Lån & Spar Bank

Hos Lån & Spar Bank öppnar sig möjligheter för dig att låna upp till 600 000 kronor med förmånliga villkor och smidiga återbetalningstider. Här är det du som sätter takten för återbetalningen. Oavsett om du vill amortera extra eller lösa hela lånet i förtid, så sker det utan några extra kostnader. Det är inte bara möjligheten till ett stort lån som imponerar. Lån & Spar Bank erbjuder för närvarande det mest fördelaktiga effektiva räntespannet för privatlån, varierande mellan 5,07 % och 11,28 %. Det innebär att du kan känna dig trygg med att få en ränta som passar din ekonomi.

Läs mer & ansök ->

Om Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank har en historik som sträcker sig långt tillbaka, ända till 1880 i Danmark. Där etablerades de som en fullservicbank, erbjudande en komplett rad av tjänster och produkter som är vanliga för en bank. I Sverige har de varit närvarande sedan 2006.

I kontrast till den traditionella danska versionen är den svenska bankfilialen helt digital och fokuserar på tre huvudsakliga produkter: privatlån, sparande och försäkringar. Målet är att du ska kunna sköta dina bankärenden smidigt, snabbt och helt utan papper. Det är något vi verkligen uppskattar.

I hemlandet ägs banken till stor del av olika fackföreningar, och detta återspeglas även i Sverige. Om du är medlem i en organisation som har ett samarbete med Lån & Spar Bank får du en ränterabatt både på ditt privatlån och ditt sparande.

När det kommer till privatlån erbjuder Lån & Spar möjligheten att låna utan säkerhet, vilket ger dig friheten att använda pengarna till olika ändamål, förutom för bostadsköp eller att starta ett företag. Vi på Lånefakta ser med välvilja på den relativt förmånliga räntan som erbjuds.

Flexibiliteten att anpassa återbetalningen efter dina behov är en annan fördel. Speciellt värt att notera är möjligheten att när som helst göra extra amorteringar eller helt enkelt betala tillbaka hela lånet i förtid utan att påföras några extra avgifter.

Det är dock en nackdel att bankens betyg får sig en törn på grund av kravet på en medsökande för att nå det maximala lånebeloppet. Trots att grundkraven är relativt lågt satta, finns det en del begränsningar. Detta beror på kravet på en tillsvidareanställning för att erhålla kredit. Detta utesluter exempelvis egenföretagare, studenter och personer med andra anställningsformer.

Så även om din årsinkomst kanske vida överstiger den lägsta gränsen på 250 000 kronor så kan du nekas lån enbart på grund av typen av anställning du har, som till exempel vikariat eller projektanställning.


Va vaksam

Eventuella dolda avgifter när du tar ett lån eller använder bankens tjänster. Förutom en uppläggningsavgift tillkommer inga ytterligare kostnader för lånet om du väljer en digital betallösning. Tyvärr finns inte möjligheten att ansluta till autogiro, men du kan istället sätta upp en stående månadsbetalning i internetbanken eller på Lån & Spar Banks servicekonto, vilket är kostnadsfritt och förhindrar att du missar någon betalning.

Men, se upp för dolda kostnader. Om du är under 65 år läggs automatiskt låneskydd till din kostnad. De första tre månaderna är försäkringen kostnadsfri, men efter det tillkommer en månadsavgift. Om du inte önskar låneskyddet kan det resultera i onödigt höga månadskostnader. För att undvika detta måste du aktivt kontakta banken för att avsluta försäkringen. Det skulle vara fördelaktigare om låneskyddet kunde läggas till vid lånetillfället för att undvika att glömma att säga upp det efter den kostnadsfria perioden.

När det gäller sparande är det kostnadsfritt att öppna och hantera ett sparkonto hos Lån & Spar Bank. Det tillkommer inga avgifter för insättningar eller uttag, och du börjar tjäna ränta från första kronan. Dock är sparräntan relativt låg jämfört med konkurrenterna, endast 0,25 %. Även om du har ett lån eller kreditkort hos banken eller är medlem i en samarbetsorganisation erbjuds endast en något högre ränta, max 1 % upp till 25 000 kronor, medan belopp över detta endast ger 0,25 % ränta. Hos många andra banker är sparräntan minst 2 %, vilket skulle kunna vara en förbättring för Lån & Spar Bank.

För användning av Mastercard-kortet tillkommer vissa avgifter. Under de första 55 dagarna är räntan fri, men därefter tillkommer en årsavgift. Vid användning utomlands tillkommer en uttagsavgift och ett valutapåslag, oavsett var transaktionen sker.

Att vara medveten om dessa avgifter kan vara viktigt när du använder Lån & Spar Banks tjänster för att undvika oväntade kostnader.


Lån och Spar Bank

Lån och Spar Bank erbjuder möjligheten att låna pengar upp till 500 000 kronor som ensam sökande. Men om du har en medsökande öppnar det upp möjligheten att tillsammans låna upp till 600 000 kronor.

Dessa lån är utan säkerhet, vilket innebär att du själv har friheten att bestämma vad du vill använda pengarna till. Det kan vara allt från att köpa en motorcykel, renovera hemmet eller förverkliga en drömresa.

Det är dock viktigt att notera att lånen inte tillåts för att starta ett företag. Dessutom är det inte möjligt för egenföretagare att ansöka om dessa lån då en tillsvidareanställning är ett krav för att kunna göra en ansökan.


Ansökning

Att ansöka om privatlån hos Lån och Spar Bank är kostnadsfritt och enkelt. Deras privatlån fungerar som ett annuitetslån, vilket betyder att du återbetalar ränta och amortering i lika stora belopp varje månad.

När kredittiden löper ut har du helt återbetalat lånebeloppet. Flexibiliteten sträcker sig till att du fritt kan välja att göra extra amorteringar eller helt lösa hela lånet när det passar dig bäst.

Det bästa är att det inte kostar något att göra själva låneansökan. Dessutom innebär det ingen bindning för dig. Om du inte är nöjd med det erbjudande du får, är du inte skyldig att skriva under avtalet.

Dessutom har du rätt att ångra dig efter att avtalet har ingåtts. Om du känner att du vill ångra dig, är det bara att kontakta Lån och Spar Banks kundtjänst för att få hjälp med detta. Det här ger dig en extra nivå av trygghet och flexibilitet när du tar beslut om lånet.


Räkneexempel på månadskostnad

Ett exempel lån på 200 000 kr blir den totala månadskostnaden ungefär 1 924,54 kronor. Så den totala månadskostnaden för ett lån på 200 000 kronor med en ränta på 4,67 % per år under 12 år skulle vara cirka 1 924,54 kronor.

Det totala beloppet du betalar tillbaka för ett lån kan beräknas genom att multiplicera den totala månadskostnaden med antalet betalningsperioder. För detta lån med en total månadskostnad på cirka 1 924,54 kronor och en lånetid på 12 år (vilket ger 12 * 12 = 144 betalningsperioder), blir beräkningen: Det totala beloppet du betalar tillbaka för detta lån skulle då vara cirka 276 964,16 kronor. Det inkluderar både det ursprungliga lånebeloppet och den ackumulerade räntan under låneperioden.


Räntan

För privatlån hos Lån och Spar Bank sätts individuellt baserat på lånebelopp, återbetalningstid och din kreditvärdighet. För två sökande kan en bättre ränta erbjudas. Räntespannet för banken ligger mellan 4,95 % och 10,95 % och kan variera över tiden då räntan är rörlig. Medlemskap i en organisation som samarbetar med banken kan ge dig en ränterabatt.


Samla

Lån och Spar Bank erbjuder även möjligheten att samla mindre krediter och lån till ett privatlån för att minska dina lånekostnader och skapa bättre översikt.


Mastercard

Banken tillhandahåller också Mastercard kreditkort med upp till 50 000 kronor i kredit och 55 dagar räntefri period. Dessutom erbjuder de kostnadsfria sparkonton med ränta från 0,25 % och en högre ränta på 1 % upp till 25 000 kronor för de med lån eller kreditkort hos banken eller medlemskap i samarbetsorganisationer.


Försäkringstjänster

Förutom låne- och sparkonton erbjuder Lån och Spar Bank försäkringstjänster såsom kortförsäkringar, reseförsäkringar, samt möjligheten att försäkra bostäder, fordon och annat.

Vilka försäkringar som erbjuds, deras villkor och kostnader finns detaljerat beskrivna hos Lån och Spar Bank för den som är intresserad av mer information.


Minimikrav för ansökan

Såhär fungerar ansökan om lån hos Lån och Spar Bank: För att kunna ansöka om ett privatlån hos dem måste du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Din årsinkomst måste vara minst 250 000 kronor.
 • Du måste antingen ha en tillsvidareanställning eller vara pensionär och betala skatt i Sverige.
 • Inga betalningsanmärkningar får finnas.
 • Du behöver inneha antingen mobilt Bank-ID eller Bank-ID på fil.

Summering

Att ha en medlåntagare ökar chanserna att få lånet godkänt eftersom ni båda delar på återbetalningsansvaret. Vanligtvis är en medlåntagare en familjemedlem, men även andra närstående personer kan godkännas.

Observera att båda måste uppfylla kraven för att låna tillsammans. Med en medansökande kan du låna upp till 600 000 kronor, medan maxgränsen för ensam låntagare är 500 000 kronor.

Svarstider på låneansökningar: Lån och Spar Bank strävar efter att behandla din ansökan så snabbt som möjligt efter mottagande. Ibland kan ytterligare information krävas, vilket kan förlänga processen. Om du inte har fått svar inom 2 bankdagar rekommenderas det att kontakta banken för uppföljning.

Utbetalningstider: Normalt sett betalar banken ut godkända lån inom 24 timmar efter att du har signerat låneavtalet. Pengarna överförs till ett servicekonto hos Lån och Spar Bank.

Internetbanken hos Lån och Spar Bank: Du har tillgång till dina egna sidor hos banken via internetbanken. Genom att legitimera dig med Bank-ID på deras webbplats kan du komplettera din låneansökan, signera avtal samt hantera dina försäkringar. Utöver detta kan du också utföra transaktioner såsom insättningar, uttag, samt se betalningsinformation och aktuella saldon. Möjligheten att ansöka om förhöjd kredit finns också tillgänglig.

Avgifter: Ansökningsprocessen för lån är kostnadsfri och icke-bindande. Vid låneavtal tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kronor.

Väljer du digitala betalningsmetoder och fakturor tillkommer ingen aviavgift. En pappersfaktura genererar en avgift på 35 kronor per månad.

För sparkonton tillkommer inga avgifter för uttag eller insättningar.

Ett Mastercard från Lån och Spar Bank är avgiftsfritt det första året och därefter kostar det 195 kronor per år. Vid uttag tillkommer en avgift på 3 % eller minst 35 kronor.

Digitala fakturor är avgiftsfria, medan en pappersfaktura genererar en månadsavgift på 35 kronor. Valutaväxlingspåslaget ligger på från 1,60 %.

 • Du kan låna utan säkerhet mellan 50 000 kronor och 600 000 kronor.
 • Löptiderna sträcker sig från 2 år till 15 år.
 • Räntan varierar mellan 4,95 % och 10,95 %.
 • Om du är medlem i en samarbetsförening erbjuds ränterabatt hos Lån och Spar Bank.
 • En uppläggningsavgift på 395 kronor tillkommer.
 • Vid användning av digital faktura tillkommer ingen aviavgift.
 • Sparandet är avgiftsfritt med fria uttag.
 • Sparräntan startar från 0,25 %.
 • Lån och Spar Mastercard ger 55 dagars räntefria köp och erbjuder en kredit upp till 50 000 kronor.
 • Det första året är årsavgiften för Mastercardet 0 kronor.
 • Banken erbjuder även försäkringar.
 • En UC tas i samband med ansökan

För att kontakta Lån och Spar Bank:

 • E-post: info@lsb.se
 • Kundservice telefonnummer: 040-205 600
 • Spärrtjänst telefonnummer: 040-205 698
 • Öppettider för kundtjänst:
  • Måndag till fredag: 8.00 - 17.00
  • Lördagar och dag före röd dag: Stängt
 • Spärrtjänsten är öppen dygnet runt.

Vid överklaganden eller om du är missnöjd med ditt lån eller bemötandet från Lån och Spar Bank, bör du först kontakta kundtjänsten enligt ovanstående kontaktuppgifter eller via internetbanken.

Om du inte är tillfreds med svaret eller har fler frågor kan du vända dig till företagets klagomålsansvarige. Detta görs helst skriftligen via post. Om möjligt, bifoga dokument som stöd för ditt klagomål.

Adress för klagomål hos Lån & Spar Bank: Lån & Spar Bank Att: Klagomålsansvarig Box 4114 203 12 Malmö

Som kund har du även möjlighet att kontakta kommunens konsumentvägledning eller Konsumenternas Bank- och Finansbyrå för rådgivning. Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) är också en instans du kan vända dig till som kredittagare.

 


Fördelar med Lån & Spar Bank

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet
Ränta från 4,95 %
Inga aviavgifter med digital betalning
Ränterabatt
Löptid upp till 15 år
Kostnadsfria sparkonton
Mastercard med 55 räntefria dagar och 50 000 kronor i kreditgräns
Samla dina lån och sänk din månadskostnad

Nackdelar med Lån & Spar Bank

Du måste ha en medsökande för att få låna 600 000 kronor
Ställer relativt höga krav för att bevilja ett lån
När du tar lån ingår ett låneskydd som du måste avsäga dig om du inte vill ha det.
Låg sparränta

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Nej
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Ålderskrav: Ha fyllt 18 år
 • Folkbokföringskrav: Vara folkbokförd i Sverige
 • Anställningskrav: Tillsvidareanställd eller pensionär
 • Inkomstkrav: Minst 250 000 kr i årsinkomst och betala skatt i Sverige
 • Kreditvärdighetskrav: Inga betalningsanmärkningar
 • Identifieringskrav: Inneha Mobilt BankID eller BankID på fil
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Lån & Spar Bank

4 / 5

Lånefakta rekommenderar LSB som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder LSB en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.