Freedom Finance

Jämför lån med Freedom Finance för att minska kostnaden - få en lägre ränta! När du behöver låna pengar är det viktigt att få en så förmånlig ränta som möjligt. Hos Freedom Finance kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kronor. Ansök snabbt och få erbjudanden från upp till 35 olika långivare med endast en UC-kreditupplysning. Freedom Finance jämför även lån för personer med betalningsanmärkningar.

Läs mer & ansök ->
★ 4,2 av 5

Freedom Finance

Freedom Finance agerar som en jämförelseplattform för privatlån och möjliggör lån utan säkerhet upp till 600 000 kronor. Din ansökan distribueras till ett brett spektrum av lämpliga långivare, med möjlighet att erhålla erbjudanden från upp till 35 olika aktörer.

Gratis jämförelsetjänst Vi på Lånefakta uppskattar att Freedom Finance erbjuder en kostnadsfri tjänst för sina kunder. Att ansöka om lån är helt utan kostnad och åtaganden.

Om ingen passande lånelösning hittas, krävs ingen åtgärd från din sida. Liksom andra jämförelsetjänster erhåller Freedom Finance betalning från sina samarbetspartners när du väljer att ta ett lån via deras plattform.

Snabb ansökningsprocess Vid tecknande av ett låneavtal via Freedom Finance erhåller de en provisionsavgift.

Även om du endast använder jämförelsetjänsten och inte väljer att ta ett lån, genererar företaget ändå intäkter om du skulle bestämma dig för att låna.

Vid granskning av Freedom Finances verksamhet har vi noterat kunders klagomål rörande det höga antalet telefonsamtal och e-postmeddelanden från företaget.

Det finns även allvarligare anmärkningar där kunder hävdat att deras ansökningar skickats in utan godkännande. Efter samtal med företaget har dessa kunder fått kreditupplysningar utförda och flera låneerbjudanden presenterade.

Optimera din ekonomi Genom att jämföra olika låneerbjudanden minskar risken för höga räntor och dolda avgifter.

Att kunna utvärdera ett lån i jämförelse med konkurrenter underlättar för en bättre bedömning.

Om du redan har flera mindre lån och krediter kan du betala onödigt mycket i räntor och avgifter. Små lån och krediter tenderar att bära höga räntesatser, som vid köp på kredit.

De flesta av dessa mindre lån har också tillhörande avgifter som ackumuleras till en betydande summa pengar som skulle kunna användas till annat.

Vi på Lånefakta ser positivt på möjligheten att jämföra lån för att sänka månadskostnaderna för dina krediter. Det ger också en överskådlig bild av dina utgifter genom att ersätta flera lån med ett enda.

Om processen upplevs komplicerad kan du kostnadsfritt kontakta Freedom Finance för rådgivning.

Freedom Finance utför endast en kreditupplysning vid upp till 35 förfrågningar Flera kreditupplysningar på kort tid kan skada din kreditvärdighet. Det mest fördelaktiga med Freedom Finance är att de endast tar en kreditupplysning för din ansökan, även om den potentiellt skickas till 35 olika banker.

Att Freedom Finance samarbetar med 35 långivare innebär dock inte att alla kommer att behandla din förfrågan eller att samtliga potentiella långivare som mottar den väljer att presentera dig med ett låneerbjudande.

Trots att Freedom Finance grundkrav för ansökan är lågt satta, har varje långivare sina egna individuella kriterier. Så även om Freedom Finance kan godkänna ansökningar med betalningsanmärkningar, betyder det inte automatiskt att samtliga 35 långivare accepterar detta.

De flesta långivare bedömer varje ansökan individuellt. Freedom Finance kan därmed inte garantera en lägre ränta eller ens ett lånerbjudande.

Detta är något vi anser att de bör kommunicera tydligare till sina kunder för att undvika missnöje och förbättra transparensen kring deras tjänster.

Genom att ansöka får du möjlighet att ta del av bankernas låneerbjudanden utan att förbinda dig till något specifikt, vilket ger dig utrymme att utforska alternativ utan åtaganden.


Privatlån

Freedom Finances privatlån: Mångfalden av lånemöjligheter
Freedom Finance fungerar i partnerskap med 35 olika banker och kreditgivare för att erbjuda en mångfald av lånealternativ. Inom detta nätverk finns vissa långivare som erbjuder högkostnadskrediter med högre räntor men med mer generösa grundkrav för låntagare. För vissa av dessa lån, kända som högkostnadskrediter, är räntan hög, men å andra sidan är de krav som ställs på låntagaren i regel mer tillgängliga. Till exempel godkänns ofta betalningsanmärkningar för denna typ av lån. Å andra sidan erbjuder andra långivare lägre räntor, men med mer strikta krav på låntagaren.

Individuell bedömning och varierande räntor
Samtliga samarbetspartners på Freedom Finance utför en individuell bedömning av din ansökan och din kreditvärdighet. Detta resulterar i en variation av räntor mellan olika långivare, vilket betyder att räntesatserna kan skilja sig markant åt.

Lånemöjligheter med Freedom Finance
Genom Freedom Finance kan du ansöka om och jämföra lån utan säkerhet inom intervallet 5 000 kronor till 600 000 kronor. Privatlån erbjuder flexibilitet då de inte kräver någon säkerhet eller borgen. Dessutom behöver du inte specificera användningen av de lånade pengarna. Vanligtvis har du frihet att använda lånet som du vill, men vissa långivare kan neka kredit om det är avsett för specifika ändamål såsom företagsstart eller bostadsköp. Privatlån brukar ha något högre räntor jämfört med lån med säkerhet, som exempelvis ett bolån.

Smidig ansökningsprocess och jämförelse
Genom att kostnadsfritt fylla i en ansökan online hos Freedom Finance kan du erhålla erbjudanden från upp till 35 olika långivare. Detta sparar dig massor av tid då du slipper kontakta var och en individuellt. Dessutom genereras endast en UC per ansökan, vilket inte påverkar din kreditvärdighet. Efter att du fyllt i ansökan tar det endast någon minut innan du får dina erbjudanden. Dessa erbjudanden samlas på Mina sidor där du kan jämföra dem och välja det som passar bäst. Utöver den nominella räntan är det viktigt att jämföra andra aspekter för att hitta det mest lämpade alternativet.


Tips inför lånebeslutet

Att välja rätt lån kräver eftertanke och övervägande av flera faktorer som kan påverka din ekonomi. Här är några viktiga punkter att beakta innan du beslutar dig för ett lån:

Löptiden: Balansera återbetalningstid och månadskostnad
Löptiden för ditt lån är den period du har på dig för att återbetala lånet. En längre löptid innebär lägre månatliga avbetalningar men resulterar i högre totala räntekostnader. Å andra sidan, med en kortare löptid minskar de totala räntekostnaderna men kräver högre månadsbetalningar. Det är viktigt att hitta en balans mellan återbetalningstid och månadskostnad som passar din ekonomi.

Effektiv ränta: Verklig kostnad för lånet
Den effektiva räntan inkluderar både ränta och avgifter och ger en mer realistisk bild av det totala kostnaden för lånet. Om det finns en betydande skillnad mellan den nominella räntan och den effektiva räntan kan det indikera dolda avgifter som kan påverka din kostnad. Det är viktigt att ha ögonen på den effektiva räntan för en mer noggrann bedömning av lånekostnaderna.

Lösa mindre lån och krediter: Samla för bättre villkor
Att ha flera mindre lån och krediter kan leda till högre samlade räntekostnader. Genom att samla dessa mindre lån till ett enda lån kan du potentiellt få bättre villkor och enklare hantering av din ekonomi. Freedom Finance kan hjälpa dig jämföra och hitta lån som kan användas för att lösa dina nuvarande krediter.

Samla dina lån: Steg för att effektivisera din ekonomi
För att effektivt samla dina lån och krediter kan du följa några steg. Först och främst är det klokt att samla information om alla de krediter du önskar lösa. Det innefattar att samla in betalningsunderlag från varje kredit. Jämför sedan dina nuvarande räntor och avgifter med de som erbjuds för ett nytt lån. Om du upptäcker att du betalar mer i ränta och avgifter än vad ett nytt lån skulle innebära kan det vara fördelaktigt att samla dem. Om din ekonomiska situation har förbättrats kan du också förvänta dig en lägre ränta på ett nytt lån. Att överväga att ha en medsökande kan också leda till bättre lånevillkor än om du ansöker ensam. När du ansöker kan du välja att inkludera en rutin för att samla dina lån och ange det totala belopp du behöver för att lösa dina krediter. Innan du genomför ansökan är det dock viktigt att först kontakta dina nuvarande långivare för att få exakta belopp och villkor för att lösa dina befintliga lån.


Ansökan om Lån: Process och Kriterier

Att ansöka om ett lån via Freedom Finance innebär att uppfylla grundläggande krav samt navigera genom en specifik process. Här är en detaljerad beskrivning av hur ansökan om lån går till:

Grundkrav och Långivares Specifika Kriterier
Freedom Finance samarbetar med flera långivare, var och en med sina egna specifika krav för att bevilja lån. För att använda Freedom Finances tjänster måste du uppfylla deras grundkrav:

 • Ålder: Minst 18 år gammal.
 • Årsinkomst: En årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.

Eftersom varje långivare har sina individuella krav är det inte garanterat att alla långivare kommer att bevilja din ansökan. Dina villkor matchas med långivare som kan acceptera dem, vilket innebär att din ansökan endast skickas till lämpliga långivare.

Individuell Bedömning och Kreditvärdighet
Långivaren utför en individuell ekonomisk bedömning när de mottagit din ansökan. Utöver att kontrollera betalningsanmärkningar granskar de din anställningsstatus, inkomstnivå och månatliga utgifter för att bedöma din ekonomiska situation. Att ha en medsökande kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån och förbättra lånevillkoren. Genom att inkludera en medsökande beaktas båda sökandes inkomster, vilket resulterar i en förstärkt kreditvärdighet.

Steg för Att Ansöka och Jämföra Lån
För att ansöka om och jämföra lån via Freedom Finance, följer du dessa steg:

 • Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 • Fyll i information om din ekonomi inklusive anställningsform, inkomst och fasta utgifter.
 • Om du har en medsökande anger du det för att förbättra era chanser att erhålla ett gynnsamt lån.
 • Genom att klicka på "gå vidare kostnadsfritt" godkänner du Freedom Finances villkor.

Erbjudanden och Valmöjligheter
Långivarna återkopplar med erbjudanden så snart de är tillgängliga. För att se och jämföra alternativen, loggar du in på Mina sidor där du finner olika förslag från bankerna med deras villkor, räntor och löptider. Det är viktigt att noggrant gå igenom erbjudandena och välja det alternativ som bäst passar dig. Ansökan är inte bindande, så du kan när som helst välja att avbryta om det inte passar dina behov eller förväntningar.


Svarstider på ansökningar: Process och väntetider

Ansökningsprocessen för lån involverar olika steg och varierande svarstider från olika långivare. Här är en utförlig beskrivning av hur svarstider normalt fungerar:

Snabb ansökningsprocess
Att ansöka om ett lån genom Freedom Finance är en snabb process som tar endast några minuter. Din ansökan skickas sedan vidare till upp till 35 olika långivare för att erhålla olika erbjudanden.

Löpande erbjudanden och jämförelsemöjligheter
Erbjudandena kommer in löpande efter att din ansökan har skickats till långivarna. För att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan är det viktigt att jämföra så många erbjudanden som möjligt.

Variation i svarstider
Svartiderna från långivarna kan variera. Vissa långivare kan ge omedelbart besked medan andra genomför en individuell bedömning vilket kan ta längre tid. Det är vanligt att det tar några dagar innan du får svar från alla långivare, särskilt om du ansöker under eller inför en helg.

Optimal strategi för väntetider
Det rekommenderas att vänta in alla erbjudanden innan du tar beslut. Att vänta in alla offerter ger dig möjlighet att noggrant jämföra och välja det mest fördelaktiga alternativet för din situation.


Mina sidor

Efter att du skickat in din ansökan om ett privatlån via Freedom Finance skapas din personliga profil på Mina sidor. Genom att logga in på den här plattformen får du tillgång till dina olika lånerbjudanden. Det är en plats där du kan granska och jämföra de olika alternativen i din egen takt och med bekvämligheten att kunna göra en välövervägd bedömning. På Mina sidor kan du strategiskt överväga vilket lånerbjudande som bäst passar dina behov och ekonomiska situation, vilket ger dig en anpassad plattform för att fatta beslut om ditt lån. Det är en praktisk och centraliserad plats där du kan hantera och granska dina lånerelaterade alternativ.


Avgifter

Freedom Finance och liknande jämförelsesidor tar ingen avgift från dig som kund. Du ansöker helt kostnadsfritt på deras plattform, oavsett om du väljer att gå vidare med ett erbjudande eller inte.

När det gäller lånet du tar kan det finnas olika avgifter som tillkommer. Därför är det viktigt att, förutom att jämföra räntan, också granska och jämföra eventuella avgifter som ingår i de olika erbjudandena. Att förstå och överväga dessa avgifter kan vara betydelsefullt när du tar beslut om lånet.


Freedom Finance sammanfattat:

 • Erbjuder privatlån från 5 000 till 600 000 kronor utan krav på säkerhet.
 • Ansökningar är kostnadsfria och kan jämföras bland upp till 35 olika långivare med endast en kreditupplysning (UC).
 • Ger möjlighet att samla smålån och krediter för att sänka den totala månadskostnaden.
 • Möjliggör lån även för individer med betalningsanmärkningar och förbättrar chanserna med en medsökande.
 • Räntespannet ligger mellan 4,95 % och 29,40 %.
 • Lånebeloppet varierar mellan 5 000 och 600 000 kronor, med löptider på 1 till 20 år.
 • Inga uppläggningsavgifter eller administrationsavgifter tillkommer.

Företaget 

Freedom Finance grundades ursprungligen som Bolåneservice år 1999 med huvudfokus på att underlätta lånemediation. År 2003 skedde en namnändring till Freedom Finance, och inom några år expanderade företaget sin verksamhet till att inkludera Norge och Finland i sin geografiska närvaro.

År 2013 förvärvades verksamheten av Zmarta Group och inkorporerades i koncernen tillsammans med andra jämförelsesidor som Zmarta, Elskling och Insplanet.

När man granskar bolagets resultat under 2021 redovisade Freedom Finance en omsättning på 0 kronor och ett förlustresultat på cirka -7 miljoner kronor. Trots detta har Freedom Finance etablerat sitt huvudkontor i Ängelholm och bedriver aktiviteter inom lånemediation i Sverige, Norge och Finland.


Kontakt

För att kontakta Freedom Finance finns flera alternativ tillgängliga:

E-post: info@freedomfinance.se
Telefonnummer: 0431‑47 47 00
Besöksadress: Polisgatan 4, Ängelholm

Öppettider kundtjänst:
Måndag till torsdag: 8.00 - 20.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Lördag och söndag: 10.00 - 15.00

Om du önskar överklaga eller har klagomål gällande Freedom Finances tjänster, är det först rekommenderat att kontakta kundtjänsten med de ovan angivna kontaktuppgifterna.

Vid fortsatt missnöje eller om du har frågor, finns möjligheten att rikta ditt klagomål skriftligen till Freedom Finances klagomålsansvarige. Detta kan göras via e-post eller post. Var noga med att ange detaljer kring klagomålets orsak, när det inträffade och eventuella anspråk. Klagomål kan skickas till:

E-post: klagomal@freedomfinance.se
Post: Zmarta AB, Klagomålsansvarig, Box 1068, 262 21 Ängelholm

Som konsument har du även möjlighet att söka rådgivning från kommunens konsumentvägledning eller Konsumenternas Bank- och Finansbyrå. Du kan också vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) vid ytterligare frågor eller klagomål.


Fördelar med Freedom Finance

Hjälper dig att hitta och jämföra lån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kronor
Godkänner lån även om du har betalningsanmärkningar
Ta emot erbjudanden från upp till 35 långivare med endast en UC
Samla dina lån
Låna från 5 000 kronor

Nackdelar med Freedom Finance

Ger endast möjlighet till att jämföra privatlån
Freedom Finance förmedlar endast lånet och har ingen kontroll över utbetalning eller villkor

Övrig info

Privatlån

Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
Nej
Administrationsavgift
Nej
Utbetalning
1 - 2
Utbetalning under helg/kväll
Nej
Betalningsanmärkning
Ja
Räntefri period
Beror på långivare
Samla lån
Ja
Medsökande
Ja
Antal partners
Krav
 • Åldersgräns: Måste vara minst 18 år gammal
 • Inkomstkrav: Måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
 • Kreditvärdering: Får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden
Låna med mobilen

Liknande långivare

Krea Technology AB är ett svenskt företag som grundades 2018. Företaget erbjuder en digital plattform för företagsfinansiering. Krea samarbetar med över 30 banker och andra långivare för att erbjuda små och medelstora företag konkurrenskraftiga lån, ...

Arcadia Finans

Arcadia Finans underlättar din låneprocess genom att erbjuda enkel, trygg och kostnadsfri låneansökan. Samarbetet med pålitliga banker under Finansinspektionens tillsyn ger möjlighet till flera erbjudanden. Endast en kreditupplysning görs, delad mell...

Moank

Moanks övergripande mål är att främja en långsiktig och hållbar privatekonomi för sina kunder genom att erbjuda finansiella produkter och tjänster. Med hjälp av AI-verktyg och innovativa tekniska lösningar strävar Moank efter att tillhandahålla lån o...

Nstart

För en ekonomisk omvandling, välkomna till Nstart, er pålitliga partner för att övervinna ekonomiska utmaningar och skapa en starkare ekonomisk framtid. Sedan 2016 har Nstart dedikerat sig till att erbjuda innovativa finansiella lösningar som sträcke...

Lenditum

Lenditum står som den framstående jämförelsetjänsten för privat- och företagslån, med målet att skapa en trygg, smidig och digitaliserad plattform för konsumenter och företag. Med möjligheten att kostnadsfritt ansöka om privatlån upp till 600 000 kr ...

Lånefaktas betyg av Freedom Finance

4 / 5

Lånefakta rekommenderar Freedom Finance som en pålitlig låneförmedlare. Med överlägsen förmåga att jämföra olika långivare genom endast en kreditupplysning, erbjuder Freedom Finance en enkel och fördelaktig väg för att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden.

Tim Karlsson

Tim, med en civilekonomexamen, har ett starkt intresse för ekonomi och finans. Som innehållsansvarig ser han till att Lånefakta alltid erbjuder korrekt och aktuell information.