekostnader

När du använder Sambla för att förmedla ett lån erhåller långivaren en ersättning från Sambla. Sambla själva debiterar inte dig några avgifter för att använda deras tjänster. Däremot kan de kostnader du kan komma att betala till den specifika banken eller långivaren du väljer att teckna avtal med variera betydligt. Detta inkluderar potentiella avgifter för betalningsavier och andra administrativa kostnader.

Det är en viktig faktor att ta hänsyn till eftersom dessa avgifter kan påverka den totala kostnaden för ditt lån avsevärt. Till exempel kan olika banker tillämpa olika avgifter för betalningsavier eller andra administrativa kostnader. Det är avgörande att du tar med dessa kostnader i din övervägning och jämför dem när du bedömer olika låneerbjudanden. Att vara medveten om och förstå de administrativa kostnaderna kan ge dig en mer exakt bild av de faktiska kostnaderna för lånet över dess löptid.

Samblas sammanfattning:

 • Räntor bestäms efter individuell bedömning av de kontaktade långivarna.
 • Erbjuder privatlån upp till 600 000 kr.
 • Förutom privat- och bolån inkluderas alternativ som snabblån, peer-to-peer-lån och lån för dem utan fast inkomst.
 • Hjälper till att konsolidera flera lån till ett enda.
 • Samarbetar med över 40 olika långivare.
 • Utför endast en kreditupplysning (UC) per låneansökan.
 • Tillåter ansökan om lån via Bank-ID.
 • Har partners som accepterar betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.
 • Erbjuder möjligheten att stödja dem som nekats bolån.

 

Företaget

Sambla, en ledande aktör inom låneförmedling och finansiella tjänster, sträcker sig inte bara över Sverige utan har etablerat sig som en pålitlig resurs även i grannländerna Norge, Danmark och Finland. Det är en del av den Sambla Group, vilket innefattar också företag som Advisa och Rahalaitos, och tillsammans bildar de en stark närvaro inom finansbranschen.

Under 2020 visade företaget imponerande resultat med en omsättning på över 318 miljoner kronor och en vinst på cirka 70 miljoner kronor. Detta framgångsrika år byggde vidare på företagets historia; det startades ursprungligen år 2014 under namnet Consida och tog sedan namnet Sambla 2017, och sedan dess har det blivit en välkänd och pålitlig partner för låneförmedling och finansiella lösningar i regionen.


Kontakt

För kontakt med Sambla:

Telefon: 0770-22 01 80 E-post: kundtjanst@sambla.se

Öppettider:

 • Måndag till torsdag: 09.00-20.30
 • Fredag: 09.00-17.00
 • Lördag och söndag: 12.00-16.00

Om du önskar överklaga kan du göra det genom att:


Fördelar med Sambla

Samarbetar med fler än 40 banker
Hos Sambla får du tillgång till kunnig och professionell ekonomisk rådgivning
Samla dina lån
Låna upp till 600 000 kr
Hjälper dig som har svårt att få ett lån via en traditionell bank
Samarbetar med långivare som förmedlar peer-to-peer-lån
Tydlig hemsida med lättillgänglig information
Webbsidan erbjuder förklaringar av vanliga ekonomiska termer och begrepp på ett lättillgängligt sätt

Nackdelar med Sambla

Sambla har helgstängt
Sambla bestämmer inte räntan utan det gör långivaren
Du tecknar inte avtalet med Sambla
Erbjuder inte direktutbetalningar
Tar en UC

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1-2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav

För att få lån hos Sambla behöver du uppfylla följande krav:

 • Måste vara minst 18år
 • Måste vara folkbokförd i Sverige
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Sambla

5 / 5

Lånefakta rekommenderar Sambla som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra 40 olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Sambla en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.