Rocker

Rocker AB har gjort betydande framsteg och uppnått betydande milstolpar. Över 1 miljon användare har anslutit sig till deras tjänster. Rockerkortet har inte bara tagits i anspråk på över 170 länder, vilket demonstrerar dess globala omfattning, utan Rocker Pay har också sett en imponerande tillväxt på över 286% per år. Dessutom, med en stabil kundnöjdhet på 4,6 av 5, bekräftar detta deras strävan efter att leverera högkvalitativ service och fokus på användarupplevelsen.

Läs mer & ansök ->

Rocker

Rocker är en plattform som uppstod med syftet att förenkla och säkra finansiella processer, och dess särpräglade profil utmärks av ett djupt engagemang för användarvänlighet, säkerhet och ständig innovation.

Inverkan:

 • 1M+ Användare: Ett tydligt bevis på det förtroende som plattformen har vunnit globalt.
 • 170+ Länder: Rockerkortet används världen över, vilket påvisar dess internationella genomslagskraft och tillförlitlighet.
 • +286% Tillväxt för Rocker Pay: Ett tecken på framgång och kontinuerlig förbättring av tjänster.
 • Kundnöjdhet 4,6/5: Målet är att erbjuda högkvalitativa upplevelser som svarar mot kundernas behov och förväntningar.

Hållbarhetsvision: Rocker strävar efter att bygga den mest framstående plattformen för vardagliga finansiella tjänster och hållbara betalningar. Företaget vill positivt påverka samhället och förverkliga sin vision genom handling. Rocker bedriver sin verksamhet med hög etisk standard för att skapa värde inte bara för kunderna utan för alla intressenter.

När man talar om hållbarhet avser det påverkan på samhället ur sociala, miljömässiga och ekonomiska perspektiv. Det inkluderar etiskt agerande, främjande av mänskliga rättigheter, kundskydd för att undvika överskuldsättning och en ansvarsfull hantering av resurser.

Hållbarhetsarbetet är integrerat i Rockers dagliga verksamhet och styrs av företagets ordinarie organisation och bolagsstyrning. Årligen beslutar styrelsen om företagets hållbarhetspolicy och följer upp och utvärderar hållbarhetsarbetet. Mål och inriktning för hållbarhetsarbetet beslutas av styrelsen, medan VD, med stöd av företagsledningen, har övergripande ansvar för genomförandet och övervakningen av hållbarhetsinitiativen.


Privatlån med Rocker

Låna upp till 600 000 kr med Rocker - den enkla vägen till finansiell frihet. Genom att få svar från flera banker med endast en kreditupplysning kan individer jämföra olika erbjudanden direkt i den användarvänliga appen. För närvarande inkluderar varje ansökan 6 månader av Rocker Premium, en exklusiv förmån värd 594 kr.

Med Rocker Premium kan man sköta allt från mobilappen och dra nytta av förmåner som högre sparränta, en kostnadsfri kontokredit och andra erbjudanden som gör ekonomin ännu mer gynnsam. Genom att följa utvecklingen av möjligheten till lån och förväntad ränta över tid kan man fatta välgrundade beslut om ekonomin.

Rocker erbjuder även Samlingslån för dem som önskar konsolidera befintliga lån och krediter. Genom att samla skulderna får individer en tydligare överblick över sina ekonomiska förpliktelser och kan dra nytta av Rockers konkurrenskraftiga villkor.

En av de främsta fördelarna med att ansöka genom Rocker är att de endast genomför en kreditupplysning hos UC. Det innebär att det bara finns en förfrågan registrerad, vilket minimerar påverkan på kreditvärdigheten. Eventuella omfrågandekopior från samarbetspartners påverkar inte kreditvärdigheten hos UC. För att förbättra träffsäkerheten i kreditbesluten kan vissa av samarbetspartners även hämta kompletterande information från Bisnode, men detta påverkar inte kreditvärdigheten hos UC.

Rocker AB fungerar som kreditförmedlare, och ansökningar skickas till de kreditgivare som bäst matchar individens profil. Med etablerade samarbeten med ledande finansiella institutioner, inklusive Avida Finans, Bank Norwegian, Banky, Coop (MedMera Bank), Marginalen Bank, Nordax Bank, Northmill Bank, Nstart, Svea Bank och SevenDay Bank, finns en sannolikhet på 81% att få låneerbjudanden från Rockers partners. Chansen är hög, och räntan kan förväntas ligga mellan 3,8% - 7,2% beroende på olika faktorer. Individen kan göra sin ekonomiska framtid tryggare med Rocker.


Vilka krav har Rocker?

För att bli beviljad ett privatlån hos Rocker behöver du uppfylla följande kriterier:

 • Åldern måste vara mellan 20 och 70 år.
 • Du måste vara fast anställd, förtidspensionär eller pensionär.
 • Om du är egenföretagare krävs att ditt bolag har varit aktivt i minst 2 år.
 • En deklarerad inkomst på minst 10 000 kr.
 • Mobilt BankID.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Ingen skuldsaldo hos Kronofogden.

Sparande med Rocker - Enkelt och lönsamt

Maximera ditt sparande med Rocker och dra nytta av upp till 4,40 % sparränta. Vår plattform erbjuder smidigt sparande med möjlighet till fria uttag och alternativet att låsa in dina pengar för att maximera räntan. Du har även möjlighet att automatiskt fylla på ditt kort från sparkontot för att skapa en sömlös sparupplevelse.

För att uppnå ännu bättre ränta kan du låsa in dina pengar i ett sparvalv och påbörja en långsiktig sparplan. Under bindningstiden, som sträcker sig upp till 12 månader, har du möjlighet att binda minst 5 000 kr för att öka din avkastning.

Viktigt att notera är att under bindningstiden kan du varken ta ut eller sätta in pengar. Att avsluta sparvalvet innan bindningstiden är slut innebär att du förlorar den ackumulerade räntan. Vid behov av ytterligare insättningar krävs startandet av ett nytt sparvalv.

För att inleda sparandet i ett sparvalv öppnar du först ett sparkonto med fria uttag via Rockerappen. Därefter har du möjligheten att skapa flera bundna sparvalv, vilket ger dig flexibilitet och kontroll över ditt sparande. Med upp till 4,40 % sparränta är Rocker det optimala valet för enkelt och lönsamt sparande.


Rocker kort

Rocker erbjuder tre olika paket med kopplade kort till appen, och nedan presenteras de individuella förmånerna för varje paket:

Standard - Kostnadsfritt:

 • Full koll på ekonomin i appen.
 • Virtuellt kort för mobila- och onlinebetalningar.
 • Sparande med ränta från första kronan.
 • Upp till 1,00 % för rörligt sparkonto.
 • Upp till 4,05 % för sparvalv.
 • Virtuellt kort ingår kostnadsfritt med varje Rockerpaket.

Standard paket

Plus - 29 kr/månad (1 månad gratis):

 • Fysiskt och virtuellt kort för mångsidig användning.
 • Spara med ränta från första kronan.
 • Upp till 1,75 % för rörligt sparkonto.
 • Upp till 4,05 % för sparvalv.
 • 0,25 % upp till 5 % cashback.
 • Reseförsäkring och kostnadsfri kredit på 3 000 kr ingår.
 • Möjlighet att spara och söka efter kvitton i Gmail.

Plus paket

Premium - 99 kr/månad (6 månader gratis, värde 594 kr):

 • Biometriskt kort - Rocker Touch för en säkrare och hygienisk betalningsupplevelse.
 • Virtuellt kort för mångsidig användning.
 • Spara med ränta från första kronan.
 • Upp till 2,50 % för rörligt sparkonto.
 • Upp till 4,05 % för sparvalv.
 • 0% i valutapåslag och inga uttagsavgifter.
 • 0,5 % upp till 10 % cashback.
 • Reseförsäkring och kostnadsfri kredit på 5 000 kr ingår.
 • Möjlighet att spara och söka efter kvitton i Gmail.
 • Automatisk identifiering av fasta kostnader för enklare ekonomihantering.

Premium paket

Funktioner gemensamma för alla paket:

 • Möjlighet att låsa pengarna för att maximera räntan.
 • Fria uttag till Rockerkortet.
 • Cashback-förmåner genom att bjuda in vänner till Rockerkortet.
 • Biometriskt kort - Rocker Touch för säkrare betalningar i butik.

Sammanfattningsvis erbjuder Rocker mångsidiga paketalternativ med olika förmåner för att möta olika behov och preferenser hos användarna.

Läs mer om deras olika paket


Här är en jämförelse mellan Rockers olika paket

Förmåner Standard (0 kr/mån) Plus (29 kr/mån) Premium (99 kr/mån)
Virtuellt kort
Fysiskt kort -
Rocker Touch - -
Välj egen PIN-kod -
Inget valutapåslag - -
Uttagsavgifter 49 kr 49 kr 0 kr
Slipp upplägningsavgift för lån -
Extra - Räntefritt upp till 3 000 kr Räntefritt upp till 5 000 kr
Connect -
Spar Upp till 1,00% Upp till 1,75% Upp till 2,50%
Sparvalv
Cashback - 0,25% upp till 5,00% 0,25% upp till 10,00%
Reseförsäkring -
Kvitton 3 kvitton/månad Obegränsat Obegränsat
Splitta kostnad
Vänligen notera att Rocker alltid genomför en kreditprövning för att säkerställa din kreditvärdighet. Om Rocker bedömer att återbetalning av krediten kan vara problematisk, har du möjligheten att ansöka om ett standardpaket. Rocker Extra, med kreditgränser på 3000 kr eller 5000 kr, utgör en kontokredit. Efter att din ansökan har godkänts har du möjlighet att överföra medel från krediten till antingen ditt Rockerkort eller ditt bankkonto. Ett exempel på kostnader för en kredit på 5000 kr med 0 % nominell rörlig ränta, återbetalningstid på 12 månader och månatlig återbetalning om 417 kr, resulterar i en 0 % effektiv årsränta. Den totala återbetalningen uppgår till 5000 kr, och varje månad behöver du betala tillbaka 3 % (eller minst 50 kr) av det totala kreditbeloppet som du utnyttjar. Rocker fungerar som kreditförmedlare för Nordiska kreditmarknadsaktiebolaget. (Giltigt till och med 2022-07-15)
** Maximal cashback-intjäning är 100 kr/månad för Plus och 200 kr/månad för Premium.

Hur fungerar det?

 1. Fyll i en ansökan: Personen börjar med att fylla i en snabb och enkel digital ansökan. Det tar endast några minuter, och det är värt att notera att det endast genomförs en kreditupplysning under denna process för att minimera påverkan på personens kreditvärdighet.

 2. Hämta Rocker-appen och ta emot anbud: Efter att ansökan har skickats in, är nästa steg att ladda ner Rocker-appen. Med appen installerad kan personen bekvämt luta sig tillbaka i soffan och invänta anbuden som börjar strömma in från Rockers samarbetspartners. Detta är en smidig och effektiv process för att se vilka förmånliga erbjudanden som matchar personens behov.

 3. Få en översikt över anbuden i appen: När anbuden har kommit in, ger Rocker-appen personen en tydlig översikt över de olika alternativen från samarbetspartners. Personen kan enkelt granska och jämföra dessa erbjudanden för att välja det som passar bäst för deras ekonomiska situation och behov.

Genom att använda Rocker-appen får personen inte bara tillgång till smidig lånehantering utan även möjligheten att göra välgrundade beslut baserat på de erbjudanden som matchar deras krav. Rocker strävar efter att göra hela processen enkel och användarvänlig, så personen kan känna sig trygg med sitt val.


Företaget

2017 föddes Rocker AB ur en gemensam frustration. Jonas Hultin, Dennis Ahlsén och Mathias Johansson, kända inom fintech-världen genom Lendo, identifierade ett tydligt problem: bankindustrin halkade efter i den digitala omvandlingen.

Under en diskussion på ett café i Tyresö ifrågasatte de varför banktjänster verkade fast i det förflutna medan andra sektorer snabbt moderniserades. Varför kunde inte kunder enkelt hantera lån från sina mobiler, precis som andra mobiltjänster?

Det här var inte bara en irriterande observation - det var ett betydande hinder. Äldre system bromsade utvecklingen inom flera bankområden och försvårade skapandet av användarvänliga appar som fokuserade på användarupplevelsen.

Drivna av denna insikt beslutade de sig för att förändra situationen. Deras svar? Rocker AB.

Inom blott 3,5 månader lanserade Rocker sin första produkt: ett lån på 10 000 till 100 000 kr, fullt hanterbart via Rocker-appen. Men det var bara starten.

Genom åren har Rocker fortsatt sin utveckling inom olika områden:

 • En betaltjänst (checkout) för Blocket, Sveriges största köp- och säljsajt för begagnatvaror.
 • Kort med anslutningar till alla mobila plånböcker och fingeravtrycksläsare, en pionjär i Norden.
 • Open banking-verktyg som fokuserar på att optimera privatpersoners ekonomi och välmående.

Målet med Rocker AB var att bygga en bank som fungerar precis så som den borde.


Kundservice

Chatt Det snabbaste sättet att få hjälp med ärenden är att kontakta Rocker via chatten, tillgänglig på vardagar mellan 8:00 och 22:00 samt under helger och helgdagar från 10:00 till 20:00. Genom att legitimera sig med BankID kan användaren enkelt starta en konversation och få omedelbar hjälp.

Mejla Rocker För de som föredrar mejlkommunikation är det möjligt att skicka frågor eller ärenden till Rocker på support@rocker.com. Rocker strävar efter att svara inom 24 timmar för att säkerställa att användarna får den hjälp de behöver.

Flaggan 1115
116 74 Stockholm


Fördelar med Rocker

Erbjuder sina kunder en bra mobil app
Bra räntor
Förhandlar åt dig
Erbjuder betalkort 3 olika betal kort, vilket en av dom är gratis
Olika paketet som passar dig
Gratis reseförsäkring
Kundservice som har öppet dygnet runt
Sparkonto med hög ränta
Möjlighet att pausa lånet

Nackdelar med Rocker

Du kan endast ta ut 3 000 kr i månaden annars tillkommer en avgift
Det fysiska kortet är inte gratis
Använder 1 UC

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Måste vara mellan 20 och 70 år
 • Personnummer: Krav på svenskt personnummer
 • Identifiering: Krav på Mobilt BankID
 • Bosättningskrav: Måste vara folkbokförd i Sverige
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Rocker

5 / 5

Lånefakta rekommenderar Rocker som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Rocker en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.