Lånekoll

Lånekoll erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst för personer som letar efter ett prisvärt eller förmånligt lån med låg ränta. Deras tjänst möjliggör att man kan jämföra och ansöka om banklån direkt från en dator, mobil eller surfplatta, och de flesta av deras partners betalar ut lånet till kunden inom 24 timmar. Signering av skuldebrev kan ske antingen via post eller genom e-legitimation såsom Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Att låna 100 000 kr med en låneförmedlare utgör en snabb och kostnadseffektiv lösning enligt Lånekoll.

Läs mer & ansök ->

Om Lånekoll

Lånekoll är en mångsidig plattform som specialiserar sig på att jämföra och erbjuda olika typer av lån, inklusive privatlån och bolån. Genom deras tjänst kan du söka obesegrade lån upp till 600 000 kronor utan krav på säkerhet. Din låneansökan skickas till ett brett spektrum av lämpliga långivare, vilket kan generera upp till 30 erbjudanden från olika aktörer inom både privatlån och bolån.

Vi på Lånefakta värdesätter Lånekolls kostnadsfria tjänst som ger kunder möjlighet att ansöka om lån utan några initiala kostnader eller förpliktelser.

Om ingen passande lånelösning hittas krävs ingen åtgärd från din sida. Lånekoll erhåller betalning från sina samarbetspartners vid val av lån via deras plattform, likt andra jämförelsetjänster.

Vi har noterat positiva omdömen om Lånekoll från både Lånefakta och på plattformar såsom Google och Trustpilot. Kundens delade erfarenheter stärker Lånekolls rykte och tillförlitlighet.

Lånekoll erbjuder även jämförelser av försäkringar, vilket breddar möjligheten att granska och välja bland olika alternativ.

Genom att jämföra olika lånerbjudanden minskar risken för höga räntor och dolda avgifter, både för privatlån och bolån, vilket möjliggör en bättre bedömning av lånet.

Om du redan har flera mindre lån och krediter, inklusive bolån, kan du betala onödigt mycket i räntor och avgifter. Små lån och krediter tenderar att bära höga räntesatser, vilket kan påverka din ekonomi negativt.

Vi på Lånefakta ser positivt på möjligheten att jämföra lån för att sänka månadskostnaderna för dina krediter, inklusive bolån. Det ger också en överskådlig bild av dina utgifter genom att ersätta flera lån och krediter med ett enda.

Om processen känns komplicerad kan du kostnadsfritt kontakta Lånekoll för rådgivning, både när det gäller privatlån och bolån.

Lånekoll utför endast en kreditupplysning vid upp till 30 förfrågningar. Flera kreditupplysningar på kort tid kan skada din kreditvärdighet. Det mest fördelaktiga är att Lånekoll endast tar en kreditupplysning för din ansökan, även om den potentiellt skickas till 30 olika banker.

Även om Lånekoll samarbetar med 30 långivare, innebär det inte att alla behandlar din förfrågan eller att samtliga potentiella långivare som mottar den väljer att presentera ett låneerbjudande, vare sig det gäller privatlån eller bolån.

För att få godkänt för ett privatlån hos Lånekoll krävs att du är åtminstone 18 år gammal och har en årlig inkomst på minst 110 000 kr eller en månatlig inkomst på 10 000 kr. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige. 

De flesta långivare bedömer varje ansökan individuellt, vilket innebär att Lånekoll inte kan garantera en lägre ränta eller ens ett lånerbjudande, vare sig det gäller privatlån eller bolån.


Privatlån med Lånekoll

På vilket sätt kan Lånekoll hjälpa en person med deras privatlån? Lånekoll är en kostnadsfri jämförelsetjänst som syftar till att hitta ett prisvärt lån med låg ränta åt dig. Deras tjänst möjliggör en direkt jämförelse och ansökan om banklån från olika enheter såsom datorer, mobiler eller surfplattor. Majoriteten av de samarbetande bankerna betalar ut lånet till kundens konto inom 24 timmar. Signering av skuldebrev kan ske genom post eller via e-legitimation såsom Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Att låna 100 000 kr genom en låneförmedlare hos Lånekoll anses vara en snabb och förmånlig lösning.

Att jämföra och upphandla konsumtionslån eller blancolån via en låneförmedlare som Lånekoll ger möjligheten att hitta de lägsta räntorna på marknaden och därmed sänka månadskostnaderna, vilket i sin tur sparar pengar eller ger utrymme för andra ändamål. Det är enkelt att ansöka om olika lånebelopp, såsom 100 000 kr, 150 000 kr, 350 000 kr eller 600 000 kr, via en låneförmedlare online eller via telefon. En ansökan ger omedelbar insyn i vilken ränta som kan erbjudas för privatlån och blancolån.

Lånekoll samarbetar med flera ledande banker på marknaden, vilket ger möjlighet att jämföra lån och få den lägsta räntan utifrån individuella förutsättningar. De har till och med partners som kan överväga låntagare med betalningsanmärkningar eller aktuella skulder hos Kronofogden. Att göra en ansökan är kostnadsfri och ger en prisvärd möjlighet att jämföra och upphandla lån.


Samla lån med Lånekoll

Genom att använda Lånekolls tjänster för att samla lån erbjuds man möjligheten till ett nytt lån utan bindningar. Om det föreslagna erbjudandet är intressant assisterar Lånekoll i att byta bank och lösa de befintliga lånen. Att samla lån och krediter med hjälp av Lånekoll ger möjligheten att genom jämförelse se hur mycket pengar som kan sparas.

Att samla alla lån till en och samma bank eller kreditgivare kan ha flera fördelar. Det kan förbättra din kreditvärdighet och ge möjlighet till lägre ränta och bättre villkor. Det kan även öka chanserna för framtida räntenedsättningar och bättre möjligheter till lägre bolåneräntor. En sammanslagning av lån ger även potential till lägre månadskostnader, vilket i sin tur kan underlätta för snabbare avbetalning av skulden. Det ger också en överblick och bättre kontroll över månadskostnaderna. Att samla dyra lån under en aktör kan skapa förutsättningar för att hitta det mest fördelaktiga lånet. Lånekoll strävar efter att vara till kundens fördel och ambitionen är att underlätta för individer genom att samla deras lån.

Lånekoll specialiserar sig på att lösa kreditfrågor och har hjälpt många kunder att spara pengar genom att lösa kostsamma lån. Genom att använda Lånekolls räknekalkyl kan man enkelt se hur mycket som kan sparas genom att samla befintliga lån med deras nuvarande räntor. Det är ett praktiskt verktyg för att bedöma besparingar genom att samla sina lån.


Kundexempel: Samla lån hos Likvidum

Lånetyp Belopp Återbetalningstid Ränta Beräknad månadskostnad
Kreditkortslån 25 000 kr 1 år 15% 2 293 kr
Billån 150 000 kr  5 år 4,95% 2 853 kr
Konsumtionslån 47 000 kr 5 år 6% 934 kr

Totalt har Anna 222 000 kr i lån. För dessa lån betalar Anna 6080 kr per månad. Om Anna skulle lösa dyra lån och krediter hos en bank/kreditgivare med en återbetalningstid på 10 år och erhåller exempelvis 5 % ränta skulle hon få en månadskostnad på 2355 kr. Detta skulle innebära att månadskostnaden minskar med 3725 kr varje månad. Med en återbetalningstid på 5 år skulle hon få en månadskostnad på 4189 kr. Detta skulle innebära att månadskostnaden minskar med 1891 kr varje månad. Om du ansöker idag via Lånekoll kan du själv se hur mycket du kan spara på att samla krediter.


Hur ansökan på Lånekoll fungerar

För att ansöka om lån hos Lånekoll, inled med att besöka deras webbplats genom att klicka på knappen "ANSÖK NU". Detta tar dig direkt till Lånekolls plattform där du kan påbörja din ansökan. När du är på deras sida, ange önskad lånesumma och återbetalningstid och klicka på "Påbörja ansökan".

Därefter uppmanas du att fylla i dina personuppgifter och relevanta information som krävs för ansökan. Se till att all information är korrekt och fullständig innan du skickar in din ansökan till Lånekoll.

Efter att din ansökan har skickats in kommer Lånekoll att börja jämföra olika erbjudanden från olika banker åt dig. Du kommer att få möjlighet att granska och jämföra de olika lånealternativen som presenteras och sedan välja den banken och lånet som passar dig bäst för att gå vidare med din ansökan. Det är viktigt att noggrant överväga alla alternativ innan du fattar ditt beslut.


Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Lånekoll?

För att ansöka om ett privatlån hos Lånekoll finns det specifika kriterier som behöver uppfyllas. För det första krävs det att du är minst 18 år gammal för att vara behörig att ansöka. Därutöver behöver du kunna uppvisa en årlig inkomst på minst 110 000 kronor, eller en månatlig inkomst på 10 000 kronor, för att bli beviljad lånet. Att vara folkbokförd i Sverige är också en nödvändig förutsättning för att din ansökan ska godkännas. Dessa grundläggande krav är viktiga för att säkerställa en säker och ansvarsfull låneprocess för både låntagare och långivare. Genom att uppfylla dessa villkor skapar du bästa möjliga förutsättningar för en lyckad ansökan om privatlån hos Lånekoll.


Vilken är behandlingstiden för att få respons på din ansökan?

Svaret på en ansökan tar vanligtvis upp till 24 timmar för majoriteten av Lånekolls partners. Vissa av deras samarbetspartners kan till och med ge svar inom några minuter efter att ansökan har skickats in.


När betalas lånet ut?

Normalt sett sker utbetalningen av ditt lån inom en tidsram på 1 till 5 dagar efter det att din valda bank har tagit emot och behandlat det signerade skuldebrevet. För exakt information om utbetalningstid från den specifika banken du valt för lånet rekommenderas det att kontakta kundtjänsten hos den respektive banken. De kan ge mer detaljerad information och vägledning angående utbetalningsprocessen, vilket kan variera beroende på deras interna rutiner och processer för lån. Att kommunicera med kundtjänsten är ett säkert sätt att få en klarare bild av när du kan förvänta dig att få lånet utbetalt.


Mina sidor

På Mina Sidor hos Lånekoll har du tillgång till översikten av alla lån och erbjudanden som du har erhållit. De låneerbjudanden du får är giltiga i 30 dagar, vilket ger dig gott om tid att noggrant överväga vilket alternativ som bäst passar dig. Lånekolls rådgivare är specialiserade på att samla lån och krediter och finns alltid till hands för att ge dig den assistans du behöver.

Om du beslutar dig för att gå vidare med ett låneerbjudande, skickas skuldebrevet antingen till dig per post eller via mail. När du har signerat skuldebrevet sker utbetalningen av lånet direkt till dig, eller så hjälper Lånekoll eller den aktuella banken dig att lösa dina nuvarande lån. Att samla dina kostsamma lån och krediter genom Lånekoll är en tjänst som alltid är kostnadsfri, och vi står vid din sida hela vägen.


Avgift

Lånekoll belastar inte dig som kund med någon form av avgift. Din ansökan är helt kostnadsfri när du använder deras plattform, oavsett om du väljer att acceptera ett erbjudande eller inte.

När du tar ett lån finns det möjlighet att det tillkommer olika typer av avgifter. Därför är det inte bara viktigt att jämföra räntan mellan olika erbjudanden, utan också noga granska och jämföra eventuella avgifter som kan vara kopplade till lånen. Att ha insikt och överväga dessa kostnader kan vara av betydelse vid beslut om låneval. I många fall kan det vara fördelaktigt att undvika avgifter för avi genom att välja alternativ som autogiro, e-faktura eller digital brevlåda.

 

Summer av Lånekoll

 • Lånebelopp: Spann från 10 000 till 600 000 kr.
 • Återbetalningstid: Kan sträcka sig från 1 till 20 år.
 • Räntesats: Varierar mellan 4,95% och 31,89%.

För att bli beviljad ett privatlån hos Lånekoll, krävs att du uppfyller vissa kriterier. Du måste vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på minst 110 000 kr eller en månadsinkomst på 10 000 kr. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige. Dessa grundläggande krav behöver uppfyllas för att kunna ansöka om ett privatlån hos Lånekoll.

 

Företaget

Lånekoll är ett privatägt företag, bildat år 2014 av entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, som har lång erfarenhet inom bank- och finanssektorn. Max Matthiessen är en av de övriga delägarna.

Bolaget grundades ursprungligen år 2014 under namnet Consector och under 2020 valde företaget att ändra sitt varumärke till Lånekoll.


Kontakt

Lånekoll erbjuder inte bara privatlån utan förmedlar även olika typer av lån och försäkringar. Du kan skicka in en ansökan för att få ett lånelöfte för att konsolidera dina befintliga lån eller för att ansöka om ett nytt.

Över 30 banker samarbetar med Lånekoll.

Lånekoll Kundtjänst
Har du frågor om Lånekolls erbjudanden för privatlån? Kontakta deras kundtjänst via telefon eller e-post.

Kontakta Lånekoll

Öppettider

 • Måndag till torsdag: 08:30 - 17:30
 • Fredag: 08:30 - 16:30
 • Dag före röd dag: 08:30 - 15:00
 • Röda dagar och aftnar: Stängt

Fördelar med Lånekoll

Jämför 30 banker & kreditinstitut på 60 sekunder!
Låga ansökningskrav
Erbjuder en Lånekalkylator på hemsidan
Lånet utbetalt snabbt och enkelt
Ta del av ränterabatter och räntesänkningar

Nackdelar med Lånekoll

Otydliga villkor
Hämtar UC-upplysning

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Minst 18 år gammal
 • Folkbokföringskrav: Folkbokförd och skriven i Sverige i minst 1 år
 • Kreditvärdighetskrav: Skuldfri från Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Inkomstkrav: En årsinkomst på minst 120 000 kr
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Lånekoll

4 / 5

Lånekoll fungerar som en förmedlare av lån och har partnerskap med flera banker. Det som skiljer dem från många andra liknande tjänster är att de inte bara erbjuder privatlån på upp till 600 000 kronor, utan även andra typer av lån. Genom deras kostnadsfria tjänst strävar de efter att förbättra din lånesituation generellt sett genom fördelaktigare lån och lägre månadskostnader.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.