Marginalen Bank

Marginalen Bank, med sitt huvudkontor i Stockholm och cirka 300 anställda, utgör en väsentlig del av Marginalen Group, en framstående leverantör av finansiella tjänster i Norden. Bankens affärsidé fokuserar på att tillhandahålla okomplicerade och transparenta finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Målet är att underlätta för kunder att ta kontroll över sin ekonomi och uppnå sina ekonomiska mål. Marginalen Bank skiljer sig från traditionella banker genom sina konkurrenskraftiga priser, goda kundservice, enkel och transparent prissättning samt flexibla lösningar. Därför utgör Marginalen Bank ett attraktivt alternativ för de som söker en okomplicerad och transparent finansiell tjänst. Banken erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och tjänster till konkurrenskraftiga priser, vilket gör den till en föredragen valmöjlighet för både privatpersoner och företag.

Läs mer & ansök ->

Marginalen Bank: Enkelhet och kvalitet i Svensk nischbankverksamhet

Marginalen Bank, grundad 2010 genom förvärvet av Citibanks svenska konsumentverksamhet, är en svensk nischbank som fokuserar på att tillhandahålla finansiella tjänster för både privat- och företagsmarknaden. Här är en närmare titt på vad banken har att erbjuda och dess unika position på marknaden.

Produkter för privatpersoner: Marginalen Bank strävar efter att möta privatpersoners behov genom att erbjuda en mångsidig produktportfölj. Denna inkluderar privatlån, betal- och kreditkort, sparkonton och försäkringar. Genom att täcka en bredd av finansiella områden strävar banken efter att vara en heltäckande lösning för sina kunder.

Brett utbud till sttraktiva priser: Banken har positionerat sig som ett attraktivt val genom sitt omfattande produktutbud till konkurrenskraftiga priser. Att erbjuda prisvärda alternativ för sina tjänster gör Marginalen Bank till en relevant aktör på marknaden.

Fokus på kundservice och rykte: Marginalen Bank har inte bara positionerat sig genom produkter och priser utan har även byggt upp ett gott rykte för kundservice. Att tillhandahålla en positiv kundupplevelse är en integrerad del av bankens affärsmodell.

Fördelar gentemot traditionella banker: Marginalen Bank skiljer sig från traditionella banker genom att erbjuda fördelar som konkurrenskraftiga priser, bra kundservice, enkel och transparent prissättning, samt flexibla lösningar. Dessa egenskaper gör banken till ett attraktivt val för de som söker alternativ till de mer etablerade aktörerna på marknaden.

Del av Marginalen Group: Marginalen Bank är en del av Marginalen Group, en framstående leverantör av finansiella tjänster i Norden. Att vara en del av en större grupp ger banken resurser och styrka för att fortsätta utvecklas och erbjuda högkvalitativa tjänster.

Huvudkontor och anställda: Med sitt huvudkontor i Stockholm och cirka 300 anställda representerar Marginalen Bank en etablerad närvaro inom den svenska finansiella sektorn.

Affärsidé och mål: Marginalen Banks affärsidé är tydlig – att erbjuda enkla och transparenta finansiella tjänster för att hjälpa privatpersoner och företag att ta kontroll över sin ekonomi och nå sina ekonomiska mål. Genom att hålla det okomplicerat och användarvänligt strävar banken efter att göra ekonomihantering tillgänglig för alla.

Slutsats: Marginalen Bank framstår som ett utmärkt val för de som söker enkelhet och kvalitet i sina finansiella tjänster. Med konkurrenskraftiga priser, bra kundservice och en stark närvaro inom Marginalen Group har banken skapat en position som en pålitlig aktör inom den svenska nischbanksektorn.


Marginalen Banks privatlån: Flexibilitet och konkurrenskraftig ränta

Marginalen Banks privatlån utgör en möjlighet för dig att få tillgång till kapital utan att behöva ställa säkerhet. Lånet erbjuder fördelar såväl som överväganden, och nedan ges en närmare titt på vad det innebär att ansöka om och använda Marginalen Banks privatlån.

Lånevillkor och räntesatser: Privatlånet från Marginalen Bank har en nominell ränta som sträcker sig från 6,45 % till 17,99 %. Årsräntan varierar mellan 6,55 % och 18,24 %. Dessa räntor fastställs efter en individuell kreditprövning, där din inkomst, boendesituation och andra ekonomiska faktorer vägs in. Lånet har en flexibel löptid som kan sträcka sig från 1 till 15 år, och du kan låna upp till 500 000 kronor.

Ansökningsprocess: För att ansöka om privatlån hos Marginalen Bank behöver du fylla i en ansökan via deras hemsida. En kreditupplysning utförs och din ansökan genomgår en kreditprövning. Vid godkännande erhåller du ett låneavtal som du signerar med BankID. Pengarna betalas ut inom en snabb tidsram, vanligtvis inom 2-5 bankdagar.

Fördelar med Marginalen Banks privatlån:

 1. Konkurrenskraftig ränta: Lånet erbjuder en räntesats som kan vara konkurrenskraftig jämfört med andra långivare.
 2. Ingen uppläggningsavgift: Marginalen Bank tar ingen uppläggningsavgift, vilket kan minska de initiala kostnaderna för lånet.
 3. Flexibel löptid: Med en löptid på 1 till 15 år kan du anpassa återbetalningen efter dina egna behov och ekonomiska förutsättningar.
 4. Snabb utbetalning: Processen, från ansökan till utbetalning, är effektiv och vanligtvis tar det endast 2-5 bankdagar.

Nackdelar med Marginalen Banks privatlån:

 1. Räntan kan var hög: Beroende på din individuella kreditprövning kan räntan upplevas som hög jämfört med andra lånemöjligheter.
 2. Kräver kreditprövning: Ansökan förutsätter en kreditprövning, vilket kan påverka din kreditvärdighet.

Slutsats: Marginalen Banks privatlån framstår som ett gott alternativ för den som söker ett lån utan säkerhet till en konkurrenskraftig ränta. Flexibiliteten i löptiden och frånvaron av uppläggningsavgifter gör detta lån till ett attraktivt val för de som behöver anpassningsbara ekonomiska lösningar. Innan du beslutar dig är det dock viktigt att noggrant överväga både fördelar och nackdelar med lånet.


Räkneexempel på 100 000 kr

Specifikationer för lånet Värden
Kreditbelopp 100 000 kr
Rörlig årsränta 10,65%
Löptid (återbetalningstid) 8 år
Upplägningsavgift 0 kr
Aviavgift (vid betalning med autogrio) 10 kr 
Effektiv ränta 11,39%
Ordinarie månadsbelopp att betala 1 562 kr
Sammanlagt belopp att betala 150 852 kr
Exempelberäkning utförd 2023-09-12
Förutsättningar för exemplet Oförändrade räntor och avgifter under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona. Räntan kan variera från 6,45 % - 17,99 %, vilket innebär att den effektiva räntan kan variera från 6,68 % - 20,49 %. Den effektiva räntan är beräknad enligt Konsumentverkets riktlinjer.

Den presenterade tabellen ger en översiktlig bild av låneförutsättningarna och de beräknade kostnaderna. Observera att de faktiska kostnaderna och räntorna för lånet kan variera beroende på individuella omständigheter och den slutliga bedömningen efter en kreditupplysning från UC samt de aktuella marknadsförhållandena.


Marginalen Banks Bolån: Flexibla alternativ till dig

Marginalen Bolån

Bolån:

 1. Traditionellt bolån:

  • Låna upp till 85 % av bostadens värde.
  • Generös löptid upp till 50 år.
  • Individuell ränta baserad på din specifika inkomst, boendesituation och övriga ekonomiska faktorer.
 2. Bolån för dig utan fast anställning:

  • Anpassat för personer utan fast anställning.
  • Krav inkluderar god kreditvärdighet och en årsinkomst på minst 200 000 kronor.
 3. Bolån med räntegaranti:

  • Erbjuder en garanterad ränta under en specificerad period.
  • Individuell ränta som baseras på inkomst, boendesituation och övriga ekonomiska faktorer.

Ansökningsprocess: Att ansöka om ett bolån hos Marginalen Bank är enkelt. Fyll i en ansökan på deras användarvänliga hemsida. En kreditupplysning genomförs och din ansökan genomgår en noggrann kreditprövning. Vid godkännande erhåller du ett låneavtal som enkelt signeras med BankID, och lånet betalas ut inom en snabb tidsram på 2-5 bankdagar.

Fördelar med Marginalen Banks bolån:

 • Konkurrenskraftiga räntor för att möta varierande behov.
 • Flexibla villkor anpassade efter individuella förutsättningar.
 • Smidig och snabb utbetalningsprocess.

Nackdelar med Marginalen Banks bolån:

 • Möjlig krav på kreditprövning.
 • En medsökande kan vara ett krav beroende på situationen.

För den som överväger att ta ett bolån är det av största vikt att genomföra en grundlig jämförelse av olika bankalternativ och deras lånevillkor. Användning av en bolånekalkylator kan också ge en tydlig överblick över de ekonomiska konsekvenserna innan du tar det slutliga beslutet.

Jag vill veta mer om bolån från Marginalen 


Räkneexempel för ett bolån

För ett bolån på 1 500 000 kr med vår nominella exempelränta på 6,00 % och en löptid på 50 år, med en månatlig amortering, resulterar i en effektiv ränta på 6,21 %. Detta inkluderar en uppläggningsavgift på 1 000 kr, kredithanteringsavgift på 3 500 kr och en aviavgift på 15 kr. Lånet innebär 600 betalningar, och om räntan förblir oförändrad under hela löptiden, är den genomsnittliga månadskostnaden 6 309 kr/mån. Totalt belopp att betala är 3 785 250 kr. Detta exempel

Specifikationer för lånet Värde
Lånebelopp 1 500 000 kr
Nominell exempelränta 6,00%
Löptid 50 år
Effektiv ränta 6,21%
Upplägningsavgift 1 000 kr
Kredithanteringsavgift 3 500 kr
Aviavgift 15 kr
Antal betalningar 600 st
Genomsnittlig månadskostnad 6 309 kr/mån
Totalt belopp att betala 3 785 250 kr
Datum för Exemplet Januari 2024

Detta exempel ger en översikt av lånet och de tillhörande kostnaderna baserat på de specificerade villkoren och förutsättningarna. Observera att de faktiska kostnaderna och räntorna för lånet kan variera beroende på individuella omständigheter och eventuella förändringar i räntenivåer.


Marginalen Bank - Ditt val av kreditkort

Marginalen Bank erbjuder tre olika betal- och kreditkort:

 • Marginalen Basic är ett kostnadsfritt kort utan årsavgift eller uppläggningsavgift. Kortet har räntefrihet upp till 50 dagar om du betalar hela fakturan senast på förfallodagen.
 • Marginalen Gold är ett kreditkort med årsavgift på 195 kr. Kortet har räntefrihet upp till 50 dagar om du betalar hela fakturan senast på förfallodagen. Kortet ger dig även tillgång till en rad förmåner, såsom reseförsäkring, olycksfallsförsäkring och betalningsskydd.
 • Marginalen Traveller är ett kreditkort med årsavgift på 33 kr de första tre månaderna, därefter 33 kr per månad. Kortet har räntefrihet upp till 50 dagar om du betalar hela fakturan senast på förfallodagen. Kortet ger dig även möjlighet att tjäna poäng på dina köp, som du sedan kan använda till att köpa resor och upplevelser.

Samtliga kort är Mastercard-kort och kan användas i hela världen. De har även en reseförsäkring som gäller för resor upp till 90 dagar.

Här är en tabell som sammanfattar de viktigaste skillnaderna mellan de tre korten:

Korttyp Årsavgift Räntefrihet Förmåner
Marginalen Basic 0 kr 50 dagar -
Marginalen Gold 195 kr 50 dagar Reseförsäkring, olycksfallsförsäkring, betalningsskydd
Marginalen Traveller 33 kr/mån (33 kr de första tre månaderna) 50 dagar Reseförsäkring, poängsystem

Vilket kort som passar dig bäst beror på dina behov och preferenser. Om du letar efter ett kostnadsfritt kort med bra räntevillkor är Marginalen Basic ett bra alternativ. Om du vill ha ett kort med extra förmåner, såsom reseförsäkring och olycksfallsförsäkring, är Marginalen Gold ett bra val. Om du vill tjäna poäng på dina köp är Marginalen Traveller ett bra alternativ.


Marginalen Basic: Ett kostnadsfritt och flexibelt betal- och kreditkort

Marginalen I'm Yours

Marginalen Basic, det kostnadsfria betal- och kreditkortet från Marginalen Bank, är utformat för att erbjuda enkelhet och förmåner för användare som föredrar grundläggande funktionalitet. Här är en översikt över dess fördelar och nackdelar:

Fördelar med Marginalen Basic:

 1. Kostnadsfritt:

  • Marginalen Basic är helt kostnadsfritt, vilket inkluderar både årsavgift och uppläggningsavgift. Använd kortet utan extra avgifter.
 2. Räntefritt upp till 50 dagar:

  • Genom att betala hela fakturan senast på förfallodagen kan du dra nytta av upp till 50 dagars räntefrihet på dina köp.
 3. Mastercard-kort:

  • Marginalen Basic är ett Mastercard-kort, vilket ger global användning och tillgång till olika Mastercard-förmåner som reseförsäkring och köpskydd.
 4. Reseförsäkring:

  • Inkluderar en reseskyddsförsäkring som täcker sjuk- och olycksfallskostnader, bagageförsening och försening av flyg eller tåg för resor upp till 90 dagar.
 5. Möjlighet att koppla kortet till smartklockor och wearables:

  • Kan enkelt kopplas till smartklockor och wearables för bekväm och modern betalning.
 6. Stöd för digitala plånböcker:

  • Marginalen Basic stödjer Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay och Fidesmo Pay, vilket ger möjlighet att betala med telefon eller smartklocka.

Nackdelar med Marginalen Basic:

 1. Inga extra förmåner:
  • Saknar ytterligare förmåner som reseförsäkring, olycksfallsförsäkring eller betalningsskydd, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

Sammanfattning: Marginalen Basic är det perfekta valet för dem som letar efter ett kostnadsfritt kort med räntefria förmåner och grundläggande funktionalitet. Det passar användare som prioriterar enkelhet och inte kräver extra förmåner, vilket gör kortet till en smidig och effektiv lösning för vardaglig användning.


Marginalen Gold: Ett kreditkort med omfattande förmåner

Marginalen Gold

Marginalen Gold, det prestigefyllda kreditkortet från Marginalen Bank, erbjuder en imponerande uppsättning förmåner för användare som söker extra trygghet och fördelar i sin vardag. Nedan presenteras en detaljerad översikt över dess fördelar och nackdelar:

Fördelar med Marginalen Gold:

 1. Årsavgift på 195 kr:

  • Marginalen Gold har en överkomlig årsavgift på 195 kr, vilket gör det till ett prisvärt alternativ med tanke på dess omfattande förmåner.
 2. Räntefritt upp till 50 dagar:

  • Genom att betala hela fakturan senast på förfallodagen kan du njuta av upp till 50 dagars räntefrihet på dina köp, vilket ger ekonomisk flexibilitet.
 3. Mastercard-kort:

  • Som ett Mastercard-kort erbjuder Marginalen Gold global användning och tillgång till exklusiva Mastercard-förmåner, inklusive reseförsäkring och köpskydd.
 4. Omfattande försäkringar:

  • Inkluderar reseskydd, olycksfallsförsäkring och betalningsskydd för extra säkerhet vid resor och oväntade händelser.
 5. Förlängd garanti och prisgaranti:

  • Erbjuder förlängd garanti på köpta varor upp till 3 år och prisgaranti som återbetalar mellanskillnaden om du hittar samma vara billigare inom 60 dagar.
 6. Personförsäkring:

  • Inkluderar personförsäkring som täcker dödsfall, sjuk- och olycksfallskostnader samt ersättning för inkomstförlust för dig och din familj.
 7. Smidig användning med digitala plånböcker:

  • Möjlighet att koppla kortet till smartklockor och wearables samt stöd för digitala plånböcker som Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay och Fidesmo Pay.

Nackdelar med Marginalen Gold:

 1. Ingen möjlighet att tjäna poäng:
  • Saknar ett belöningssystem för poäng, vilket kan vara en nackdel för användare som önskar detta extra incitament.

Sammanfattning: Marginalen Gold är det ultimata kreditkortet för användare som söker omfattande försäkringsskydd och exklusiva förmåner. Medan den årliga avgiften är överkomlig, får användare tillgång till en imponerande uppsättning funktioner som sträcker sig från förlängd garanti till personförsäkring. Det är det perfekta valet för dem som värdesätter säkerhet och extra trygghet i sitt dagliga liv.


Marginalen Traveller: Ett resefokuserat kreditkort med poängförmåner

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller, det dynamiska kreditkortet från Marginalen Bank, är utformat för resenärer och ger användarna möjlighet att tjäna poäng på sina köp. Här är en detaljerad genomgång av dess fördelar och nackdelar:

Fördelar med Marginalen Traveller:

 1. Årsavgift på 33 kr/mån (33 kr de första tre månaderna):

  • Marginalen Traveller erbjuder en överkomlig årsavgift på 33 kr per månad, med en förmånlig introduktionserbjudande de första tre månaderna.
 2. Räntefritt upp till 50 dagar:

  • Genom att betala hela fakturan senast på förfallodagen får användarna förmånen av upp till 50 dagars räntefrihet, vilket ger ekonomisk flexibilitet.
 3. Mastercard-kort:

  • Som ett Mastercard-kort har användare global användning och får tillgång till exklusiva Mastercard-förmåner, inklusive reseförsäkring och köpskydd.
 4. Reseförsäkring:

  • Inkluderar en omfattande reseförsäkring som gäller för resor upp till 90 dagar, täckande sjuk- och olycksfallskostnader samt bagageförsening.
 5. Poängsystem:

  • Användare samlar poäng på varje köp, där varje poäng är värd 0,01 SEK. Poängen kan användas för att köpa resor och upplevelser via Marginalens poängportal.
 6. Möjlighet att koppla kortet till smartklockor och wearables:

  • Marginalen Traveller kan enkelt kopplas till smartklockor och wearables, vilket ger bekväm betalning via dessa enheter.
 7. Digitala plånboksstöd:

  • Stöd för populära digitala plånböcker som Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay och Fidesmo Pay för smidiga och säkra betalningar.

Nackdelar med Marginalen Traveller:

 1. Ingen möjlighet till förlängd garanti eller prisgaranti:
  • Kortet saknar fördelar som förlängd garanti och prisgaranti, vilket kan vara en nackdel för de som värdesätter sådana extra trygghetsaspekter.

Sammanfattning: Marginalen Traveller utmärker sig som det optimala valet för resenärer och de som uppskattar att tjäna poäng på sina dagliga inköp. Med en överkomlig årsavgift och en omfattande reseförsäkring är det ett starkt alternativ för dem som söker ett resefokuserat kreditkort med poängförmåner.


Marginalen Banks räntestarka sparkonton

Marginalen Bank sträcker ut en välkomnande hand till sparande genom att erbjuda två olika sparkonton, var och en med sina egna fördelar och anpassade för olika behov:

1. Sparkonto:

Marginalen Bank Sparkonto utmärker sig med sina förmånliga villkor som passar den som värdesätter flexibilitet och tillgänglighet i sitt sparande. Här är några av de framstående funktionerna:

 • Räntefritt upp till 50 dagar: Ge ditt sparande en extra skjuts genom att njuta av upp till 50 dagar utan ränta på dina insättningar.

 • Fria uttag: Få tillgång till dina besparingar när du behöver dem med fria uttag för maximal flexibilitet.

 • Insättningar upp till 1 000 000 kr: Oavsett om det är små eller stora belopp kan du göra insättningar upp till 1 000 000 kr utan bekymmer.

 • Inga uppläggningsavgifter eller årsavgifter: Håll ditt sparande fritt från onödiga kostnader med både frihet från uppläggningsavgifter och årsavgifter.

 • Insättningsgaranti: Känn dig trygg med en insättningsgaranti som skyddar dina besparingar.

2. Fasträntekonto:

För de som strävar efter en högre avkastning och är redo att binda sina pengar under en viss tid erbjuder Marginalen Bank Fasträntekonto. Här är de viktigaste aspekterna:

 • Insättningar upp till 5 000 000 kr: Oavsett storleken på ditt kapital kan du göra betydande insättningar upp till 5 000 000 kr.

 • Bindningstid på 3, 6, 1, 2, 3, 5 eller 7 år: Välj den bindningstid som passar dina långsiktiga sparandeplaner och mål.

 • Ränta från första kronan: Se ditt sparande växa från dag ett med konkurrenskraftig ränta från första kronan.

 • Inga uppläggningsavgifter eller årsavgifter: Precis som med Sparkonto, erbjuder Fasträntekonto en kostnadsfri sparupplevelse utan extra avgifter.

 • Insättningsgaranti: Känn tryggheten med en insättningsgaranti som säkrar dina pengar under bindningstiden.

Vilket sparkonto som passar dig beror på dina specifika behov och preferenser. Om du värdesätter flexibilitet och vill ha möjligheten att ta ut pengar när du vill, är Sparkonto det perfekta valet. Å andra sidan, om du strävar efter en hög ränta och är beredd att binda dina pengar för en specifik tid, blir Fasträntekonto det optimala alternativet. Utforska och välj det som passar bäst för att forma din ekonomiska framtid.


Tillväxtmöjligheter med Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder företagslån för att stödja företagsverksamheter med finansiella behov och tillväxtmöjligheter. Nedan finns en översikt över de olika företagslånen som Marginalen Bank tillhandahåller:

 1. Företagslån:

  • Marginalen Banks företagslån är utformat för att tillgodose företagsbehov, oavsett om det handlar om att finansiera expansion, investeringar i utrustning eller hantering av löpande driftskostnader.
  • Lånebelopp och löptider kan skräddarsys för att passa företagets specifika krav och återbetalningsförmåga.
 2. Företagskredit:

  • Marginalen Banks företagskredit ger företag möjlighet att få tillgång till en kreditram som kan användas vid behov.
  • Detta ger flexibilitet för företag att hantera kortsiktiga likviditetsbehov eller hantera oväntade kostnader.
 3. Utrustningsfinansiering:

  • För företag som behöver investera i ny utrustning erbjuder Marginalen Bank lösningar för utrustningsfinansiering.
  • Detta kan inkludera finansiering av maskiner, fordon eller andra produktionsresurser.
 4. Företagslån utan säkerhet:

  • Marginalen Bank erbjuder även företagslån utan krav på säkerhet för företag som söker finansiering utan att behöva ställa tillgångar som säkerhet.
  • Dessa lån ger företag möjlighet att få tillgång till kapital utan att riskera värdefulla tillgångar.

Process för att ansöka om företagslån hos Marginalen Bank:

 1. Ansökan:

  • Fyll i en ansökan antingen online eller genom att kontakta Marginalen Bank direkt.
 2. Kreditprövning:

  • En kreditprövning kommer att genomföras för att bedöma företagets kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.
 3. Låneavtal:

  • Om ansökan godkänns kommer företaget att få ett låneavtal som specificerar lånebelopp, räntesats och återbetalningsvillkor.
 4. Återbetalning:

  • Företaget återbetalar lånet enligt överenskomna villkor, och återbetalningsplanen kan anpassas för att passa företagets ekonomi.

Fördelar med att välja Marginalen Banks företagslån:

 • Flexibilitet: Anpassningsbara låneprodukter för att möta olika företagsbehov.
 • Konkurrenskraftiga räntor: Marginalen Bank strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga räntor för sina företagslån.
 • Snabb ansökningsprocess: Effektiv och smidig ansökningsprocess för att underlätta företagsägare.

Det är viktigt för företag att noga överväga sina finansiella behov och mål innan de ansöker om ett företagslån. Att ha en klar förståelse för återbetalningsvillkoren och att vara transparent gentemot långivaren kan underlätta en smidig och gynnsam låneupplevelse hos Marginalen Bank.


Fördelarna med Marginalen företagskort: Ett resursfullt verktyg för företagare

Marginalen Bank presenterar Marginalen Företagskort, ett kraftfullt företagskort designat för att möta behoven hos företagare och deras verksamheter. Utforska de många fördelarna med detta kort, från räntefrihet och global användbarhet till omfattande reseförsäkring. Nedan följer en djupare insikt i varje aspekt av detta företagskort:

Fördelar med Marginalen Företagskort:

 1. Räntefrihet upp till 50 dagar:

  • Genom att erbjuda upp till 50 dagar utan räntekostnader ger kortet en flexibel ekonomisk handlingsutrymme för företagets behov.
 2. Mastercard-kort:

  • Njut av global användbarhet och få tillgång till förmåner från Mastercard, inklusive reseförsäkring och köpskydd.
 3. Reseförsäkring:

  • För säkerhet under företagsresor erbjuder kortet en omfattande reseförsäkring som täcker olika oväntade händelser under resor upp till 90 dagar.
 4. Möjlighet att koppla kortet till smartklockor och wearables:

  • Integrera kortet smidigt med moderna betalningsmetoder genom att koppla det till smartklockor och wearables.
 5. Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Fidesmo Pay:

  • Anpassa dina betalningar med stöd för de senaste teknologierna, inklusive Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay och Fidesmo Pay.

Nackdelar med Marginalen Företagskort:

 • Ingen möjlighet att tjäna poäng:
  • Kortet erbjuder ingen poängtjänst, vilket kan vara en faktor för dem som värderar belöningar.

Detaljerad beskrivning:

 1. Räntefrihet upp till 50 dagar:

  • Utnyttja den generösa perioden på upp till 50 dagar utan ränta genom att betala hela fakturan senast på förfallodagen.
 2. Mastercard-kort:

  • Utforska världen med global acceptans och dra nytta av Mastercards omfattande förmåner, inklusive reseförsäkring och köpskydd.
 3. Reseförsäkring:

  • Få en extra trygghet med en reseförsäkring som täcker allt från sjuk- och olycksfallskostnader till bagageförseningar under resor upp till 90 dagar.
 4. Möjlighet att koppla kortet till smartklockor och wearables:

  • Gör betalningsprocessen ännu smidigare genom att koppla kortet till moderna enheter som smartklockor och wearables.
 5. Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Fidesmo Pay:

  • Anpassa din betalning genom att dra nytta av de senaste betalningsteknologierna och kortets kompatibilitet med Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay och Fidesmo Pay.

För ansökan:

För att ansöka om Marginalen Företagskort krävs ett aktiekapital på minst 50 000 SEK. Ansökan kan enkelt göras online eller genom att kontakta Marginalen Bank.

Utforska fler möjligheter med Marginalen Företagskort Plus:

För företag som söker extra förmåner erbjuder Marginalen Bank även Marginalen Företagskort Plus. Med en årsavgift på 295 kr inkluderar detta kort extra skydd och fördelar som förlängd garanti, prisgaranti och personförsäkring, vilket gör det till det perfekta valet för företag som prioriterar trygghet och extra förmåner för sina medarbetare.


Marginalen Banks mångsidiga försäkringsutbud för Privatpersoner och Företag

Marginalen Bank strävar efter att möta alla dina försäkringsbehov genom att erbjuda en omfattande portfölj av försäkringar, både för privatpersoner och företag. Här är en översikt över de olika försäkringarna som erbjuds:

Försäkringar för privatpersoner:

 1. Hemförsäkring:

  • Skyddar din bostad och dess innehåll mot olyckor som brand, inbrott, och vattenskador.
  • Konkurrenskraftigt pris och omfattande täckning.
 2. Olycksfallsförsäkring:

  • Erbjuder ersättning vid olyckor som leder till invaliditet, dödsfall eller medicinska kostnader.
  • Konkurrenskraftigt pris och omfattande skydd.
 3. Reseförsäkring:

  • Ger skydd vid sjukdom, olycksfall, bagageförsening och andra problem under resor.
  • Konkurrenskraftigt pris och omfattande täckning.
 4. Livförsäkring:

  • Ger ekonomisk trygghet till dina anhöriga vid din bortgång.
  • Konkurrenskraftigt pris och pålitligt skydd.
 5. Sjukförsäkring:

  • Erbjuder ersättning vid sjukdom som orsakas av olyckor.
  • Konkurrenskraftigt pris och pålitligt skydd.
 6. Villaförsäkring:

  • Tilläggsförsäkring som ger extra skydd för din villa.
  • Konkurrenskraftigt pris och pålitlig täckning.
 7. Bilförsäkring:

  • Obligatorisk försäkring som skyddar både dig och din bil vid trafikolyckor.
  • Konkurrenskraftigt pris och omfattande täckning.
 8. Djurförsäkring:

  • Ger ersättning om ditt husdjur blir sjukt eller skadat.
  • Konkurrenskraftigt pris och tryggt skydd.

Försäkringar för företag:

 1. Företagsansvarsförsäkring:

  • Skyddar företaget mot ekonomiska krav från tredje part vid skador orsakade av företaget.
 2. Försäkring för anställda:

  • Ger ersättning om en anställd blir sjuk, skadad eller avlider.
 3. Försäkring för fordon:

  • Skyddar företagets fordon vid trafikolyckor.
 4. Försäkring för byggnader:

  • Skyddar företagets byggnader vid olyckor som brand, inbrott och vattenskador.
 5. Försäkring för inventarier:

  • Skyddar företagets inventarier vid olyckor och skador.
 6. Försäkring för data:

  • Skyddar företagets data vid dataintrång eller andra skador.
 7. Försäkring för tillfällig arbetskraft:

  • Skyddar företaget mot ekonomiska krav från tillfällig arbetskraft som skadas i samband med företagets verksamhet.
 8. Försäkring för utlandsverksamhet:

  • Skyddar företaget vid skador eller olyckor som inträffar under utlandsverksamhet.

Marginalen Bank har etablerat sig som en pålitlig leverantör av försäkringar med konkurrenskraftiga priser och omfattande täckning. Oavsett om du är privatperson eller företagare, erbjuder Marginalen Bank ett brett utbud av försäkringsalternativ för att möta dina unika behov och säkerhetskrav.


Marginalen Bank: En respekterad partner för privatpersoner och företag

Marginalen Bank har cementerat sitt rykte som en pålitlig finansiell partner som erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster till konkurrenskraftiga priser, vilket har skapat förtroende och tillfredsställelse bland både privatpersoner och företag.

Privatpersoner:

Inom privatsektorn har Marginalen Bank etablerat sig som en favorit bland kunderna. De positiva omdömena rörande bankens räntevillkor, variation av kort och högklassiga kundservice speglar kundernas nöjdhet och tillit till företaget.

Företag:

För företag har Marginalen Bank också lyckats skapa positiva intryck. Företagskunder framhäver bankens förmånliga företagslån, flexibla företagskonton och fördelaktiga företagskort som avgörande för sin förtroende och samarbete med banken.

Positiva omdömen:

 • Fördelaktiga räntor på lån och sparkonton:

  • Kunder berömmer Marginalen Bank för sina konkurrenskraftiga räntor, både för lån och sparkonton, vilket ger ekonomisk fördel för deras kunder.
 • Mångsidigt kortutbud med attraktiva förmåner:

  • Marginalen Bank har stärkt sitt rykte genom att erbjuda ett imponerande utbud av kort med lockande förmåner, vilket tillgodoser olika behov och önskemål.
 • Effektiv och hjälpsam kundservice:

  • Bankens kundservice har framstått som ett av dess starkaste försäljningsargument, kännetecknat av hjälpsamhet och snabb respons enligt kundernas positiva erfarenheter.

Negativa omdömen:

 • Svårigheter att komma i kontakt:

  • Vissa kunder har uttryckt svårigheter att komma i kontakt med Marginalen Bank, vilket kan vara en utmaning för dem som önskar snabb och direkt kommunikation.
 • Begränsat antal fysiska kontor:

  • I jämförelse med större bankkoncerner påpekar vissa kunder att Marginalen Bank har färre fysiska kontor, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar personlig närvaro.

Sammanfattning:

Marginalen Bank framstår som ett utmärkt val för både privatpersoner och företag, med sin fördelaktiga kombination av konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Trots vissa utmaningar, som tillgänglighetsproblem och begränsade fysiska kontor, överväger de positiva aspekterna och bekräftar Marginalen Banks position som en pålitlig och förmånlig finansiell partner för alla.


Företaget

Marginalen Bank är en etablerad bank med cirka 300 anställda och en imponerande kundbas på ungefär 300 000 personer i Sverige. Vi strävar efter att vara en pålitlig och säker finansiell institution och står under Finansinspektionens noggranna övervakning. Med insättningsgarantin och ISO-certifieringen prioriterar vi trygghet och säkerhet för våra kunder. Marginalen Bank är en del av Marginalen AB.

Vår grundläggande övertygelse är att människor som väljer att låna ut sina pengar ska också få en rimlig ränta på sina investeringar. Därför erbjuder vi några av marknadens mest attraktiva sparkonton för att maximera avkastningen för våra sparare.

Vi strävar också efter att göra finansiella produkter tillgängliga för så många människor som möjligt. Med vårt utbud av privatlån och det nyskapande Omstartslånet skapar vi möjligheter för människor att omstarta sin ekonomi. Våra kreditkort har enastående försäkringspaket och poängsystem och är utformade för att passa olika behov och situationer i livet.

För företagare erbjuder Marginalen Bank ett brett utbud av finansiella och administrativa tjänster. Vi delar samma entreprenöriella anda och erfarenheter som våra företagskunder och erbjuder skräddarsydd tillväxtfinansiering, inklusive fakturafinansiering, företagslån, leasing samt avbetalningstjänster. Genom våra systerbolag, Inkasso Marginalen och Knyta, strävar vi också efter att underlätta för företagare genom att erbjuda tjänster som juridisk rådgivning, HR-support, redovisningstjänster, inkassotjänster och fakturaadministration, vilket frigör deras tid och underlättar deras administrativa arbete.


Kundservice

Privat

Tel. nr: 0771-717 710

Öppettider:
Vardagar 8:00 – 18:00
helger och röda dagar stängt

Postadress:
Marginalen Bank, Box 261 34
100 41 Stockholm

Företag

Tel. nr: 0774-454 541

Öppettider: 
Vardagar: 8:00 – 17:00
helger stängt

Postadress:
Marginalen Bank, Box 261 34
100 41 Stockholm


Fördelar med Marginalen Bank

Erbjuder bra räntor
Bra poängsystem
Brett spektrum av finansiella tjänster
Fakturafinansiering
Sparkonton
Erbjuder företagslån
Har Bolån
Betalkort och kreditkort

Nackdelar med Marginalen Bank

Inga betalningsanmärkningar
Minst 20 år gammal
Fast årsinkomst på minst 200 000 kr
Högsta belopp 500 000 kr

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Minst 20 år gammal
 • Folkbokföringskrav: Folkbokförd i Sverige
 • Inkomstkrav: Fast årsinkomst på minst 200 000 kr
 • Kreditvärdighetskrav: Inga betalningsanmärkningar
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Marginalen Bank

5 / 5

Lånefakta ger Marginalen Bank höga betyg som en pålitlig finansiell partner. Privatpersoner och företagskunder uppskattar bankens konkurrenskraftiga priser, förmånliga räntevillkor, och högklassiga service. Det övergripande omdömet indikerar att Marginalen Bank framgångsrikt skapat förtroende och tillfredsställelse bland sina kunder genom sina fördelaktiga finansiella produkter och höga servicestandard.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.