Likvidum

Välkomna till Likvidum, er pålitliga låneförmedlare sedan 2013. Med över 150 000 framgångsrika assistanser erbjuder vi skräddarsydda låneerbjudanden genom vårt nätverk av 30 långivare. Hos oss sparar ni pengar genom förmånliga räntevillkor och ökar godkännandechanserna avsevärt. Använd vår enkla onlinelånekomparator för att jämföra räntor och ansök tryggt om lån online. Med Likvidum blir lånejakten smidigare och fördelaktigare!

Läs mer & ansök ->

Likvidum: Din Låneförmedlare för optimala lånealternativ

Bakgrund och funktion: Likvidum, en etablerad låneförmedlare, har sedan starten 2013 framgångsrikt assisterat över 150 000 privatpersoner att hitta det mest fördelaktiga lånet för sina individuella behov. Genom att sammanföra låntagare med ett omfattande nätverk av över 30 långivare strävar Likvidum efter att skräddarsy låneerbjudanden baserat på låntagarens kreditvärdighet, ekonomiska situation och specifika lånekrav.

Fördelar med Likvidum: Likvidum erbjuder en rad fördelar för låntagare och gör det möjligt att:

 1. Spara sengar:

  • Hjälper dig att identifiera det mest förmånliga räntevillkoret, vilket potentiellt sparar tusentals kronor över lånets löptid.
 2. Få Godkänt för ett lån:

  • Genom en hög godkännandegrad ökar dina chanser att få lånet beviljat jämfört med att ansöka direkt hos en traditionell bank eller kreditförening.
 3. Jämföra olika långivare:

  • Tillhandahåller en enkel och användarvänlig plattform för att jämföra låneerbjudanden från olika långivare, vilket ger dig möjlighet att fatta välgrundade beslut.

Funktioner hos Likvidum: Likvidum erbjuder flera användbara funktioner för att göra lånejakten smidigare och mer effektiv:

 1. Gratis onlinelånekomparator:

  • Möjliggör jämförelser av räntor, lånevillkor och avgifter från olika långivare genom en intuitiv onlineplattform.
 2. Erfarna lånerådgivare:

  • Ett dedikerat team av erfarna lånerådgivare finns tillgängligt för att erbjuda personlig rådgivning kring olika lånealternativ.
 3. Personliga låneförslag:

  • Likvidums avancerade algoritm skapar personliga låneförslag genom att matcha låntagare med lämpliga långivare.
 4. Säker onlineansökan:

  • Möjlighet att enkelt och säkert ansöka om lån online via Likvidums webbplats.

Ytterligare detaljer om Likvidum:

 • Huvudkontor: Stockholm, Sverige
 • Grundat: 2013
 • Kunder: Över 150 000
 • Långivare: Över 30
 • Utmärkelser: "Årets fintech-bolag" på Nordic Fintech Awards 2022 och "Årets bästa bokföringsprogram" på Bonnier Business Awards 2022.

Transparens och kreditvärdighet: Vi på Lånefakta ser positivt på möjligheten att jämföra lån för att sänka månadskostnaderna för dina krediter. Det ger också en överskådlig bild av dina utgifter genom att ersätta flera lån med ett enda.

Om processen känns komplicerad kan du kostnadsfritt kontakta Likvidum för rådgivning.

Kreditupplysning och lånegaranti: Likvidum utför endast en kreditupplysning vid upp till 30 förfrågningar. Flera kreditupplysningar på kort tid kan skada din kreditvärdighet. Det mest fördelaktiga är att Likvidum endast tar en kreditupplysning för din ansökan, även om den potentiellt skickas till 30 olika banker.

Långivarkrav och kommunikation: Även om Likvidum samarbetar med 30 långivare, innebär det inte att alla behandlar din förfrågan eller att samtliga potentiella långivare som mottar den väljer att presentera ett låneerbjudande.

Trots att Likvidums grundkrav för ansökan är något högre har varje långivare sina egna individuella kriterier. Så även om Likvidum kan godkänna ansökningar med högre krav betyder det inte automatiskt att samtliga 30 långivare accepterar detta.

De flesta långivare bedömer varje ansökan individuellt, vilket innebär att Likvidum inte kan garantera en lägre ränta eller ens ett lånerbjudande.

Det är något vi anser att de bör kommunicera tydligare till sina kunder för att undvika missnöje och förbättra transparensen kring deras tjänster.


Likvidum privatlån

Privatlån
När någon tar ett privatlån är räntan avgörande. Den representerar lånets kostnad och är särskilt viktig vid större lån. För större lånebelopp har räntesatsen en betydande inverkan på kostnaderna. En liten ökning i räntesatsen kan innebära betydande ökningar i kostnader varje år. Att hitta det privatlån med lägst ränta är därför väsentligt. Men hur kan man identifiera det innan ansökan? En lösning finns. Genom att använda en jämförelsetjänst från Likvidum kan individer jämföra privatlån från flera långivare och banker. Detta ger insikt i den individuella räntesatsen för olika lånealternativ. Besökare kan sedan välja det alternativ som erbjuder den lägsta räntan. För mer information.

Privatlån - Utan säkerhet
Privatlån är lån utan säkerhet och erbjuder flexibilitet utan krav på specifik användning. Det saknar koppling till tillgångar såsom bilar eller fastigheter. Individer kan låna upp till 600 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 20 år.
Likvidum möjliggör jämförelser av privatlån online från olika långivare. Alla lån har kostnader, och det är viktigt att noggrant överväga alternativen. 

Fördelar med att jämföra privatlån hos Likvidum
Att jämföra lån från flera långivare innan beslut är klokt. Genom att jämföra olika erbjudanden kan individer hitta det som passar bäst. Men att jämföra lån på egen hand har nackdelar. Att ansöka om lån på flera ställen samtidigt tar tid och kan gradvis försämra kreditvärdigheten, vilket påverkar chansen att få en fördelaktig ränta. Genom att jämföra privatlån hos en förmedlare som Likvidum kan individer undvika problem med kreditupplysningar. Likvidum samarbetar med flera långivare, och genom en ansökan får besökare erbjudanden från dem alla. Endast en kreditupplysning görs, vilket minskar påverkan på kreditvärdigheten. 

Säkra det mest förmånliga privatlånet
För att få en förmånlig ränta är det viktigt att jämföra flera privatlån och deras villkor. Men det finns fler sätt att optimera dina möjligheter att få det bästa möjliga lånet till lägst kostnad. Förbättra räntan på privatlån.

Du kan påverka räntan genom att aktivt förbättra din ekonomi och kreditvärdighet. Här är några tips:

 • Medlåntagare: Ta med en medsökande på lånet. Det delar ansvaret och inkluderar deras inkomst i bedömningen.
 • Lös mindre lån: Att samla lån i ett större kan vara fördelaktigt och förbättra din kreditvärdighet.
 • Kortare löptid: Ju kortare löptid desto lägre blir den totala räntekostnaden.
 • Reducerade kreditkort: Färre kreditkort innebär mindre uppfattad skuld och bättre kreditvärdighet.

Att säkra det mest förmånliga privatlånet är avgörande för din långsiktiga ekonomi. Med små förändringar kan du förbättra din ekonomi markant. Besök Likvidum.se för mer information.


Samla lån med Likvidum

Kontrollera din Privatekonomi genom att Samla Lån
Att samla lån innebär att ansöka om ett lån för att betala av tidigare skulder, vilket ofta eliminerar höga kostnader från flera fakturor och aviavgifter. Detta erbjuder fördelen med en betydligt lägre ränta och månadskostnad samt stärker din kreditvärdighet. För att identifiera den bästa räntan när du samlar lån, är det viktigt att jämföra olika långivare och banker. Ansök kostnadsfritt för att samla dina lån och se de olika lånealternativens räntor. 

Fördelarna med Samlingslån
Har du smålån och avbetalningslån? Då dras du sannolikt med höga räntor och avgifter som genererar höga månadskostnader. Genom att samla dessa mindre krediter till ett enda lån minskar räntan och avgifterna avsevärt. Dessutom samlar du alla kostnader på en faktura och får bättre överblick över din ekonomi, förbättrar din kreditvärdighet och sparar pengar genom bättre lånevillkor. 

Varför Samla Lån?
Smålån och avbetalningsplaner genererar ofta höga räntor och avgifter, vilket resulterar i dyra kostnader. Genom att samla dessa lån minskar du effektivt kostnaderna och samlar alla kostnader på en faktura, vilket ger möjlighet till betydligt lägre ränta och sparade tusentals kronor varje månad. Dessutom förbättrar du din kreditvärdighet, vilket underlättar framtida låneansökningar. 

Nackdelar med att Samla Lån?
Vanligtvis finns det få nackdelar med att samla lån. Det är dock viktigt att undvika alltför långa löptider, då detta kan göra lånet dyrare i längden. I vissa fall kan en längre löptid vara försvarbar om målet är att minska den månatliga kostnaden. 

Djupdykning i Samlingslånets Fördelar
Att samla lån innebär att kombinera flera mindre lån och krediter till ett större och mer överskådligt lån. Denna process resulterar ofta i en betydligt lägre ränta och färre avgifter. Det ger en ekonomisk fördel genom att minska den totala månadskostnaden och sparar ofta pengar på lång sikt.

Förutom de ekonomiska fördelarna ger samlingslån en bättre överblick över din ekonomi, särskilt om du tidigare har hanterat flera mindre lån från olika kreditgivare. Genom att samla dem under en enda låneförmedlare eller långivare kan du enkelt hantera betalningar och se exakt hur mycket du betalar varje månad.

Dessutom förbättrar samling av lån din kreditvärdighet genom att konsolidera dina skulder. Detta innebär att du blir mindre riskfylld för kreditgivarna eftersom du minskar antalet skulder och har en tydligare betalningsplan. En förbättrad kreditvärdighet kan ge dig bättre villkor vid framtida lån och ekonomiska transaktioner.

Genom att samla dina lån samlar du även alla dina kostnader på en enda faktura, vilket gör det lättare att ha koll på dina utgifter och ger dig en mer strukturerad ekonomisk planering.


Kundexempel: Samla lån hos Likvidum

I den här texten presenteras ett exempel på en kund som valt att samla sina lån hos Likvidum. Kunden hade tidigare en avbetalning på 14 000 kronor samt två andra lån på 16 000 kronor respektive 160 000 kronor. Efter att ha kontaktat Likvidum för att konsolidera sina lån till ett samlingslån lyckades företaget kraftigt sänka kundens ränta och totalkostnaden.

Med Likvidums hjälp ersattes de tidigare skulderna med ett nytt samlingslån på 200 000 kronor med en lägre effektiv ränta på 7,18%. Även om det nya lånet sträckte sig över en längre löptid på 144 månader lyckades kunden ändå sänka räntekostnaderna med 21 773 kronor.

Genom att använda Likvidums tjänst för att samla sina lån, lyckades kunden spara hela 21 733 kronor.

Personer som funderar på att samla sina lån uppmanas att göra en kostnadsfri ansökan på Likvidums hemsida för att se hur mycket de kan spara. Att samla lån kan markant förbättra ens kreditvärdighet. Det är dock viktigt att vara medveten om den totala räntekostnaden om man väljer en längre löptid för det nya lånet.

En tabell presenteras nedan med en översikt över olika lånebelopp, från 500 000 kronor upp till 545 000 kronor, med en fast ränta på 7%. Tabellen illustrerar månadskostnaden och den totala räntekostnaden för varje lånebelopp, vilket ger en tydlig bild av de ekonomiska åtagandena för dessa lån. Informationen i tabellen är avsedd att hjälpa läsaren att förstå hur lånebeloppet och räntan påverkar både den månatliga kostnaden och den totala kostnaden över tid.

Lån Belopp Räntekostnad Månadsbet. Eff.ränta
Privatlån 1 160 000 kr 110 687 kr 2 433 kr (111 mån) 13,24%
Avbetalning 14 000 kr 3 085 kr 712 kr (24mån) 21,82%
Privatlån 2 16 000 kr 3 408 kr 539 kr (36mån) 13,80%
Totalt 190 000 kr 117 180 kr    
Nytt lån 200 000 kr 95 407 kr 2 051 kr (144mån) 7,18%

Räkneexempel för ett samlingslån 


Så här går ansökningsprocessen till hos Likvidum

 1. Välj rätt lånebelopp och återbetalningstid: Börja med att bestämma det belopp du vill låna och hur länge du önskar ha på dig för återbetalning.

 2. Fyll i dina uppgifter i två enkla steg: Ge Likvidum grundläggande information om dig själv i några enkla steg.

 3. Signera med BankID: Efter att du fyllt i dina uppgifter kan du signera ansökan med BankID.

 4. Jämför svar inom 48 timmar: Inom 48 timmar har du svar från flera långivare att jämföra.

Om du inte önskar tacka ja till något erbjudande behöver du inte vidta några fler åtgärder. Vill du däremot acceptera ett erbjudande kan du välja ett lån och signera skuldebrevet digitalt samt ange ditt önskade utbetalningskonto. Dom finns alltid tillgängliga för att hjälpa vid frågor eller vägledning genom processen.


För att ansöka om lån via Likvidum finns det mer strikta krav

 • Ålder: Minst 18 år gammal.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Inkomst: Det krävs en inkomst, vilket kan vara en månadsinkomst från arbete, pension eller liknande, och den ska vara minst 10 000 kr/månad.
 • Ingen pågående skuld hos Kronofogden.

Det kan även finnas ytterligare krav från olika banker, som krav på svenskt bankkonto, telefonnummer och e-postadress.

Utöver dessa grundläggande krav görs en individuell kreditprövning där din ekonomiska situation bedöms. Faktorer som din kreditvärdighet, eventuella befintliga lån och anställningsform vägs in i denna bedömning.


Mina sidor

Efter att du har skickat in din ansökan om ett privatlån via Likvidum skapas din personliga profil på Mina sidor. Genom att logga in på den här plattformen får du tillgång till dina olika lånerbjudanden. Det är en plats där du kan granska och jämföra de olika alternativen i din egen takt och med bekvämligheten att kunna göra en välövervägd bedömning. På Mina sidor kan du strategiskt överväga vilket lånerbjudande som bäst passar dina behov och ekonomiska situation, vilket ger dig en anpassad plattform för att fatta beslut om ditt lån. Det är en praktisk och centraliserad plats där du kan hantera och granska dina lånerelaterade alternativ.


Avgifter

Likvidum tar ingen avgift från dig som kund. Du ansöker helt kostnadsfritt på deras plattform, oavsett om du väljer att gå vidare med ett erbjudande eller inte.

När det gäller lånet du tar kan det finnas olika avgifter som tillkommer. Därför är det viktigt att, förutom att jämföra räntan, också granska och jämföra eventuella avgifter som ingår i de olika erbjudandena. Att förstå och överväga dessa avgifter kan vara betydelsefullt när du tar beslut om lånet. Att föredra i dom flesta fallen för att inte få en aviavgift är att välj autogiro, e-faktura eller digital brevlåda.


Trustpilot och Google recensioner för Likvidum: En djupdykning

Trustpilot:

Likvidum har uppnått en imponerande poäng på 4,2 av 5 på Trustpilot, baserat på över 10 000 recensioner. Majoriteten av recensionerna är positiva och prisar företagets snabba och smidiga process, höga godkännandegrad samt exceptionella kundservice.

Likvidum Trustpilot

Exempel på positiva omdömen inkluderar:

 • "Mycket bra service och snabba svar. Fick erbjudanden från flera olika banker och kunde enkelt jämföra dem."
 • "Fick mitt lån beviljat snabbt och enkelt. Räntan var fördelaktig och kundservicen var hjälpsam."
 • "Likvidum rekommenderas till alla som söker ett privatlån. De är professionella och hjälpsamma."

Google:

På Google upprätthåller Likvidum en stark betygsnivå på 4,3 av 5, baserat på över 1 000 recensioner. Återigen är majoriteten av omdömena positiva och berömmer företagets snabba och smidiga process, höga godkännandegrad samt kundservice.

Exempel på positiva omdömen från Google inkluderar:

 • "Fick lån beviljat snabbt och enkelt. Räntan var gynnsam och kundservicen var hjälpsam."
 • "Jag rekommenderar Likvidum till alla som letar efter ett privatlån. De är professionella och hjälpsamma."
 • "Mycket nöjd med Likvidum, snabb och smidig process, bra ränta och kundservice."

Sammanfattning:

Resultaten från både Trustpilot och Google tyder på att Likvidum åtnjuter ett gott rykte bland sina kunder. Företaget belönas särskilt för sin snabba och smidiga process, höga godkännandegrad samt utmärkta kundservice.

Det är värt att notera att även om majoriteten av recensionerna är positiva, finns det några få negativa omdömen som tar upp möjligheten till höga räntor och extra avgifter. Det är klokt att vara medveten om dessa aspekter innan du ansöker om ett lån hos Likvidum.


Summering av Likvidum

Likvidum har stöttat sina kunder med att hitta passande lån med fördelaktiga villkor för olika situationer, eftersom anledningarna till att människor lånar pengar varierar.:

 • Renovering
 • Skuldkonsolidering
 • Oväntade utgifter

Erbjudande
Genom deras breda samarbete med ett omfattande nätverk av banker och långivare kan Likvidum erbjuda konkurrenskraftiga räntor på osäkrade lån från 5 000 kr upp till 600 000 kronor.

Låneinformation

 • Låneintervall: 5000 - 600 000 kr
 • Löptid: 1 - 20 år
 • Årsränta: 4,95% - 25,95%
 • Effektiv ränta: 5,07% - 31,45%

Företaget

Likvidum, som grundades år 2013, strävar efter att förenkla tillgången till lån och olika finansiella produkter för människor i olika livssituationer. Sedan etableringen har de fokuserat på att tillhandahålla klara och trovärdiga tjänster. Genom åren har de utvecklat starka partnerskap och etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen. Deras resa fortsätter att vara en del av deras åtagande att stödja deras kunders finansiella välbefinnande och hjälpa dem att nå sina ekonomiska mål.

 • Grundades 2013
 • Över 150 000 kunder
 • Samarbetar med ett trettiotal banker & långivare

Kontakt

Kontaktinformation till Likvidum är engagerade i ständig utveckling med fokus på våra kunder. Behöver du hjälp med din ansökan eller har du frågor? Ring Likvidum på 08-121 314 71.

Öppettider:
Måndag till torsdag: 09.00 – 18.00
Fredag: 09.00 – 16.00
Lunchstängt: 12.00 – 13.00
Du kan också maila din fråga till: info@likvidum.se

Stockholm
Arenavägen 27
121 77 Johanneshov

Örebro
Stenbackevägen 6
702 25 Örebro 

Klagomålshantering: Strävar efter 100% nöjda kunder på Likvidum. Har du klagomål eller vill dela med dig av synpunkter för att hjälpa Likvidum förbättra sina tjänster? Kontakta deras klagomålsavdelning.


Fördelar med Likvidum

Lån för att samla skulder
Lånebelopp: 5 000  –  600 000 kr
Smidig ansökan
Signera med bank-ID
Endast en kreditupplysning
Jämföra ett trettiotal banker & långivare

Nackdelar med Likvidum

Tar UC
Krav på inkomst om minst 10 000 kr/månad
Likvidum fungerar som förmedlare av lånet och kan inte garantera dess villkor

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Vara minst 18 år
 • Folkbokföring: Vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka
 • Inkomstkrav: Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor från arbete eller pension
 • Kredithistorik: Inte ha en skuld hos Kronofogden och inte ha haft det minst 6 månader bakåt
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Likvidum

5 / 5

Lånefakta rekommenderar Likvidum som en pålitlig aktör inom lånesektorn. Med imponerande betyg på både Trustpilot och Google, där Likvidum uppnår höga poäng för sin snabba och smidiga process, höga godkännandegrad och utmärkta kundservice, visar företaget att det har lyckats bygga upp ett positivt rykte bland sina kunder.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.